Poveži se s nama

Moja županija

Grad Velika Gorica stipendira deficitarna zanimanja

Stipendija iznosi 500 kuna mjesečno, a stipendisti mogu ostvariti pravo na istu i do kraja trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja pod uvjetom da uspješno završe razred za koji su stipendirani i ne promijene prebivalište

Objavljeno

Dobre vijesti stižu za učenike koji se po završetku osnovnoškolskog obrazovanja odluče obrazovati u trogodišnjem strukovnom srednjoškolskom programu! Za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva gradonačelnik Dražen Barišić raspisao je ‘Natječaj za dodjelu Stipendija Grada Velike Gorice za učenike prvih razreda za nadolazeću školsku godinu školsku godinu 2019./2020’. Stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno za 10 mjeseci, a računajući od 1. rujna 2019. će dobiti 30 učenika koji se odluče pohađati trogodišnji program obrazovanja. Ne biste vjerovali koliko je deficitarnih zanimanja na tržištu rada!

Manjka čak 38 zanimanja: alatničar, armirač, autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, CNC operater, cvjećar, dimnjačar, elektroinstalater,elektromonter, elektroničar-mehaničar, fasader, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, keramičar-oblagač, konobar, krojač, krovopokrivač i izolater, kuhar, limar, mesar, monter građevinskih elemenata, monter suhe gradnje, pekar, plinoinstalater, podopolagač, slastičar, soboslikar-ličilac, staklar, strojar, strojobravar, tapetar, tesar, tokar, vodoinstalater, zidar i zlatar.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redovni učenici prvog razreda u trogodišnjem programu obrazovanja koji imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice najmanje tri godine i državljani su Republike Hrvatske.

Prijave će se zaprimati od 1. do 29. rujna, a više informacija o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji možete naći na službenim stranicama Grada.

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno