Poveži se s nama

Vijesti

Veće plaće za više od 1.000 zaposlenika Grada Velike Gorice

Najveći dio zaposlenika kojih se tiče ovaj ugovor zaposleno je u sektoru odgoja i obrazovanja te komunalnom sustavu

Objavljeno

Od prvog dana 2020. godine plaće zaposlenicima u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Velike Gorice narasti će za 2,5 posto. Rezultat je to temeljnog kolektivnog ugovora koji su danas potpisali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i Marko Maslić, predsjednik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske. Osim povećanja plaća, ugovorom je definirano i povećanje neoporezive isplate uz plaću u iznosu do 5.000 kuna. Novo povećanje plaća za još 2,5 posto, predviđa kolektivni ugovor, radnike očekuje 1. siječnja 2021. godine.

– Time zapravo sinkorniziramo rast prihoda i BDP-a u Hrvatskoj, ali i rast prihoda u Velikoj Gorici, posebice kroz porezne prihode čime raste i naš proračun. Grad ima više od 1.000 zaposlenih djelatnika. Najveći dio ih je u sektoru odgoja i obrazovanja, a, nakon toga, u komunalnom sustavu. Zajedno te dvije kategorije nose oko 80 posto zaposlenika i drago nam je da će im tako porasti standard života – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

– Zadovoljan sam što je došlo do potpisivanja sporazuma jer to znači da smo naišli na socijalnog partnera koji željan da se ugovorom urede radnička prava. Ovo je sigurno, u okviru Zakona o radu, proširio prava i omogućio da se prava prenesu i na radnike. Veseli me kad vlasnici jednako tretiraju povećanje plaća gradskim zaposlenicima, kao i radnicima u komunalnim i trgovačkim društvima, što je rijetka praksa u Republici Hrvatskoj – naglasio je Marko Maslić.

24.12.2019. Velika Gorica – Dražen Barišić i Marko Maslić potpisali kolektivni ugovor za radnike u tgovačkim društvima. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno