Poveži se s nama

Vijesti

Vatrogasci u akciji i na Uskrs: Gorjelo je u Petrovini, netko je palio korov…

Zbog neodgovornosti pojedinaca pripadnici JVP-a Velika Gorica morali su izaći na teren i na sam Uskrs, budući da se plamen od paljenja niskog raslinja iznenadno proširio

Objavljeno

I na današnji dan je desetak ljudi ostavilo svoju obitelj za blagdanskim stolom i uputilo se na požarište. Molimo sugrađane da se suzdrže nekontroliranog paljenja korova i njiva ili u krajnjoj nuždi obavjeste lokalni DVD ili naš operativni centar, objavila je Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica na svom Facebook profilu na sam Uskrs.

Razlog za intervenciju dao im je neodgovorni pojedinac (ili više njih?), koji je u Petrovini zapalio korov i nisko raslinje, a plamen se proširio toliko da je intervencija vatrogasaca bila nužna. Na teren je odmah izašla dežurna ekipa, budući da su se u JVP-u pojavom pandemije koronavirusa podijelili u dvije skupine, kako bi uvijek mogli biti na raspolaganju, ali i kako bi smanjili mogućnost eventualnog širenja zaraze.

U manjem broju, usred blagdana, njih desetorica morala su na požarište, i to zahvaljujući pojedinačnoj neodgovornosti. Očito onome “ostani doma” ponekad treba dodati i “nemojte paliti korov”…

Vijesti

VIDEO City puls: Na biciklu do Zagreba i natrag? DA!

Pogledajte i zašto je potpisana Deklaracija dobre energije, te kako je šopingirati u novoj trgovini u gradu!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Vijesti

Dražen Barišić doveden u prostorije PNUSKOK-a na ispitivanje

Iz ureda gradonačelnika su rekli kako je Dražen Barišić sam otišao u sjedište PNUSKOK-a

Objavljeno

on

Nakon što mu je skinut imunitet, uhićen je gradonačelnik Dražen Barišić i HDZ-ov dojučerašnji saborski zastupnik.

– Moj klijent je doveden u prostorije PNUSKOK-a – kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za Mediaservis.

O uhićenju su se oglasili iz Grada Velike Gorice.

– Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a – stoji u kratkom priopćenju iz ureda gradonačelnika.

Nastavi čitati

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno