Poveži se s nama

Vijesti

Vaš dar za pravu stvar: Klinci pozivaju na donacije za naše sugrađane

Akcija koja je počela 7. listopada završava u subotu, a u njoj sudjeluju učenici iz velikogoričke osnovne škole Eugena Kumičića, koji ljudima objašnjavaju kako po izlasku iz trgovine mogu donirati namirnice potrebitima

Objavljeno

Dvadesetak učenika OŠ Eugena Kumičića sudjeluje u akciji “Vaš dar za pravu stvar” u suradnji s Crvenim križem. U toj akciji mladi volonteri obavještavaju kupce da pri izlazu iz trgovine mogu donirati prehrambene proizvode i tako pomoći našim sugrađanima kojima je pomoć u najnužnijim stvarima potrebna. Akcija traje od 7. do 12. listopada.

Učenici koji volontiraju članovi su Školskog volonterskog kluba, koji treću godinu za redom organiziraju pomoć za najpotrebnije. Prikupljaju pomoć za djecu u neimaštini u svojoj okolini, ali i za djecu Afrike te se trude razvedriti dane starijima u organiziranim posjetima staračkim domovima.

 

Vijesti

Država će dovršetak autoceste Zagreb–Sisak pokušati sufinancirati europskim novcem

Vijaduktom preko ranžirnog kolodvora spojit će Sarajevsku ulicu i velikogoričku obilaznicu

Objavljeno

on

Hrvatske autoceste raspisale su javni natječaj za nadopunu studije izvodljivosti neizgrađenog dijela autoceste Zagreb-Sisak u dionici koja će povezivati Novi Zagreb s velikogoričkom zaobilaznicom i u koju će biti investirano 75 milijuna eura, piše Novac.hr.

Oko 48 milijuna eura iskoristilo bi se za spajanje vijadukta na A11 sa Sarajevskom ulicom, 13, 3 milijuna za rekonstrukciju i proširenje Sarajevske ulice, a šest milijuna i 700 tisuća eura za izgradnju tramvajske pruge.

Hrvatske autoceste namjeravaju prijaviti projekt ‘Vijadukt preko ranžirnog kolodvora i spoj na Sarajevsku cestu, te rekonstrukcija Sarajevske ceste’ za sufinanciranje iz EU fondova. Duljina vijadukta, kao najzahtjevnijeg dijela investicije koji će omogućiti promet iznad ranžirnog kolodvora u Jakuševcu, je 715 metara. Sastojat će se od dvije mosne konstrukcije s dva traka i po jednim zaustavnim trakom u oba smjera.

Nastavi čitati

Vijesti

U četvrtak odluka o načinu prikupljanja komunalnog i biorazgradivog otpada

Vijećnici će prvi put ove godine zasjesti u svoje klupe

Objavljeno

on

Predstavnici građana Velike Gorice okupit će se u četvrtak na 19. sjednici Gradskog vijeća. Na dnevnom redu naći će se prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, prijedlog odluke o osnivanju Radne zone Rakitovec te prijedlog odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Velike Gorice.

Početak sjednice zakazan je u 14 sati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta.

Nastavi čitati

Vijesti

Za vikend troje vozilo pod utjecajem alkohola, najviše imao 22-godišnjak

Zaustavili su ga u Ulici Slavka Kolara kod kućnog broja 2

Objavljeno

on

U vikend akcijama ‘Alkohol i opojne droge’ te ‘Brzina’ goričke policije kažnjeno je 16 vozača. Tri zbog prebrze vožnje, tri zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a ostali zbog manjih prometnih prekršaja.

Vikend-rekordera policija je zaustavila u subotu u 03,13 sati u Ulici Slavka Kolara, a 22-godišnjak je ‘napuhao’ 1,37.

– Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola i isključen je iz prometa, a na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno