Poveži se s nama

HOTNEWS

Vanda Kos među šestorkom koja putuje na Svjetsko prvenstvo u ribolovu za žene

Objavljeno

Ribolov, a posebno ženski ribolov, pomalo je zapostavljen sport čiji uspjesi ostaju u sjeni popularnijih sportova, pa je tako relativno nepoznato kako Hrvatice u njemu postižu iznimne rezultate. Svjetske medalje nisu su im novost, a po jednu takvu u nedjelju u španjolsku Mediru ponovno kreće šest ribolovkinja. Među njima i članica ŠRK ‘Ribomanija’ iz Turopolja Vanda Kos (26), četverostruka državna prvakinja i višestruka pobjednica Grada Zagreba samo su neki od njenih uspjeha.

 

“Po našim saznanjima na rijeci će se loviti veliki keder i šaran. Trener Ivan Kovač i kapetan Dražen Štajduhar, koji su već bili tamo, kažu da je rijeka puna kedera, a kako natjecateljice hrane ribu tako i šaran dolazi iz nekog drugog dijela rijeke za hranom, pa se može uloviti i šaran. Natjecat će se u lovu ribe udicom na plovak”, objasnio je predsjednik ŠRK Ribomanija Siniša Kos te dodao kako su natjecateljice u fazi prikupljanja potrebne opreme koja za svaku iznosi i po 5.000 eura, što je za svjetske prilike vrlo malo.

 

šrk ribomanija

 

Nakon dolaska na Svjetsko prvenstvo Vandu Kos, Vesnu Radanović, Jadranku Guliš, Ivanku Škodu, Nataliju Žganec i Mateu Minanov čeka pet dana treninga, a 27. i 28. kolovoza je natjecanje. O pobjedi će odlučiti kilaža ulovljene ribe.

 

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno