Poveži se s nama

Vijesti

Val gripe širi se Turopoljem, kao i strah od onog drugog virusa

Običnu gripu zamijenila za koronavirus

Objavljeno

Iako se prije dva tjedna činilo kako je gripa zaobišla velikogoričko područje, situacija se značajno izmijenila. Od prošlog petka krenuo je rast broj oboljelih, a do sada je potvrđeno više od 70 slučajeva. Za razliku od Grada Zagreba koji se nalazio prvi vrhu ljestvice po broju oboljelih, goričko područje je do sada bilo pošteđeno.

-Sada možemo reći kako je krenulo. Najviše slučajeva imamo među djecom školskog uzrasta. Virus se eksplozivno širi i naglo je porastao broj oboljelih. Nastavak tog trenda očekujemo i tijekom cijelog ovog tjedna. Zanimljivo je što gotovo do kraja siječnja nismo imali epidemiju. Ove godine u veljači se očekuje vrhunac vala – rekla nam je Gordana Pajan Lehpaner, voditeljica goričke epidemiološke službe.

Informacije koje dolaze iz Kine o jednom drugom virusu zabrinule su građane. U goričku epidemiološku službu tako se javila jedna gospođa koja je u strahu zamijenila običnu gripu za koronavirus. Tvrdila je kako njezin sin ima koronavirus. Na pitanje doktora kako se i gdje zarazio, odgovorila je kako u Velikoj Gorici ima Kineza, a virus je došao iz Kine.

Na svu sreću u Hrvatskoj i na goričkom području nije zabilježen niti jedan slučaj. No, nije isključeno kako bi se u budućnosti situacija mogla promijeniti. Ako se to dogodi naša sugovornica kaže kako su nadležne službe spremne.

– Svi liječnici i bolnice dobili su upute što uraditi ako se uoče simptomi. Granični sanitarni inspektori također su dobili upute od ministarstva. Svi znaju što im je činiti ako se pojavi sumnja na koronavirus. Sve službe su u pripravnosti – dodala je epidemiologinja.

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno