Poveži se s nama

Vijesti

Uz turopoljska jezera i rijeke evidentirano 40-tak divljih odlagališta otpada

ŠRU Odra u suradnji s KUD-om Novo Čiče, Udrugom Agroeduka i DVD-om Novo Čiče krenula u akciju čišćenja okoliša

Objavljeno

Športsko ribolovna udruga Odra Velika Gorica, u suradnji partnerskim organizacijama, KUD-om Novo Čiče, Udrugom Agroeduka i DVD-om Novo Čiče krenula je u akciju „Očistimo smeće s naših jezera“. Iako se prvotno odnosila na gorička jezera, akcija se proširila i na rijeku Odru. U prvoj fazi projekta prikupljali su fotografije i lokacije divljih odlagališta otpada. Ukupno je evidentirano 40-tak divljih odlagališta otpada na području jezera Čiče i rijeke Odre.

Akcija uklanjanja divljih deponija održat će se 15. rujna u 10 sati, a okupljanje sudionika počinje u 8,30 sati u Novom Čiču na jezeru Ježevo.

Facebook/Stipo Duvnjak

„Akcija će se održavati petak, subotu i nedjelju. U petak će se uključiti vatrogasci, u subotu Mjesni odbor i KUD Novo Čiče te ostale udruge koje surađuju na projektu, a u nedjelju ćemo vidjeti trebali još negdje intervenirati. Važno nam je najveći dio posla odraditi u petak i subotu, kako bi prikupljeni otpad mogli predati na deponij u Mraclinu. Nadam se da će odaziv volontera biti velik te da ćemo u dva dan uspjeti odraditi cijeli posao“, rekao nam je Ognjen Cahun, predsjednik ŠRU Odra.

Više informacija i kontakt možete pronaći ovdje.

Crna kronika

Policija uhvatila dvojicu provalnika, druga dvojica u bijegu

Četvorka tijekom rujna i listopada provalila u dvije kuće i izvršila krađu u trećoj kući

Objavljeno

on

Gorička policija prošli tjedan riješila je dva slučaja provale u kuću i jedan slučaj krađe iz kuće. Ova tri kaznena djela dogodila su se tijekom rujna i listopada na goričkom području. Za njihovo počinjenje policija tereti dvojicu muškarca starosti 27 i 24 godine te dvojicu 21-godišnjaka. Muškarci su s područja Ivanić-Grada.

– Protiv njih je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave, dok je za dvojicom počinitelja raspisana potraga, s obzirom na to da trenutno nisu dostupni policiji. Dvojac će po njihovom pronalasku biti naknadno procesuirani – rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Moja županija

VIDEO Povodom Svjetskog dana učitelja nagrađeni nastavnice i nastavnici iz Zagrebačke županije

Profesorica Nada Pelaić: ‘Nekada su učenici imali više poštovanja prema svojim profesorima’

Objavljeno

on

Svjetski dan učitelja u Zagrebačkoj županiji proslavljen je na već tradicionalan način. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je prigodne poklone nastavnicima koji su svoj cijeli radni vijek proveli u školi, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije.

Među nagrađenima bila je i profesorica iz Ekonomske škole Velika Gorica Nada Pelaić. Naša sugovornica otkrila nam je kako se odnos učenika i nastavnika kroz godine mijenjao. Naime, u sustavu obrazovanja Nada je provela 38 godina.

– Danas nije lako biti profesor. Nekada je to bilo puno lakše. Učenici su bili drugačiji i imali su više poštovanja prema svojim profesorima. Morali smo se naučiti nositi s time – rekla nam je Nada.

Župan Kožić istaknuo je kako posao učitelja i profesora nije lak, a rezultat njihovog rada je iznimno važan za cijelu zajednicu. Učitelje je pozdravio i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić i izrazio svoje zadovoljstvo što je Velika Gorica ugostila jedan ovakav skup.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: kuhača, kesten i čaj!

Velika Gorica i okolica prigrlila jesen u velikom stilu! Turopoljski ručak, kestenijada u Buševcu, med u Kravarskom i na koncu šalica čaja “Mirisne vile”…

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno