Poveži se s nama

Kultura

Uspješan koncert KUD-a Pleso i gostiju

Objavljeno

Kulturno umjetničko društvo Pleso održalo je u sklopu Goričkih večeri sinoć u Domu kulture Galženica koncert sa svojim gostima. Koncert je bio koncipiran po ‘blokovima’, a otvoren je recitacijom pjesme ”Turopoljska kuća stara” koju je izvela Marija Zaplatić. U prvom dijelu Društvo je sa svojom voditeljicom Tihanom Zubek izvelo četiri pjesme: Hvaljen Isus i Marija (pjesmu je započela Đurđica Šimić), Djevojka, djevojka (započela Ankica Leder), Ječam žela, ječam žela (započela Đurđica Šimić), Dragi dragoj dunđe kupi.

Drugi blok bio je rezerviran za učenike Glazbenog učilišta Elly Bašić u Zagrebu, mlade glazbenike Komljenović, Magdalenu (violončelo), Luku (violina) i Luciju (flauta). Na klaviru ih je pratila majka Marijana Komljenović, prof. Nakon susreta s ozbiljnom glazbom opet je na redu bio sastav Plešanki koji je izveo po jednu pjesmu iz Međimurja, Slavonije i Dalmacije.

Drugi gosti koncerta ”Velikogorički biseri” išli su ‘na sigurno’ pa su se odlučili za svoj najčešće izvođeni repertoar: Sveta zemlja, Turopolje mi u duši, Daleko je sreća, Treba mi ruka tvoja i Ne diraj moju ljubav. Koncert je KUD Pleso okončao s četiri skladbe: Kad bi ove ruže male, Ribar plete mrižu svoju, Dimnjačar (solo Marija Zaplatić) i Bećarac. Kroz program je vodila Snježana Špehar.

Kultura

Kazalište preselili na internet: ‘Priču o oblaku’ pogledajte sa svog kauča

Za malene Goričane koji vole kazalište…

Objavljeno

on

S obzirom preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. U subotu, 14. ožujka u 17 sati, izravno će prenositi izvedbu predstave „Priča o oblaku“ koja je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

– Čak i ako ne možete doći k nama, možete predstavu gledati iz prvog reda na vašem kauču po cijeni od 35 kuna. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice. Ovim započinjemo novu eru u hrvatskoj kulturi, a streamove predstava možete očekivati barem dvaput tjedno za sve uzraste – kažu iz Male scene te dodaju kako link nakon kupnje možete podijeliti i s prijateljima te će oni dobiti 10 posto popusta na kupovinu.

– Kazalište postaje još važnije u vrijeme krize. Ne samo da ćemo uspjeti dočarati čaroliju kazališta, želimo u danima koji slijede unijeti radost kazališta u vaš dom – dodali su iz kazališta.

Nastavi čitati

Kultura

I kultura se odgađa do daljnjega…

Objavljeno

on

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, svi kulturni programi u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica odgađaju se do daljnjega. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučili su na kolektivnom sastanku zaposlenika u POUVG, neće prikazivati predstave i filmove, a neće se održavati niti koncerti, kao ni predavanja.

Nastavi čitati

Kultura

OtpisaNE najslađa predstava VIRKAS-a

Komedija suočava gledatelje s tabu temama hrvatskog društva

Objavljeno

on

Na 16. Virovitičkim kazališnim susretima ovogodišnju titulu najslađe predstave odnijela je upravo komedija ‘OtpisaNE’ GK Scena “Gorica” i Kazališta Moruzgva. Nakon 11 predstava u virovitičkom kazalištu i tri gostujuće u Slatini i Suhopolju, na ovom poznatom kazališnom festivalu sudjelovala su kazališta iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država.

U predstavi ‘OtpisaNE’, čiju režiju potpisuje Nikola Zavišić, a tekst Renato Baretić, glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Migranti, iskorištavanje bolovanja, braniteljskih mirovina i pobačaja te druge “tabu” teme o kojima predstava govori, obrađene su na vrlo jednostavan i komičan način, što je publika na kraju nagradila velikim aplauzom i odličnom ocjenom 4,91.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno