Poveži se s nama

Vijesti

Uskoro jednom kartom od Velike Gorice do Krapine

Objavljeno

Potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt I. faza plana prometnog sustava Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije. Riječ je o projektu Integriranog javnog prijevoza putnika, modelu organizacije u kojemu su prigradska željeznica, vlak kao okosnica sustava, autobusi i tramvaji objedinjeni u zajednički sustav prijevoza putnika i tarifne unije u određenoj regiji. – Masterplan bi trebao poboljšati prometnu dostupnost cijelog područja, omogućiti veću mobilnost, integrirati prometne podsustave i povečati sigurnost u prometu.-  rekao je Ivan Miličević, direktor Integriranog prometa zagrebačkog područja d.o.o

Prva faza, u koju se uskoro kreće, vrijedna je 15 milijuna kuna, od čega se 85% financira iz EU fondova. –Temelji za financiranje projekata urbane i regionalne mobilnosti postavljeni lanjskim usvajanjem Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske, kojom je, po prvi puta, definiran sektor gradske, prigradske i regionalne mobilnosti. Kroz novi program, za razdoblje od 2014. do 2020., za provedbu projekata koji proizađu iz Master planova uložit će se, na razini cijele Hrvatske, 1,55 milijardi kuna. – rekao je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Prometni sustavi grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije u dosadašnjim razvojnim dokumentima nisu sagledavani kao cjelina, što je rezultiralo neujednačenim razvojem prometne infrastrukture i upravljanjem prometnim procesima, posebno u području javnog prijevoza. To je dovelo do toga da se na ovome području čak 60 posto putovanja obavlja osobnim vozilima. Posljedica toga su prometna zagušenja, smanjena sigurnost prometa, buka i veće koncentracije ispušnih plinova, a što u konačnici utječe na smanjenje kvalitete života i konkurentnosti gospodarstva regije. Ovim projektom sve bi se to trebalo izbjeći, a što je za mnoge i najvažnije,bitiće jeftinije.  (ahm, foto: dk)

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Vozačka (ne)kultura ne djelu

‘Važno je da ja parkiram svog limenog ljubimca, a ljude s invaliditetom tko šiša’

Objavljeno

on

Ovo je jutro dočekalo sve one koji koriste rampu kod Veleučilišta Velika Gorica. Nesavjesni vozač svojim vozilom zagradio je jedini prilaz s parkirališta osobama koje koriste invalidska kolica. I dok se s jedne strane društvo bori kako bi se komunalna infrastruktura prilagodila osobama s invaliditetom, drugi onemogućuju upotrebu postojeće.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija ovaj put djelovala samo preventivno tijekom preventivno-represivne akcije

Pojačano su nadzirali ponašanje pješaka u prometu

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena preventivno-represivna akcija ‘Zaštita pješaka’. Policija je pojačano nadzirala ponašanje pješaka u prometu. Tom prilikom šest pješaka uhvaćeno je pri prelasku ceste dok je na semaforu za pješake bilo crveno svjetlo.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Predstavila se kao državna službenica i opljačkala 84-godišnjaka

Nepoznata žena iskoristila je njegovu lakovjernost

Objavljeno

on

Više desetaka tisuća kuna 84-godišnjak je jučer oko 15 sati predao nepoznatoj ženskoj osobi koja se predstavila kao zaposlenica državnog poduzeća, javlja policija. Žena je muškarca koji živi u Ulici Matije Slatinskog prethodno nazvala i najavila dolazak, lažno se predstavljajući.

– Upozoravamo građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima” pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak. U tom slučaju, odmah nazovite policiju na 192. Treba biti svjestan da prevaranti uvijek iznova, lucidno i maštovito, ali bez suosjećanja, pokušavaju oštetiti potencijalnu žrtvu. Ukoliko se susretnete s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, nipošto ne činite to, bez prethodne provjere o kome se radi – kažu iz policije i dodaju kako se radi o čestom obliku prevara.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno