Poveži se s nama

Vijesti

Uskoro istječe rok za prijavu na besplatnu edukaciju za savjetnika za učinkovitu potrošnju energije

Polaznici će naučiti i kako pokrenuti vlastiti posao

Objavljeno

Ostalo je još 15-ak slobodnih mjesta za besplatnu edukaciju mladih za savjetnike za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima. Nova znanja te priliku za zapošljavanje po završetku ovog verificiranog programa, koji organizira Ekoregija Velika Gorica, mogu si ovim putem osigurati mlađi od 25 godina koji su nezaposleni, a imaju završenu minimalno srednju školu strojarske, elektrotehničke ili građevinske struke. U slučaju viška raspoloživih mjesta na besplatni program usavršavanja moći će se prijaviti i osobe starije od 25 godina.

“Kroz teorijsku i praktičnu nastavu polaznici će naučiti kako prepoznati gdje se troši energija i napraviti osnovni energetski pregled te kako prepoznati energetske i novčane uštede u kućanstvu. Također, edukacija će ih naučiti kako koristiti on-line aplikaciju za izračunavanje ušteda, kako analizirati podatke o potrošnji, ali i kako pokrenuti vlastiti posao“, istaknuli su iz Ekoregije Velika Gorica.

 

Edukacija će se održati u Veleučilištu Velika Gorica od 12. veljače do 1. ožujka. Zainteresirani se mogu prijaviti do 11. veljače, a za više informacija mogu dobiti na motivacijskoj radionici 8. veljače u 13,30 sati u prostorima Razvojne agencije Grada Velika Gorica na adresi Šetalište Franje Lučića 15.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno