Poveži se s nama

Vijesti

Uskoro istječe rok za prijavu na besplatnu edukaciju za savjetnika za učinkovitu potrošnju energije

Polaznici će naučiti i kako pokrenuti vlastiti posao

Objavljeno

Ostalo je još 15-ak slobodnih mjesta za besplatnu edukaciju mladih za savjetnike za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima. Nova znanja te priliku za zapošljavanje po završetku ovog verificiranog programa, koji organizira Ekoregija Velika Gorica, mogu si ovim putem osigurati mlađi od 25 godina koji su nezaposleni, a imaju završenu minimalno srednju školu strojarske, elektrotehničke ili građevinske struke. U slučaju viška raspoloživih mjesta na besplatni program usavršavanja moći će se prijaviti i osobe starije od 25 godina.

“Kroz teorijsku i praktičnu nastavu polaznici će naučiti kako prepoznati gdje se troši energija i napraviti osnovni energetski pregled te kako prepoznati energetske i novčane uštede u kućanstvu. Također, edukacija će ih naučiti kako koristiti on-line aplikaciju za izračunavanje ušteda, kako analizirati podatke o potrošnji, ali i kako pokrenuti vlastiti posao“, istaknuli su iz Ekoregije Velika Gorica.

 

Edukacija će se održati u Veleučilištu Velika Gorica od 12. veljače do 1. ožujka. Zainteresirani se mogu prijaviti do 11. veljače, a za više informacija mogu dobiti na motivacijskoj radionici 8. veljače u 13,30 sati u prostorima Razvojne agencije Grada Velika Gorica na adresi Šetalište Franje Lučića 15.

Vijesti

U nedjelju 5. Buševska biciklijada

Sjednite na bicikl i pridružite se karavani

Objavljeno

on

Ljubitelji biciklizma u nedjelju će doći na svoje. Udruga Moj Buševec organizira peto izdanje Buševske biciklijade. Biciklisti će se moći natjecati u tri utrke ili sudjelovati u rekreativnoj vožnji. Natjecateljski dio organizira Biciklistički klub „Sljeme“, a vozit će se po Turopolju, Vukomeričkim goricama i Pokuplju.

Rekreativna vožnja starta u 15 sati s Trga Seljačke sloge u Buševcu, a kolona će zatim krenuti prema Turopolju, Rakitovcu, Kučama, Gornjem Podotočju do Vukovine, gdje predviđen odmor i pripremljena okrjepa za sudionike. Nakon odmora karavana se istim putem vraća prema cilju u Buševcu. Ukupna dužina staze iznosi 20 kilometara.

„Za rekreativnu vožnju nemamo kotizaciju i priključiti se mogu svi. Prvih 100 biciklista na poklon će dobiti majicu 5. Buševske biciklijade“, rekao nam je Danijel Rožić, predsjednik Udruge “Moj Buševec”.

Natjecateljski dio počinje već u 11 sati, a tada kreće i program koji su pripremili organizatori. Najavljene su nagradne igre i zabavni sadržaji za najmlađe, a održat će se i tombola u kojoj je glavna nagrada bicikl. Nakon biciklističkog dijela, posjetitelji će moći uživati u druženju, a za podgrijavanje atmosfere zadužena je grupa Zakon Šutnje.

Nastavi čitati

Vijesti

Ljubitelji komedija i horora doći će na svoje

Nova dva filmska naslova na repertoaru Kina Gorica

Objavljeno

on

Dva nova filmska naslova našla su se na repertoaru Kina Velika Gorica. Od sutra pa do 30. svibnja, osim tijekom vikenda, možete pogledati komediju „Osjećam se lijepa“.

Nakon oporavka zbog traumatične nezgode, Renee se budi kao nova osoba, odagnavši staru nesigurnu verziju sebe daleko u zaborav. Ozljeda glave donijela joj je nevjerojatnu količinu samopouzdanja, zarazno je sretna i neupitno zadovoljna sobom. Novi stav i pogled na sebe, omogućuje joj da okrene novi list i otpočne potpuno novi život.

Film će se prikazivati od 19 sati.

Horor „Loš samaritanac“ donosi priču o provalniku koji pokušava spasiti ženu vezanu lancima, koju je pronašao u kući. Nakon što je obavijestio policiju o ženi, koju je ostavio za sobom u kući, postaje meta razotkrivenog psihopata. Režiju potpisuje Dean Devlin, a uloge tumače : David Tennant, Kerry Condon i Robert Sheehan.

Film možete pogledati od 21 sat u četvrtak, petak, ponedjeljak, utorak i srijedu.

Umirovljenici u petak na besplatnoj Matineji za umirovljenike mogu pogledati komediju „Klub zadovoljnih žena“. Režiju potpisuje Bill Holderman, a glavne uloge tumače Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen i Mary Steenburge.

Projekcija će početi u 11 sati.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO: NUTRICOMM 2018. povezao nutricionizam, zdravlje i tehnologiju

Govorilo se o budućnosti nutricionizma i biotehničkih znanosti

Objavljeno

on

Konferencija iz područja nutricionizma, tehnologije i znanosti o hrani NUTRICOMM 2018. na Zagrebačkom Velesajmu je okupila profesionalace i zainteresiranu javnost povezanu s hranom, tehnologijom, inovacijama i obrazovanjem. Kroz panel rasprave govorilo se o budućnosti nutricionizma i biotehničkih znanosti, funkcionalnim proizvodima u praksi, prehrani u osnovnim školama, kao i o tehnologiji u službi hrane i zdravlja.

“Konferencija ima cilj za spojiti zapravo nespojivo, a to je nutricionizam, zdravlje i tehnologiju, kroz četiri zanimljiva panela. Pričali smo o tome kako će se u budućnosti razvijati biotehnološke znanosti, hoće li prije narasti ICT ili će ga prestići biotehnologija. Imali smo prilike čuti i o 3D printingu te mogućnosti printanja organskih komponenti, zamjenskih dijelova tijela”, kaže nutricionistica RED FORK-a Diana Gluhak Spajić, koja je zajedno sa suprugom Branimirom Spajićem i organizirala ovu konferenciju.

O 3D tehnologiji koja može pomoći u plastičnoj kirurgiji govorio je doc.dr.sc. Sven Maričić, pomoćnik rektora za nove tehnologije u Puli.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno