Poveži se s nama

Vijesti

Uređen okoliš “Kumičića”

Objavljeno

Od početka nove školske godine dijeli nas još samo tjedan dana, i dok roditelji užurbano pripremaju svoje školarce i opskrbljuju ih potrebnim stvarima koje će im trebati za školovanje, mnoge školske ustanove dočekat će ih u novom ruhu.

Kao što smo već pisali, radovi su i oko osnovne škole  „Eugena Kumičića“ u Velikoj Gorici.

„Ove godine mijenjamo krovište nad športskom dvoranom i kotlovnicom, ograđujemo školu kako bismo se riješili pasa  i ljudi koji tamo nemaju što tražiti, a dvorište nam je doista bilo jako zagađeno kućnim ljubimcima,  to je prostor gdje se igraju djeca koja pohađaju razrednu nastavu.“  – rekla je ravnateljica Snježana Pavić.

Upravo se radovi oko godinama iščekivane ograde privode kraju, a kako doznajemo trebali bi biti gotovi tijekom sutrašnjeg dana.Dvorište škole „Eugena Kumičića“ tako će postati zaštićeno i sigurno za djecu koja tu provode puno vremena, ali i omogućiti  manje stresa za nastavnike koji su svakodnevno strepili nad svojim učenicima, jer će dvorište sada biti dostupno samo onima kojima je i namijenjeno.

[Best_Wordpress_Gallery id=”37″ gal_title=”OŠ EUGENA KUMIČIĆA”]

Moja županija

FOTO: Srednja strukovna škola započela realizaciju projekta ‘Regionalni centar kompetentnosti’ raspisom Natječaja za radno mjesto

Objavljeno

on

04.03.2021. Velika Gorica. Srednja strukovna škola započela je realizaciju reprezentativnog projekta. Miroslav Antolčić, ravnatelj Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je 20. srpnja 2018. godine, temeljem prijave Zagrebačke županije kao osnivača, imenovalo Srednju strukovnu školu Velika Gorica ‘Regionalnim centrom kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u sektoru strojarstva’ u partnerstvu sa Srednjom strukovnom školom Samobor i Srednjom školom Dugo Selo. Projekt je vrijedan gotovo 100 milijuna kuna.

04.03.2021. Velika Gorica. Srednja strukovna škola započela je realizaciju reprezentativnog projekta. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Upravljački tim projekta koji se sastoji od 14 članova, uglavnom predstavnika partnerskih škola, je prema dobivenom naputku trebao na početku 2021. godine odrediti listu djelatnika, koji će biti uključen u samu provedbu projekta i doprinijeti ostvarenju rezultata kroz rad u projektnim podtimovima.

04.03.2021. Velika Gorica. Srednja strukovna škola započela je realizaciju reprezentativnog projekta. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Uvažavajući propisanu proceduru Srednja strukovna škola Velika Gorica za rad na projektu izgradnje i uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0 raspisala je Natječaj za radno mjesto (03.03.2021.): 1. stručnjak/inja iz sektora strojarstva, visoka stručna sprema – 6 (šest) izvršitelja, određeno, puno radno vrijeme, probni rad 6 mjeseci; 2. stručnjak/inja iz sektora strojarstva, srednja ili viša stručna sprema – 2 (dva)izvršitelja, određeno, puno radno vrijeme, probni rad 3 mjeseca. Kandidat mora ispunjavati uvjete prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

04.03.2021. Velika Gorica. Srednja strukovna škola započela je realizaciju reprezentativnog projekta. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Miroslav Antolčić, ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica, kao prijavitelj projekta, pozvao je sve sudionike na suradnju koja će iznjedriti tehnološku, pedagošku i andragošku izvrsnost u sektoru strojarstva za Zagrebačku županiju: – Svojim obrazovnim i stručnim programima učenjima temeljenih na radu projekta potiče i podupire inovativnost, razvoj i primjenu digitalnih proizvodnih tehnologija s ciljem bržeg gospodarskog i svekolikog razvoja Zagrebačke županije i Republike Hrvatske u cjelini.

04.03.2021. Velika Gorica. Srednja strukovna škola započela je realizaciju reprezentativnog projekta. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Više informacija o projektu Regionalni centar kompetentnosti i temama vezanim za projekt možete vidjeti na internetskim stranicama Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Moja županija

Županija sufinancira ugradnju solarnih panela, kondenzacijskih plinskih kotlova i kotlova na biomasu

Natječaj na koji se mogu javiti vlasnici obiteljskih kuća

Objavljeno

on

U sklopu projekta “Poticanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima” Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan 1,3 milijuna kuna kojim će sufinancirati ugradnju fotonaponskih sustava, kondenzacijskih plinskih kotlova i kotlova na biomasu (peleti/drva) u obiteljskim kućama na svom području. Javni natječaj otvoren je do 1. travnja 2021. godine.

– Zeleni smo prsten oko grada Zagreba i ako želimo zadržati taj status moramo još više paziti kako gospodarimo našim prirodnim resursima te se okrenuti energetski učinkovitijim i okolišno prihvatljivijim sustavima grijanja i proizvodnje električne energije u kućanstvima – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši da je u protekle dvije godine sredstva ovog natječaja iskoristilo 112 kućanstava s područja županije. Najveća potražnja bila je za sufinanciranjem kondenzacijskih plinskih kotlova.

Prihvatljivi prijavitelji na ovaj natječaj su vlasnici obiteljskih kuća, s prebivalištem na adresi prijavljenog objekta. Maksimalni iznos sredstava koji pojedini korisnik može ostvariti za ugradnju fotonaponskih sustava iznosi 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno do 20 tisuća kuna, za ugradnju kondenzacijskih plinskih kotlova također 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno do 10 tisuća kuna, dok za ugradnju kotlova na biomasu (peleti/drva) iznosi 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno do 15 tisuća kuna. Može se ostvariti pravo na sufinanciranje isključivo jedne od navedenih mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije po objektu.

Nastavi čitati

Vijesti

Miošićeva u petak bez vode

Od 11 do 14 sati

Objavljeno

on

Zbog radova na cjevovodu vodoopskrbnog sustava, u petak 5. ožujka neće biti vode u Ulici A. K. Miošića, od Ulice S. Kolara do Kurilovečke ulice. Iz VG Vodoopskrbe javljaju kako je planirano vrijeme obustave vodne usluge od 11 do 14 sati.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno