Poveži se s nama

Vijesti

Upornost im se ipak isplatila: Pored dječjeg igrališta u Velikoj Buni uskoro će niknuti ‘ležeći policajci’

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić najavio početak radova

Objavljeno

Nakon godina traženja da se postavljanjem uspornika smiri promet Ulicom Turopoljsko-Posavskog odreda na potezu od raskrižja s Vodovodnom ulicom do raskrižja s Ulicom Filipovići, nadležni su napokon odlučili poslušati želje mještana Velike Bune. Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet, najavio je kako će uspornici, odnosno ležeći policajci uskoro biti postavljeni.

Krajem listopada porazgovarali smo sa zabrinutim mještanima koji su otvoreno progovorili o ovom problemu. Kako su nam rekli, na tom ravnom dijelu ceste vozači znaju dobrano stisnuti papučicu gasa, a uz samu prometnicu nalazi se i dječje igralište.

 

Vijesti

Orle dobiva reciklažno dvorište

Popis otpada kao i dozvoljene količine koje će mještani moći odložiti, nalazit će se na reciklažnom dvorištu

Objavljeno

on

Mještani Općine Orle od ponedjeljka će moći besplatno odložiti otpad na reciklažno dvorište koje će se otvoriti na adresi Orle 5, kod zgrade Općine. Otpad nastao u kućanstvu mještani će moći odložiti uz predočenje osobne iskaznice. Radno vijeme reciklažnog dvorišta bit će, naizmjence, jedan tjedan ponedjeljak, srijeda i petak od 8 do 16 sati, a drugi tjedan utorak i četvrtak od 12 do 20 sati te subota od 8 do 16 sati.

Popis otpada kao i dozvoljene količine otpada koje će se zaprimati, nalazit će se na reciklažnom dvorištu.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Rekreativci konačno dočekali! Gradski bazen je OTVOREN

U sabirni centar pristižu prve donacije građevinskog materijala, a goričko područje obišla je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Vijesti

Načelnik Kolarec iz Kravarskog: Evo, i danas moramo izmjestiti dvije obitelji

Kaže kako je situacija sve teža. Novi pregledi znače i nove štete, a aktivirala su se i klizišta…

Objavljeno

on

Pregled objekata oštećenih u potresu u općini Kravarsko i dalje traje. Zasad imaju 430 prijava, a pregledom statičara utvrđeni su novi objekti s crvenom naljepnicom. Osim toga, javljaju se i novi problemi. Naime, 10-ak objekata je na klizištima.

– Svaki dan imamo tri ili četiri crvena objekta. Tek sad se vidi stvarno stanje. Bojim se da ćemo na kraju tih pregleda imati oko 80 objekata koji više nisu za upotrebu i koji će morati ići u značajniju sanaciju ili rušenje. Dodatna oštećenja nastaju i zbog ovih naknadnih podrhtavanja, a aktivirala su se i neka klizišta koja ćemo morati sanirati. Situacija je sve teža i teža – kazao je načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec te dodao kako stanovnicima kupuju materijal kako bi se sanirala manja oštećenja, do 30 tisuća kuna, a veća oštećenja će morati pričekati izradu elaborata sanacije te troškovnike.

Za sada je 30-ak objekata označeno za rušenje, a Općina i dalje radi na zbrinjavanju stanovnika čije kuće više nisu sigurne.

– Evo, i danas moramo izmjestiti dvije obitelji, ustanovili smo nakon pregleda statičara da im kuće nisu sigurne – kazao je Kolarec.

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno