Poveži se s nama

Moja županija

Univerzalna sportska škola: Cilj je da djecu udaljimo od računala i mobitela te da budu zdravi ljudi

Objavljeno

Uključivanje što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti i stvaranje navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja cilj je Univerzalne sportske škole koja se provodi u 20 osnovnih škola diljem Zagrebačke županije za djecu od prvih do četvrtih razreda. U Velikoj Gorici je danas održan 4. festival Univerzalne sportske škole u organizaciji Županijskog školskog športskog saveza. Školarci su u Gradskoj sportskoj dvorani vježbali u različitim disciplinama. Svoje sportske vještine pokazalo je 220 učenika.

 

4. festival Univerzalne sportske škole

 

„Smisao univerzalne sportske škole je da djecu udaljimo od računala i mobitela, zato počinjemo od najmanjeg školskog uzrasta. Mi ih animiramo po dva sata tjedno u školi, kako bi vidjeli da se ne treba imati ne znam kakve fizičke predispozicije za bavljenje sportom već da svatko može vježbati“, kaže ravnatelj Osnovne škole Ščitarjevo Mario Ivić.

 

4. festival Univerzalne sportske škole

 

„Mnogo truda i vremena ulažemo u sve novine koje su vezane uz zdravlje i dobrobit djece pa smo tako prihvatili i ovaj program. Festival se pokazao vrlo dobrom idejom, djeca se druže, stječu nova prijateljstva, ali i zdrave navike, čime stvaraju preduvjete da budu zdravi ljudi“, dodala je Ivančica Valek, voditeljica programa Univerzalne sportske škole iz Svetog Ivana Zeline.

 

Galerija fotografija:

 

 

Moja županija

U Zagrebačkoj županiji se nastavlja niz bez novozaraženih

To je 10. dan zaredom da nema novih slučajeva

Objavljeno

on

Danas je 10. dan kako u Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih osoba od novog koronavirusa, javlja Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Ukupno su do sada izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Županijski Zavod za javno zdravstvo: U posljednja 24 sata nema novooboljelih

Brojke su iste kao i jučer

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno