Poveži se s nama

Vijesti

„Ulazak u svijet škole – Vodič za roditelje“

Objavljeno

Autorice Ljubica Lovreković, Sandra Matijević, Ljerka Skendrović i Sanda Puljiz Vidović pokušale su odgovoriti na pitanje – kako prebroditi polazak u školu?

Za djecu, ali i njihove roditelje, polazak u školu jedan je od najstresnijih trenutaka u životu. Kako bi im se pomoglo da se lakše nose s promjenama koje ih očekuju, Centar za djecu, mlade i obitelj izdao je priručnik „Ulazak u svijet škole – Vodič za roditelje“, a pripremile su ga četiri autorice; Ljubica Lovreković, Sandra Matijević, Ljerka Skendrović i Sanda Puljiz Vidović. „Pokušale smo odgovoriti na pitanja koja roditelji šestogodišnjaka često postavljaju. Opisale smo koje vrste razvoja postoje i koje su karakteristike te dobi, kako razvijati pažnju i dijete emotivno pripremiti za školu, a roditelji se mogu upoznati i sa zakonskim odredbama koje se odnose na upis u školu. Ima dosta govorno – jezičnih vježbi te igara aktivnosti kojima se potiče djetetov razvoj – kaže ravnateljica Centra, Sanda Puljiz Vidović. Ideja o pisanju priručnika potekla je iz programa„Grupa za buduće prvašiće“ koji se u Centru provodi već deset godina.
Ovaj je priručnik među rijetkima, ako ne i jedini te vrste u Hrvatskoj, a bit će podijeljen svim roditeljima budućih školaraca s područja Velike Gorice. Pomoći će im da razviju kod svojih mališana pozitivan stav prema obrazovanju, što će ih ohrabriti i potaknuti na cjeloživotno učenje.

Nastavi čitati

Vijesti

Besplatne linije ZET-a u Noći muzeja

Turistički tramvaj i izvanredne autobusne linije prometovat će od 18 do 1 sat iza ponoći

Objavljeno

on

Tradicionalna manifestacija Noć muzeja održat će se ovaj petak, a Zagrebački električni tramvaj i ove godine pripremio je besplatne izvanredne linije.

Turistički tramvaj od 18 do 1 sat iza ponoći vozit će trasom Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Republike Hrvatske.

Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad svakih 10-15 minuta trasom:
Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg svetog Marka – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara.

Izvanredna autobusna linija će od 18 sati pa sve do 1 sat iza ponoći prometovati i na liniji od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i natrag trasom:
Trg Mažuranića – Savska – Ulica grada Vukovara – Nacionalna sveučilišna biblioteka – Muzej suvremene umjetnosti.

Polasci s Trga Mažuranića ostvarivat će se od 18 sati svaki puni sat, dok će se polasci od Muzeja suvremene umjetnosti ostvarivati također svaki puni sat, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći.

Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro.

– Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga naplaćivati na redovnim tramvajskim, autobusnim linijama i uspinjači- poručili su iz ZET-a.

Nastavi čitati

Najave

Sajam vjenčanja Zagreb s preko 200 izlagača održava se 22. godinu za redom

Radno vrijeme Sajma vjenčanja Zagreb je od 31. siječnja do 2. veljače 2020. godine: petak od 14 do 20 sati, a subota i nedjelja od 10 do 20 sati.

Objavljeno

on

Autor

Sajam vjenčanja Zagreb otvara svoja vrata čak 22. godinu za redom u Areni Zagreb, od 31. siječnja do 2. veljače, kao regionalno najveća, najraskošnija i najoriginalnija manifestacija vjenčane tematike. Tradicionalno, od svojih početaka zagrebački je Sajam vjenčanja dobrotvornog karaktera te s domaćim zvijezdama na gala reviji i donatorskom akcijom pomaže štićenicima Udruge liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama Veliko srce malom srcu, i to uoči obilježavanja Festivala srca – Svjetskog tjedna djece s prirođenim srčanim bolestima (7.-14. veljače).

Nakon Opatije i Osijeka, nacionalni projekt Sajam vjenčanja stiže u Zagreb i grandioznu Arenu Zagreb, gdje će od 31. siječnja do 2. veljače na više od 5.500 m2 ugostiti preko 200 izlagača iz svijeta vjenčanja. Već 22. godinu za redom na Sajmu vjenčanja Zagreb posjetitelje očekuje bogat i sadržajan program – saloni vjenčanica i dizajneri, zlatari, cvjećari i slastičari, fotografi, dekorateri, oganizatori vjenčanja te ostali predstavnici za organiziranje svadbene svečanosti, kao i šest modnih revija, dobrotvorna tombola s vrijednim nagradama, kviz za mladence, degustacije slastica, cvjetne radionice, prezentacije trendova u vjenčanoj modi i atraktivne pogodnosti za uštedu prilikom organiziranja vjenčane svečanosti…

Dobrotvorna akcija Sajma vjenčanja za djecu s prirođenim srčanim bolestima

Sajam vjenčanja Zagreb tradicionalno pomaže najmlađima, a već par godina njegovo je dobrotvorno djelovanje usmjereno prema humanitarnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama Veliko srce malom srcu, s ciljem prikupljanja sredstava za medicinsku opremu i razvoj pedijatrijske kardiologije. Da je za život dovoljno i pola srca, pokazuju najmlađi štićenici Udruge, a u Hrvatskoj trenutno ima preko 10.000 djece sa srčanim bolestima i svake se godine rađa još najmanje 500. Unatoč tome, svijest javnosti o položaju i problemima s kojima se susreću djeca s prirođenim srčanim bolestima i njihovi roditelji još je uvijek iznimno niska. Stoga će zagrebački Sajam vjenčanja uoči obilježavanja Festivala srca – Svjetskog tjedna djece s prirođenim srčanim bolestima (7.-14. veljače) podržati djelovanje Udruge, kroz tombolu za posjetitelje i gala donatorsku reviju u subotu, 1. veljače u 18 sati. Tada će domaće zvijezde prošetati pistom u vjenčanicama i večernjim haljinama te pokazati svu raskoš vjenčane mode, a reviju će nastupom otvoriti glazbenica i kantautorica Mia Dimšić.

Na Sajmu vjenčanja u Areni Zagreb otkrijte trendove u vjenčanoj modi, kako cvijećem i slasticama ‘začiniti’ dan iz snova, koje je vjenčano prstenje ‘in’… Inspirirajte se za vaš najromantičniji dan i uživajte u kreairanju vlastite vjenčane priče!

Radno vrijeme Sajma vjenčanja Zagreb je od 31. siječnja do 2. veljače 2020. godine: petak od 14 do 20 sati, a subota i nedjelja od 10 do 20 sati.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Vozačka (ne)kultura na djelu

‘Važno je da ja parkiram svog limenog ljubimca, a ljude s invaliditetom tko šiša’

Objavljeno

on

Ovo je jutro dočekalo sve one koji koriste rampu kod Veleučilišta Velika Gorica. Nesavjesni vozač svojim vozilom zagradio je jedini prilaz s parkirališta osobama koje koriste invalidska kolica. I dok se s jedne strane društvo bori kako bi se komunalna infrastruktura prilagodila osobama s invaliditetom, drugi onemogućuju upotrebu postojeće.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno