Poveži se s nama

Vijesti

„Ulazak u svijet škole – Vodič za roditelje“

Objavljeno

Autorice Ljubica Lovreković, Sandra Matijević, Ljerka Skendrović i Sanda Puljiz Vidović pokušale su odgovoriti na pitanje – kako prebroditi polazak u školu?

Za djecu, ali i njihove roditelje, polazak u školu jedan je od najstresnijih trenutaka u životu. Kako bi im se pomoglo da se lakše nose s promjenama koje ih očekuju, Centar za djecu, mlade i obitelj izdao je priručnik „Ulazak u svijet škole – Vodič za roditelje“, a pripremile su ga četiri autorice; Ljubica Lovreković, Sandra Matijević, Ljerka Skendrović i Sanda Puljiz Vidović. „Pokušale smo odgovoriti na pitanja koja roditelji šestogodišnjaka često postavljaju. Opisale smo koje vrste razvoja postoje i koje su karakteristike te dobi, kako razvijati pažnju i dijete emotivno pripremiti za školu, a roditelji se mogu upoznati i sa zakonskim odredbama koje se odnose na upis u školu. Ima dosta govorno – jezičnih vježbi te igara aktivnosti kojima se potiče djetetov razvoj – kaže ravnateljica Centra, Sanda Puljiz Vidović. Ideja o pisanju priručnika potekla je iz programa„Grupa za buduće prvašiće“ koji se u Centru provodi već deset godina.
Ovaj je priručnik među rijetkima, ako ne i jedini te vrste u Hrvatskoj, a bit će podijeljen svim roditeljima budućih školaraca s područja Velike Gorice. Pomoći će im da razviju kod svojih mališana pozitivan stav prema obrazovanju, što će ih ohrabriti i potaknuti na cjeloživotno učenje.

Nastavi čitati
Click to comment

Leave a Reply

ili

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

FOTO Četvrti Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo

Objavljeno

on

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo organiziralo je jučer u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo 4. Dječje susrete povodom Martinja. Nastupilo je sedam KUD-ova sa svojim dječjim sekcijama ovim redoslijedom: KUD Šćitarjevo, KUD Dučec (Mraclin), KUD Čiče (Novo Čiče), KUD Stari Grad Lukavec (djeca 3-7 godina i 8-15 godina), KUD Nova Zora (Donja Lomnica), KUD Gradići (Gradići), Ogranak Seljačke sloge (Buševec) te KUD Šćitarjevo – tamburaška sekcija.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Djeca su svojim nastupima (nekima od njih to su bili prvi javni nastupi) oduševili brojnu publiku i bila su nagrađivana velikim pljeskom. Društva su predvodili njihovi čelni ljudi, kojima su na kraju priredbe uručene spomen zahvalnice. Sudionike i veliki broj posjetitelja u ime Grada Velike Gorice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Kroz program je vodila Maja Trupčević.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Veliki posao oko organizacije uradila je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Šćitarjevo, a pomagale su joj mlade članice Društva. Za odličnu organizaciju zaslužan je i ravnatelj OŠ Šćitarjevo Mario Ivić, koji je u ovakvim manifestacijama uvijek velika pomoć glavnom organizatoru.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zimska služba spremna za novu sezonu

Na zalihama 1200 tona soli i 600 tona sipine

Objavljeno

on

Velika i mala zimska služba spremne su snijeg. Na parkiralištu Komunalnog centra VG Goričanka danas je održana smotra. VG Komunalac u ovom trenutku na zalihama ima 1200 tona soli i 600 tona sipine, na teren u svakom trenutku može izaći 50-tak vozila.

Kako smo doznali, svjetlosna signalizacija koja upozorava na poledicu na nadvožnjacima je u funkciji, a posebna pažnja posvetit će se tome kako bi oni ostali sigurni za promet i tijekom niskih temperatura, kada postoji mogućnost stvaranja poledice.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno