Poveži se s nama

HOTNEWS

Ujedinili se Odbojkaški klub Gorica i Škola odbojke Gorica

Objavljeno

Škola odbojke Gorica mlada je sportska udruga koji se bavi razvojem odbojkaških vještina kod djece osnovnoškolske dobi. Zadnjih godina, treninzi su se održavali u osnovnim školama Ščitarjevo, Nikole Hribara i Eugena Kumičića, a za ovu školsku godinu planiraju širenje i u druge osnovne škole.

 

Početkom nove školske godine planira se formiranje tri starosne grupe koje će trenirati u navedenim školama. Predškolska grupa za djecu od 5 do 7 godina, mlađi osnovnoškolci od 1. do 4. razreda i stariji osnovnoškolci od 5. do 8. razreda. Treninge će voditi trenerice Katarina, Una i Dijana, bivše igračice Azene s dugogodišnjim igračkim i trenerskim iskustvom vođenja mlađih dobnih kategorija.

 

Pripajanjem Škole odbojke Gorica Odbojkaškom klubu Gorica, proširila se baza igrača te klub sada pokriva sve mlađe dobne kategorije od 5 do 18 godina i seniorsku ekipu. Time je zaokružen proces u kojem je oformljena baza za stvaranje novih odbojkaša i odbojkašica u Velikoj Gorici.

 
OK Gorica će sada imati sve dobne kategorije
 

Posebno zadovoljni ovim događajima bili su treneri koji će sada imati mogućnost raditi s većim brojem djece što će omogućiti stvaranje grupa prema stečenom odbojkaškom znanju, a ne samo prema mjestu stanovanja, što vodi bržem i kvalitetnijem razvoju mladih odbojkašica i odbojkaša.

 

„Priključenjem Škole odbojke Gorica našem klubu popunili smo još ono malo praznina u dobnim kategorijama koje su ostale nakon pokretanja rada s mlađim dobnim kategorijama prošle godine. Presretan sam što ćemo sada u sustavne treninge moći uključiti već djecu vrtićke dobi i odbojkaški ih odgajati sve do prelaska u seniore kada će ih se priključivati našoj prvoj ekipi. Kvalitetan rad s djecom temelj je za kvalitetne rezultate prve ekipe“, kazao je predsjednik Odbojkaškog kluba Gorica Ivan Šulc.

 

Zadovoljna je bila i predsjednica Škole odbojke Katarina Ćosić: “Drago nam je što nastavljamo s radom pod okriljem OK Gorica, koji je u dosadašnjem relativno kratkom vremenu postojanja ostvario značajne sportske uspjehe. Sigurni smo da će se djeca vrlo rado uključivati u takav klub čiji im seniori svakako mogu biti sportski uzori“.

 

Seniorska i kadetska ekipa Odbojkaškog kluba Gorica već su počele s treninzima, dok će osnovnoškolske i vrtićke grupe dobiti priliku sredinom rujna kada se ustale rasporedi u osnovnoškolskim dvoranama.

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno