Poveži se s nama

Crna kronika

Uhićeni Rumunji koji su Goričanima izvukli i ukrali novac s bankomata

Iz bankomata na Trgu kralja Tomislava u Velikoj Gorici izvukli 3.000 kuna

Objavljeno

Policajci Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske priveli su trojicu Rumunja, starosti 28 i 29 godina, zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

“Sumnja se da su tijekom lipnja i srpnja ove godine počinili 11 kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u bankomate novčarskih institucija na području Osječko-baranjske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije”, kažu iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

Istraživanjem je utvrđeno kako su dvojica od njih, na isti način kao i u ostatku Hrvatske, opljačkali bankomat na Trgu kralja Tomislava u Velikoj Gorici. Ukrali su 15 novčanica po 200 kuna.

Kako je utvrdila policija, na bankomate su postavljali lažnu masku, odnosno opremu za takozvani ‘Cash trapping‘, koja sprječava da novac izađe iz bankomata kroz za to namijenjen otvor, već ostaje zatvoren i zalijepljen na uređaju za izlaz novaca. Transakcija bi pritom bila odobrena i registrirana kroz knjiženje, ali novac ne bi bio isporučen. Nakon takve transakcije i nakon udaljavanja korisnika, osumnjičeni bi iz bankomata izvukao novac.

Ukupno su iz bankomata ukrali oko 124.000 kuna. Dio novaca policija je pronašla i vratit će vlasnicima, a trojica rumunjskih državljana predani su pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.

 

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Crna kronika

U naletu kombija teško ozlijeđena pješakinja

Policija traži svjedoke prometne nesreće u Zagrebačkoj

Objavljeno

on

Pješakinja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 11 sati, javlja policija. Naime, teretni automobil marke Renault Master zagrebačkih registarskih oznaka naletio je na pješakinju u Zagrebačkoj ulici. Liječnička pomoć pružena joj je u KBC Zagreb.

– Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće molimo svjedoke da se jave na broj telefona 01/6221-144 ili 192 – poručili su iz goričke policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija o nesreći u kojoj je ozlijeđen vozač traktora: Prebrzo je ušao u oštar zavoj

Traktor se prevrnuo i naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete

Objavljeno

on

Policija je završila očevid prometne nesreće u kojoj je u ponedjeljak teško ozlijeđen traktorist. Naime, 82-godišnjak je vozio traktor marke IMT zagrebačkih registarski oznaka, kojem je istekla prometna dozvola, a kretao se Ulicom Stara gora u mjestu Barbarić Kravarski.

– U oštrom zavoju brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste (zavoj, kolnik u padu). Zbog takvog propusta, izgubio je nadzor nad traktorom te u zanošenju sletio udesno, van kolnika, na meki teren sa zapadne strane kolnika. Tom prilikom je došlo do prevrtanja traktora pri čemu je naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete – kažu iz policije i dodaju kako je muškarac prevezen u KBC Zagreb.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno