Poveži se s nama

HOTNEWS

UEFA podigla palac gore za Veliku Goricu: Šest utakmica Europskog prvenstva na gradskom stadionu u svibnju

Objavljeno

Nakon brojnih inspekcijskih pregleda velikogoričkog gradskog stadiona u kojima su sudjelovali vrlo visoki dužnosnici UEFA-e danas je i službeno obznanjeno kako će se na našem gradskom stadionu umjesto najavljene četiri, najvjerojatnije igrati čak šest utakmica prvenstva Europe u nogometu do 17. godina. Podsjetimo, radi se o najvećem nogometnom događaju u Hrvatskoj nakon osamostaljenja, koji se igra u četiri skupine na stadionima u Zagrebu i Rijeci izuzev Maksimirskog, a finale će se igrati u Varaždinu.

25.03.2017. Velika Gorica – Gradski stadion u Velikoj Gorici, foto: cityportal.hr

Danas su u zagrebačkom hotelu Panorama u ždrijebu skupina prisustvovali brojni uglednici hrvatskog i svjetskog nogometa. U našem gradu će se križati utakmice skupina B i D u kojima će igrati reprezentacije Škotske, Francuske, Mađarske, Farskih otoka, Nizozemske, Engleske, Norveške i Ukrajine. U skupinama A i C koje se igraju u Rijeci i Kostreni igrat će Hrvatska, Španjolska, Turska, Italija, Njemačka, Republika Irska, Srbija i Bosna i Hercegovina. Konačan raspored utakmica dobit ćemo do kraja tjedna obzirom da termine određuje zbog zakupljenih TV prava Eurosport koji će u cijeli svijet slati sliku sa gotovo svih utakmica prvenstva pa tako i iz Velike Gorice.

25.03.2017. Velika Gorica – Gradski stadion u Velikoj Gorici, foto: cityportal.hr

Grad Velika Gorica, Ustanova za upravljanje SRC Velika Gorica i HNK Gorica u posljednjih nekoliko godina sustavno ulažu u stadionsku sportsku infrastrukturu, za što je nakon sustavnih inspekcijskih pregleda objekata i infrastrukture naš gradski stadion dobio najviše ocjene za potrebe organizacije ovakvih događaja. Čelnici UEFA-e su posebno istaknuli besprijekoran travnjak, koji je nakon dvije sanacije koje su odrađene vlastitom opremom i ljudstvom možda i najbolji ikad u posljednjih dvadeset godina i zasigurno jedan od pet najboljih u Hrvatskoj što su potvrdili svi koji su ovih dana imali priliku biti na njemu. Prateća infrastruktura je u cijelosti renovirana te stadion u ovom trenutku ima potrebne kapacitete i opremu za ovakva događanja. UEFA je posebno pohvalila dodatne radove na rekonstrukciji pratećih prostora na istoku i zapadu koje će biti na raspolaganju medijima ne samo za ove utakmice već i za buduća događanja.

25.03.2017. Velika Gorica – Gradski stadion u Velikoj Gorici, foto: cityportal.hr

Ovo je na neki način i prilika Velike Gorice i kluba da prigrabe na svoj konto i dodatne poene kako bi se i Hrvatskoj i Europi predstavili kao odličan domaćin i organizator i ne bi li na sebe skrenuli pažnju za još neke od međunarodnih utakmica u budućnosti. Iz kluba ne skrivaju da se upravo na ovakvim priredbama stvara i proračun za nova ulaganja, pa je tako najavljeno da će Gorica iz ovakvih i budućih prihoda do ljeta postaviti sjedalice na kompletnu zapadnu tribinu, te postaviti brojače za gledatelje sa kontroliranim ulazom i personalizacijom ulaznica na istoku i zapadu. Nakon toga za I HNL ostat će tek rasvjeta, koja po najavama uopće nije bez izgleda već za slijedeću sezonu ovog ljeta, naravno, u slučaju plasmana Gorice u I HNL.

CityTV

VIDEO City puls: Bažulijada i paljenje rakije…pa na trčanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

‘Kuhamo za seke Rinčić, na Gastru krećemo s prikupljanjem 390.000 kuna!’

Velikogoričke humanitarke Buvljakuše imat će svoj kutak na gastronomskoj manifestaciji Gastro Turopolja, pripremat će brudet i dvije vrste gulaša, imat će i tombolu, a sav prihod ići će za skupe terapije potrebne djevojčicama iz Velike Gorice

Objavljeno

on

Prvi put smo se prijavile i, iskreno, malo nas je ‘trta’. Velika je to manifestacija, ali idemo u to. Kuhat ćemo, puno ćemo kuhati, pripremit ćemo svašta zanimljivo za naše goste, kaže Sandra Barić Božinović, jedna od Buvljakuša, sad već jako dobro znanih goričkih humanitarki.

Svaku priliku cure koriste da rade nešto humanitarno, a ništa drukčije neće biti na na manifestaciji Gastro Turopolja ove subote. Uz sve ostale, i one će imati svoj kutak, iz kojeg bi trebali dopirati opojni mirisi.

– Moj muž, Dalmatinac, glavni je kuhar, pa ćemo ubaciti malo brudeta. Bit će tu i lovački gulaš, vinski gulaš, fini kolači… Suprug je tu glavni, on je ‘chef’, ali tu smo i nas četiri cure… Uostalom, i kažu da su muškarci bolji kuhari, mi smo tu da budemo uz njega i pomažemo, da mu budemo i desna i lijeva ruka – otkrila je plan Sandra.

Sve što rade Buvljakuše je humanitarno, pa će tako humanitarno biti i ovo kuhanje.

– Sve što zaradimo od kuhanja ide u humanitarne svrhe. Apsolutno sve, uključujući i tombolu i donacije koje će netko možda samoinicijativno ubaciti u kutiju. Ponovno smo aktivirali slučaj seki Rinčić. Kreću opet na terapiju, sad je napokon i mlađa dobila priliku, ali cifra je katastrofalno velika, roditelji ne mogu ni sanjati da to mogu platiti. Zato pozivamo sugrađane da se odazovu, jer to su naša djeca, rastu ispod našeg neba, pohađaju naše škole… Uvijek kažemo, danas-sutra to može, ne daj Bože, biti i dijete nekoga od nas, što ne želim nikome, ali to je razlog da budemo otvorenog srca. I da pomognemo, moramo biti tu za svakog od nas – pozvala je Sandra.

Nećkala se izreći cifru, jer doista je zastrašujuća.

– Radi se o 390.000 kuna. Za današnja primanja je velika cifra čak i u inozemstvu, a kamoli kod nas. Pogotovo kad je riječ o svakodnevnim terapijama, dvoje djece… To je nezamislivo za skupiti roditeljima, zato molimo sugrađane da se odazovu.  Žalosno je što cijena mora biti tolika, ali s druge strane je dobro što barem postoji način na koji im se može pomoći. Pa da i one prohodaju, stanu na svoje noge i imaju priliku za normalan život. To im možemo osigurati jedino ako pomognemo roditeljima. I zato se nadam da ćemo na Gastru početi sa skupljanjem – istaknula je Barić Božinović pa dodala još jedno objašnjenje:

– Dođite i papajte, ali jedno moramo naglasiti… Mi ne prodajemo na bonove. Ako želite jesti kod nas i tako se uključiti u akciju, plaća se u gotovini. Bonove ne možemo primati. Turistička zajednica izašla nam je u susret, da sve što radimo, radimo za sebe, i zato je takav princip.

Buvljakuše imaju i registiranu udrugu, na čiji se račun može izravno uplatiti donacija.

– Može se uplaćivati i na naš račun, koji je na našoj stranici i Facebooku, s napomenom ‘za seke Rinčić’, a mi ćemo sve odmah proslijeđivati mami i tati. Otvorit će se i humanitarni račun za njih… Radimo na puno fronti, trudimo se nešto skupiti, a nadam se da ćemo u tome uspjeti. Nije ovo prva ovakva akcija, Hrvati su već stotine puta pokazali da imaju veliko srce – optimistična je Sandra, koja je zaključila:

– Ususret su nam izašli gorički obrtnici i firme, od nas Buvljakuša hvala im do neba. Nagrade su jako lijepe, dali su maksimalno od sebe, tako da nitko tko kupi tombolu neće biti razočaran nagradama!

Nastavi čitati

HOTNEWS

Šahistice Poleta treće na državnom ekipnom prvenstvu

Objavljeno

on

27.09.-05.10.2019. Mali Lošinj. Državno ekipno prvenstvo u šahu (žene). Mirjana Medić, najbolja na 2. ploči. Foto: ŠK Polet

Prošlogodišnje državne prvakinje šahistice Poleta nisu uspjele ponoviti veliki uspjeh iz prošle godine na državnom prvenstvu 1. lige, održanom u Malom Lošinju od 27. rujna do 5. listopada 2019. godine. Ipak, opet su bile na pobjedničkom postolju osvojivši 3. mjesto. Polet je izgubio prigodu da obrani titulu već u prva četiri kola kada je zabilježio dva poraza remi i pobjedu. Tada je izgledalo da su veće šanse da završi u borbi za ostanak nego da ostvari visok plasman.

27.09.-05.10.2019. Mali Lošinj. Državno ekipno prvenstvo u šahu (žene). Tereza Dejanović, najbolja na 4. ploči. Foto: ŠK Polet

Obrat je uslijedio s četiri visoke pobjede i već nakon 8. kola (igrano je 9 kola) Polet je imao osigurano 3. mjesto, a u posljednjem kolu nije mogao do 2. mjesta čak ni s eventualnom maksimalnom pobjedom.

27.09.-05.10.2019. Mali Lošinj. Državno ekipno prvenstvo u šahu (žene). Foto: ŠK Polet

Zasluge za vrlo dobar rezultat klub može prije svega zahvaliti Mirjani Medić i Terezi Dejanović, koje su osvojile po 7 bodova iz 9 partija. Obje su nagrađene plaketama kao najbolje seniorke na 2. odnosno 4. ploči. Eva Repkova je na prvoj ploči osvojila 5 bodova iz 9 partija, a Heike Roklicer je na trećoj ploči osvojila 5.5 bodova iz 9 partija.

Iz prve lige u niži rang ispale su posljednje tri ekipe na tablici.

Galerija fotografija

Prva hrvatska šahovska liga – žene

Konačni redoslijed: ŠK Draga (Rijeka) 17 (25.5), 2. ŠK Liburnija (Rijeka) 16 (28), 3. ŠK Polet (Buševec) 12 (24.5), 4. ŠK Đakovo-Lim-Mont (Đakovo) 10 (18.5), 5. ŠK Goranka (Ravna Gora) 10 (18), 6. HAŠK Mladost (Zagreb) 7 (17.5), 7. ŠŠK Konaki (Novo Virje) 7 (17.5), 8. ŠD Sisak (Sisak) 5 (12), 9. ŠK Ericsson Nikola Tesla (Zagreb) 4 (10), ŠK Kastav 2 (8.5).

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno