Poveži se s nama

CityLIGHTS

Udruga ‘Suncokret’ pomaže djeci s invaliditetom i teškoćama u razvoju

Objavljeno

Iz velikogoričke Udruge osoba s invaliditetom ‘Suncokret‘ pozivaju roditelje, bilo da su njihova djeca članovi udruge ili ne, da dođu na upoznavanje, razmjenu iskustava i da se informiraju o podršci koju im Udruga može pružiti.

 

“Ove godine sudjelujemo na Danima otvorenih vrata udruga 2016 s nizom događanja namijenjenih kako osobama s invaliditetom koje još nisu upoznate s radom udruge tako i širem građanstvu. U ponedjeljak, 23. svibnja, od 16h u prostoru Udruge, Cvjetno naselje 10, održat će se druženje roditelja djece s invaliditetom i teškoćama u razvoju”, kaže predsjednica Jadranka Kosović.

 
foto: Udruga Suncokret
 

U utorak, 24. svibnja, od 11 do 12 sati te u srijedu, 25 svibnja od 16 do 17 sati članovi Udruge predstavit će rekreativno-terapijski program vježbanja Tai-Chija koji se u Udruzi provodi već tri godine. Ističu kako je vježbanje najbolja preventiva u očuvanju zdravlja.

 

“Tai-Chi, iako naizgled nezahtjevan, redovitom praksom rezultira povećanom gipkošću, boljim tonusom mišića i općenitim psiho-fizičkim boljitkom te na taj način ublažava simptome mnogih bolesti, od autoimunih i reumatskih do onih lokomotornog sustava. Dobrodošli su svi, bez obzira na dob i sposobnosti – upravo je to čar ovih ugodnih vježbi”, poručio je voditelj Dražen Mužar.

 

Također u utorak, 24. svibnja, Maja Radočaj i Katica Herceg od 16 do 19 sati održat će mozaik kreativnih radionica na kojima će se moći naučiti izrađivati nakit, plesti, kukičati, vesti i šivati, dok će članovi Udruge predstaviti i svoje kreativne radove.

 

“I na kraju, u srijedu 25. svibnja od 14h do 18h, Udruga Suncokret otvorena je, u svom redovnom terminu, za druženje, koje nerijetko završava pjesmom. Ujedno, ovo je i prilika svim osobama s invaliditetom da se upoznaju s radom Udruge, informiraju o svojim pravima i saznaju kakve im sadržaje i podršku Udruga može pružiti”, dodaje predsjednica Jadranka Kosović, pozvavši sve sugrađane zainteresirane za volontiranje da im se jave u tom vremenu.

 

CityLIGHTS

Iskoristite zaboravljeno bogatstvo: Dođite na besplatnu procjenu u otkup zlata Auro Domus Velika Gorica

Dođite u poslovnicu Auro Domusa u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebačka 15 i iskoristite mogućnost besplatne procjene

Objavljeno

on

Autor

Građani Velike Gorice često su bogatiji nego što misle! Na tavanima, u podrumima, u ladicama ormarića u spavaćim sobama skrivaju se predmeti koje je vrijeme učinilo iznimno vrijednima. Radi se o zlatnom nakitu i drugim predmetima od zlata i srebra. To mogu biti zlatni satovi, zlatni zubi i zubni lim, zlatnici i srebrnjaci, srebrnina i srebrni pribor za jelo… Sve što je napravljeno od plemenitih metala u proteklih 20 ili 30 godina doživjelo je značajno povećanje svoje vrijednosti.

Mnogi građani Velike Gorice to su već saznali i svoje bogatstvo unovčili u poslovnicama za otkup zlata. Auro Domus jedini je hrvatski profesionalni lanac specijaliziran upravo za tu djelatnost. Zahvaljujući činjenici da ima više od stotinu poslovnica diljem Hrvatske, dostupan je gotovo u svakom kutku naše zemlje. Pa tako i u Velikoj Gorici!

Auro Domus od svojih početaka klijentima nudi najpovoljnije cijene otkupa zlata, isplatu u gotovini i besplatnu procjenu. Upravo to učinilo ga je prvim izborom za sve građane koji žele „podebljati“ svoj kućni budžet isplatama koje se mjere u tisućama, a ponekad i u desecima tisuća kuna.

Besplatna procjena pritom je idealan način za provjeru vrijednosti svog starog nakita i drugih predmeta od zlata i srebra. Demodirane ogrlice, slomljene narukvice, naušnice izgubljenog para i prstenje koje nitko ne nosi mogu vam donijeti pravu financijsku „injekciju“ koja će predstojeće mjesece učiniti puno ugodnijima.

Stoga dođite u poslovnicu Auro Domusa u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebačka 15 i iskoristite mogućnost besplatne procjene. Dobiveni iznos ne obvezuje na prodaju. Dakle, ništa ne košta, a puno toga može donijeti!

Zbog velikog interesa građana, Auro Domus ima i besplatni info-telefon, pa se sve informacije mogu dobiti pozivom na 0800 73 72.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO: Snijeg oslikao Grad

Objavljeno

on

31.01.2021. Velika Gorica. Snijeg oslikao Grad. Foto: David Jolić/cityportal.hr

31.01.2021. Velika Gorica. Snijeg oslikao Grad. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mjesec Siječanj oprostio se onako kako i priliči zimskom mjesecu – snijegom. Konačno je bijeli pokrivač ove zime nešto deblji nego u prethodna dva snježna pokušaja. Naš grad izgleda vrlo privlačno u bijeloj odjeći, samo ne znamo koliko će dugo trajati zimska idila.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO: Prva samostalna izložba Ane Bundalo

Objavljeno

on

15.01.2021. Velika Gorica. Prva samostalna izložba Ane Bundalo u Pučkom otvorenom učilištu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prva samostalna izložba Ane Bundalo pod imenom ”2020. – Boje i Oblici” otvorena je večeras (18 sati) u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta. Predstavljanje umjetnice i uvodnu riječ imala je Antonia Vodanović, voditeljica Galerije Galženica. Kratko se posjetiteljima obratila i autorica izložbenih eksponata slikarica Bundalo, nešto kasnije je u razgovoru otkrila kako je većinu izložbenih radova načinila u 2020. godini, a nekoliko potječe i iz njenog ranijeg opusa.

15.01.2021. Velika Gorica. Prva samostalna izložba Ane Bundalo u Pučkom otvorenom učilištu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U kratkom popratnom letku izložbe napisane su neke možebitne dileme: ”Želite li zaboraviti 2020.? Je li moguće pronaći u njoj malo boje i neki sretni oblik? Smatrate li da treba pamtiti samo sretne dane ili je bolje crpiti snagu iz proživljenog i nadjačanog?”

15.01.2021. Velika Gorica. Prva samostalna izložba Ane Bundalo u Pučkom otvorenom učilištu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ana Bundalo (rođ.1985.) živi i radi u Velikoj Gorici. Završila je Pravni fakultet u Zagrebu, radi u Centru za socijalnu skrb u Velikoj Gorici. Slobodno vrijeme koristi za slikanje, crtanje i pisanje.

Izložba ostaje otvorena do 29. siječnja 2021. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno