Poveži se s nama

HOTNEWS

Udarnici ogorčeni suđenjem u Karlovcu

Objavljeno

Turobna atmosfera bila je u autobusu Udarnika prilikom povratka iz Karlovca gdje je momčad trenera Dinka Livade izgubila 0:1. Ranije pri samom kraju utakmice na tribini predsjednik kluba Filip Gabelica vidljivo uzrujan, ipak uljuđeno, javio se prisutnom delegatu utakmice. “Sve ste vidjeli, vjerujem da će u zapisniku biti navedeno sve kako se i dogodilo” – kazao je Gabelica. Kasnije u spomenutom zapisniku pisalo je; suđenje dobro?

 

foto: mp

foto: mp

Kurilovčani međutim mnogo toga stavljaju na dušu sucu Borojeviću a najviše što u 86. minuti nije očigledan i zvučan sudar lopte i ruke domaćeg igrača okarakterizirao kao kazneni udarac za Udarnik. Evo kako je događanja na Čavlekovom stadionu doživio kapetan Udarnika Marko Rus (28). Moram ipak krenuti od nas samih. Odigrali smo slabije no što znamo i možemo. Mnogo bolje smo izgledali u pripremnim utakmicama a razloge što je to tako ispalo moramo potražiti razgovarajući međusobno u vlastitoj kabini. Jedno je sigurno, odigrali smo 11 test utakmica a od toga 10 na umjetnoj travi i spomenuta činjenica sigurno je utjecala na našu igru u Karlovcu. Teren je bio težak, grbav i klizav a lopta nekako teška a i vjetar nije bio saveznik kvalitetnijoj kombinatorici. Domaćin nije bio bolji i mogli smo dominirati ali nekonkretno u igri prema naprijed. Ipak i uz tako nešto lošiju igru, imali smo dvije-tri lijepe prilike a sami smo krivi što nismo zabili”, realan je bio Marko, a onda se dotaknuo i za Kurilovčane najintrigantnijeg, iako tada u 86. minuti zbog lakše ozljede više nije bio u igri ali mogao je sve dobro vidjeti s klupe za pričuve.

 

Nedosuđen jedanaesterac za nas bio je čist kao suza a sva kasnija izmotavanja i pojašnjenja suca ne piju vodu. Imao je arbitar još nekoliko jako dvojbenih odluka a sve je išlo na našu štetu. Kazneni udarac za Karlovac je čist i nitko od nas na terenu i gledalištu riječ nije prigovorio. Imamo zato pravo tražiti isti tretman a želim naglasiti da našem domaćinu ništa ne zamjeramo. Uzeli su rutinirano ponuđeno i uknjižili za njih važna tri boda. Čestitka i navijačima Karlovca, bodrili su svojski svoje svijetlo-plave svih 90 minuta” – rekao nam je kapetan Udarnika Marko Rus.

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno