Poveži se s nama

HOTNEWS

Udarnici ogorčeni suđenjem u Karlovcu

Objavljeno

Turobna atmosfera bila je u autobusu Udarnika prilikom povratka iz Karlovca gdje je momčad trenera Dinka Livade izgubila 0:1. Ranije pri samom kraju utakmice na tribini predsjednik kluba Filip Gabelica vidljivo uzrujan, ipak uljuđeno, javio se prisutnom delegatu utakmice. “Sve ste vidjeli, vjerujem da će u zapisniku biti navedeno sve kako se i dogodilo” – kazao je Gabelica. Kasnije u spomenutom zapisniku pisalo je; suđenje dobro?

 

foto: mp

foto: mp

Kurilovčani međutim mnogo toga stavljaju na dušu sucu Borojeviću a najviše što u 86. minuti nije očigledan i zvučan sudar lopte i ruke domaćeg igrača okarakterizirao kao kazneni udarac za Udarnik. Evo kako je događanja na Čavlekovom stadionu doživio kapetan Udarnika Marko Rus (28). Moram ipak krenuti od nas samih. Odigrali smo slabije no što znamo i možemo. Mnogo bolje smo izgledali u pripremnim utakmicama a razloge što je to tako ispalo moramo potražiti razgovarajući međusobno u vlastitoj kabini. Jedno je sigurno, odigrali smo 11 test utakmica a od toga 10 na umjetnoj travi i spomenuta činjenica sigurno je utjecala na našu igru u Karlovcu. Teren je bio težak, grbav i klizav a lopta nekako teška a i vjetar nije bio saveznik kvalitetnijoj kombinatorici. Domaćin nije bio bolji i mogli smo dominirati ali nekonkretno u igri prema naprijed. Ipak i uz tako nešto lošiju igru, imali smo dvije-tri lijepe prilike a sami smo krivi što nismo zabili”, realan je bio Marko, a onda se dotaknuo i za Kurilovčane najintrigantnijeg, iako tada u 86. minuti zbog lakše ozljede više nije bio u igri ali mogao je sve dobro vidjeti s klupe za pričuve.

 

Nedosuđen jedanaesterac za nas bio je čist kao suza a sva kasnija izmotavanja i pojašnjenja suca ne piju vodu. Imao je arbitar još nekoliko jako dvojbenih odluka a sve je išlo na našu štetu. Kazneni udarac za Karlovac je čist i nitko od nas na terenu i gledalištu riječ nije prigovorio. Imamo zato pravo tražiti isti tretman a želim naglasiti da našem domaćinu ništa ne zamjeramo. Uzeli su rutinirano ponuđeno i uknjižili za njih važna tri boda. Čestitka i navijačima Karlovca, bodrili su svojski svoje svijetlo-plave svih 90 minuta” – rekao nam je kapetan Udarnika Marko Rus.

HOTNEWS

Dođite gladni! Ljekarne Zagrebačke županije pripremaju radionicu prirodne kuhinje

“Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana”

Objavljeno

on

Ljekarne Zagrebačke županije, u suradnji s Biotekom Zagrebačke županije, pripremile su novu radionicu prirodne kuhinje na kojoj svatko može naučiti kako se hraniti zdravo, kvalitetno i uravnoteženo. Farmaceuti educirani za prirodnu prehranu i makrobiotiku polaznike će naučiti kako pripremiti nutritivno uravnotežene obroke, a radionice su interaktivne i raju 2 do 3 sata.

Među ostalim, na edukaciji ćete saznati kako pripremiti kvalitetan i uravnotežen obrok, zašto je važno koristiti organske i cjelovite namirnice, kako uskladiti svakodnevne obaveze s pripremom zdravog obroka te kako prehranu prilagoditi individualnim potrebama, zdravstvenom stanju i godišnjem dobu.

– Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti kako se kvalitetnije i zdravije hraniti. Kuhamo prema makrobiotičkim načelima te naglašavamo važnost uravnotežene prehrane. Dođite gladni jer naši farmaceuti kuhaju za vas, a pripremljene obroke lako možete uvrstiti u svoju kuharicu zdravih navika – kažu iz Ljekarni Zagrebačke županije.

Radionica prirodne kuhinje održat će se 12. veljače od 17 do 20 sati u ljekarni u Ulici kralja Zvonimira 5. Cijena je 120 kuna, drugi član obitelji ostvaruje popust 50 posto, a za djecu do 15 godina radionica je besplatna. Prijaviti se možete na broj telefona 091 3296 152.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Evo gdje sve možete proslaviti Vincekovo na području Zagrebačke županije

Vinogradar na taj dan ide u vinograd bez obzira na vrijeme, po kiši i po snijegu. Gazda obreže nekoliko trsova, te ih kiti kobasicama kako bi grožđe bilo rodno i zdravo

Objavljeno

on

Na dan Svetog Vinka, 22. siječnja, prvi se puta u novoj godini ide u vinograd. Mnogi smatraju da je upravo Vincekovo ‘službeni’ početak godišnjeg vegetativnog ciklusa vinove loze. Obično si tog dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu. Vinogradar na taj dan ide u vinograd bez obzira na vrijeme, po kiši i po snijegu. Gazda obreže nekoliko trsova, te ih kiti kobasicama kako bi grožđe bilo rodno i zdravo.

Ceremonijal na Vincekovo u kontinentalnoj se Hrvatskoj najčešće izvodi po posebnim pravilima – štatutima, od kojih su najpoznatiji oni križevački. Proslava Vincekova danas je prilagođena brojnim posjetiteljima, obožavateljima vina i prirode. A ako još niste prisustvovali jednoj takvoj ceremoniji, saznajte gdje to možete učiniti ove godine.

Ivanićgradsko Vincekovo slavit će se u vinogradu obitelji Vlade Jakopović u Kloštar Ivaniću, a nastavak ceremonije koja počinje 22. siječnja u 14 sati bit će u kleti Stari mlin. Organizira ga Udruga vinogradara i vinara “Brenta”. Isti dan, ali od 12.30 sati u kuriji Omilje u Donjoj Drenovi počinje Vincekovo u Svetom Ivanu Zelini. Osim mise i razgledavanja kurije, obitelj Pisačić će prikazati i svečanost rezidbe te će goste počastiti kuhanim vinom i domaćim kobasicama.

OPG Kuš u zaprešićkom Merenju ugostit će tamošnje Vincekovo i to u srijedu od 14. sati, dok će Velikogoričani svetog Vinka obilježiti u subotu u 14 sati u Kostanjevcu na imanju obitelji Mikulčić.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje sakupljanje božićnih drvaca, a ovo su lokacije na kojima ih možete odložiti

Božićne jelke završit će na kompostiranju

Objavljeno

on

Kao i svake godine, nakon blagdana Sveta tri kralja počinje sakupljanje rezanih božićnih drvaca. Iz VG Čistoće napominju kako drvca građani mogu odložiti na zelenu površinu u blizini spremnika za komunalni otpad, pored zelenih otoka, na reciklažnom dvorištu kod sajmišta u Velikoj Gorici ili pored odlagališta Mraclinska Dubrava. Također, VG Čistoća će vozilima svakodnevno skupljati drvca na tri sabirne lokacije, i to na zelenim površinama u Ulici Slavka Kolara ispred kućnih brojeva 29 do 33, u Ulici Jurja Dobrile kod igrališta za pse te u Zvonimirovoj ulici kod boćališta.

– Drvca će se s navedenih lokacija velikim kamionima odvoziti na kompostiranje. Sakupljanje će potrajati do kraja siječnja, odnosno početka veljače – kažu iz Čistoće.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno