Poveži se s nama

HOTNEWS

Učenička zadruga Breza najbolja na Smotri Zagrebačke županije

Objavljeno

Učenici Osnovne škole Nikole Hribara iz Učeničke zadruge Breza osvojili su najviše bodova Stručnog povjerenstva i tako odnijeli pobjedu sa Smotre učeničkih zadruga Zagrebačke županije. U Šenkovcu kraj Zaprešića predstavili su rukotvorine na temu “Mirisi i zvukovi livade”.

 

„Čovjeka treba podsjetiti kako bi trebao čuvati okoliš i prirodu, a mali stanovnici livade poput pčela, leptira, paukova i mrava velika su karika u prirodnom lancu“, objasnila je Erika iz Osnovne škole Nikole Hribara.

Smotra učeničkih zadruga (4)

 

Svoje proizvode na Smotri su prezentirale 22 učeničke zadruge Zagrebačke županije, a među njima i četiri goričke. No, jedino će Breza od Goričana na Državnu smotru učeničkih zadruga.

 

“Vidim da su naši zadrugari vrlo ozbiljno prionuli poslu, da su njihovi proizvodi izuzetne kvalitete i vrijednosti, uporabne i ukrasne. To svoje zadrugarstvo pretvaraju u male obrte i oni se pretvaraju u male poduzetnike što nam je izuzetno važno za neku našu bolju i sretniju budućnost”, rekla je Darinka Balen iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije.

Smotra učeničkih zadruga (2)

HOTNEWS

Goričanki Snježani Dianežević titula prve pratilje najuzornije seoske žene još godinu dana

21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu je otkazan, a titula prošlogodišnjim dobitnicama produžena je na još jednu godinu

Objavljeno

on

S obzirom na epidemiološku situaciju ovogodišnji 21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji se trebao održati u Pitomači je otkazan, a titula najuzornijoj i njenim pratiljama produžena je na još jednu godinu prošlogodišnjim pobjednicama, rečeno je na konferenciji za medije koju je organizirala udruga “Uzorne hrvatske seoske žene”. Tako Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije ostaje Najuzornija hrvatska seoska žena, Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije prva pratilja, a Marijana Podrug iz Šibensko-kninske županije ostaje druga pratilja.

– U različitim razgovorima i nastojanjima političara da naglase važnost seoske žene i njezinu ulogu u proizvodnji hrane i važnosti za razvoj sela i seoskog područja, odlučili su da se Svjetski dan seoskih žena obilježava 15. listopada svake godine, odnosno dan prije obilježavanja Svjetskog dana hrane. To samo po sebi govori koliko su žene važne kako za proizvodnju hrane, tako i za očuvanje ruralnog prostora. Mi smo to u Županiji prepoznali prije 20 godina i pokrenuli taj projekt, kojemu je cilj oduvijek bio, a i bit će, afirmirati hrvatsku seosku ženu, promicati njezine vrijednosti i važnosti, kvalitetu života na hrvatskom selu te sačuvati i promicati vrijednosti obitelji – rekao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Med, igračke, prirodna kozmetika, rukotvorine…domaće proizvode nabavite na Gospodarskom sajmu

Objavljeno

on

U sklopu 19. Gastro Turopolja u petak se otvara 2. Gospodarski sajam, koji će trajati do 11. listopada. Na njemu će se moći pronaći proizvodi i rukotvorine domaćih obrtnika. Na platou oko Muzeja Turopolje svoje će proizvode predstaviti 26 velikogoričkih obrtnika. U ponudi su proizvodi od meda, sirevi, domaći kolači, likeri, šamponi, kozmetika, te drugi suveniri, rukotvorine, nakit, ukrasi, dekoracije od umjetnog cvijeća, voće, povrće…

Nastavi čitati

HOTNEWS

Alkohol, droge, brzina… Policija najavila nove akcije

Objavljeno

on

Policija će tijekom vikenda, od 9. do 12. listopada, na području Policijske uprave zagrebačke provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”. Alkotestirat će sve zaustavljene vozače te sankcionirati prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisnog prijevoza djece, nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaje vozača prema pješacima, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno