Poveži se s nama

CityLIGHTS

Učenici iz Kumičića na jesen bi trebali umjesto papuča nositi ‘Startasice’

Objavljeno

Ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Snježana Pavić preko Vijeća roditelja te škole pokrenula je hvalevrijednu akciju kojom bi sva djeca, njih oko 850, od jeseni trebala školske papuče zamijeniti Borovo ‘Startasicama’. Time bi se pomoglo hrvatskoj tvrtki iz Vukovara, a iz škole bi se izbacila markirana obuća.

 

“Kako se i mi, kao sve ostale škole, mučimo s papučama i time što je obuća za školu, a što za ulicu, tako sam ja proslijedila tu inicijativu tati koji je predsjednik Vijeća roditelja. On se jako angažirao, napravio je letke za svakog učenika, koji je onda taj letak odnio doma. Ja sam kontaktirala Vukovarce da saznamo okvirnu cijenu i sad čekamo povratnu informaciju od roditelja. Koliko znamo, ljudi su poprilično oduševljeni idejom”, objasnila je Snježana Pavić i dodala kako zna da nije svim roditeljima jednostavno izdvojiti 100-tinjak kuna za tenisice: “Vodit ćemo brigu da svako dijete ima Startasice, ako se za to odlučujemo”.

 

Pomoć iz Grada

 

Danas se u priču uključio i gorički gradonačelnik Dražen Barišić koji je odlučio akciju Kumičića sufinancirati s 20.000 kuna, a na Vijeću roditelja je da odluči hoće li taj novac iskoristiti tako da svim učenicima smanji cijenu tenisica ili će tim novcem pomoći kupnji tenisica djeci slabijeg imovinskog statusa.

 

“Naši učenici su postali primjer svim drugim đacima diljem Lijepe naše i ovim putem želim ih pohvaliti, ali i potaknuti na daljnje ideje, inovacije i inicijative koje će naš grad, naše društvo i našu zemlju činiti boljim domom za sve nas. Grad Velika Gorica sluša i podupire njihove ideje te činimo sve u našoj moći da one postanu stvarnost”, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić i dodao:”Ovim potezom ne samo da se u školi promovira jednakost, tolerantnost i međusobno uvažavanje, također se i pomaže hrvatska privreda, gospodarstvo i tvrtka koja je simbol hrvatske borbe i opstanka”.

 

Startasice (1)

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Goričani uz glazbu i kuhano vino dočekali 2020. godinu na otvorenom

Objavljeno

on

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Brojni Goričani su u organizaciji Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Velike Gorice na otvorenom na prostoru kod Muzeja Turopolja dočekali 2020. godinu. Kuhano vino i glazba Tamburaškog sastava Harmonija poticali su raspoloženje građana koji su odlučili dočekati novu godinu izvan toplih domova odnosno gastronomskih destinacija. Nakon odbrojavanja (vodila ga je moderatorica Ana Katuluć) odnosno početka 2020. godine i velikog vatrometa, okupljenim građanima obratio se gradonačelnik Dražen Barišić, u društvu s predsjednicom Turističke zajednice Miladom Mesarić.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gradonačelnik je bio kratak, kao i prije godinu dana, zaželio svim svojim sugrađanima da ostvare sve svoje osobne želje i da im njihovo ispunjenje učini život mnogo ugodnijim. Iako je Harmonija nakon gradonačelnikove čestitke nastavila svirkom i pjesmom, prostor ispred pozornice ubrzo se prorijedio.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugačija situacija je bila u punim goričkim lokalima, gosti su u slavljeničkom raspoloženju svoje druženje produžili do ranih jutarnjih sati.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno