Poveži se s nama

HOTNEWS

Učenici iz Bukevja i Novog Čiča poslali dar djeci u Africi

Preko misionara poslali su im nove lopte i novčani dar

Objavljeno

Uoči Misijske nedjelje, u četvrtak 19. listopada, učenici Područne škole Bukevje i Osnovne škole Novo Čiče sa svojim učiteljima su obilježili Misijski dan. Tom prigodom u goste su im došli vlč. Antun Štefan, misionar i ravnatelj Nacionalnog misijskog ureda i Ines Sosa Meštrović iz Misijskog ureda.

“Kroz multimedijsko predavanje i druženje s misionarom usvojili smo nova znanja o misijama i vidjeli sve teškoće i probleme egzistencijalne stvarnosti s kojima se naša mala braća u Africi susreću. Tako su u našoj školi, bar na trenutak, zaživjele sve radosti i tuge, patnje i nadanja, muke i teškoće daleke Afrike“, kažu iz Osnovne škole Novo Čiče.

Foto: OŠ Novo Čiče

Učenici i učitelji pokazali su i kako imaju veliko srce ispunjeno ljubavlju koje ne ostaje nijemo pred potrebama drugih, znanih i neznanih. Preko misionara, darovali su djeci u Africi nove lopte i novčani dar kojeg su prikupili roditelji, učenici i učitelji.

“Želja nam je bila pokazati kako naša ljubav i vjera dobiva smisao samo onda kada postaje kadra ostaviti traga u životima drugih, kada postaje djelotvorna i pomažuća. I naposljetku, bilo nam je jako lijepo, plesali smo i pjevali, zabavili se i bili sretni”, dodaju iz Osnovne škole Novo Čiče.

Crna kronika

Odranski Obrež: Muškarac smrtno stradao prilikom paljenja korova

Izgubio je kontrolu nad vatrom

Objavljeno

on

Tragedija u Odranskom Obrežu. Prilikom spaljivanja korova oko 16,30 sati poginuo je 62-godišnji muškarac. Do najgoreg je došlo nakon što je muškarac izgubio kontrolu nad plamenom. Detalji bi trebali biti poznati nakon policijskog očevida koji je u tijeku.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Kod Buzina već počele gužve, ovako možete izbjeći prometne čepove

To je samo početak prometnog krkljanca koji nas očekuje i ovog produženog vikenda

Objavljeno

on

Na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina prema naplatnim postajama Lučko u smjeru mora kolona je duga oko 8 km. Između čvorova Lučko i Donja Zdenčina na A1 vozi se u koloni uz povremene zastoje. Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama kao i u priobalju te na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom. HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Ako želite izbjeći prometne čepove i satima čekati u koloni, prema turističkim odredištima nikako nemojte krenuti sutra od 7 do 14 sati, kada će gužve biti najveće. Subota je svakako bolji izbor od neradnog petka. Ako ćete ga žrtvovati, putovat ćete po puno boljim prometnim uvjetima.

Novi zastoji očekuju se već u ponedjeljak, kada će se kolone vozila početi kretati prema unutrašnjosti. Gužve će biti već u jutarnjim satima, a od 14 do 22 sata vrlo velika, pa putovanje svakako probajte izbjeći u tom vremenu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

ZET od 1. srpnja uvodi niz promjena

Za sedam kuna moći ćete se voziti 60 minuta u jednoj zoni

Objavljeno

on

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja najavili su uvođenje karte od 7 kuna, kojom će se građani od 1. srpnja moći voziti 60 minuta u jednom smjeru. Za razliku od njezinog papirnatog oblika, elektroničko izdanje omogućavat će 60-minutnu vožnju, bez obzira na smjer putovanja.

„Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta. Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna“, objasnili su iz ZET-a.

Početak srpnja donosi još jednu važnu promjenu. Vozači tramvaja i autobusa ubuduće će prodavati isključivo pojedinačne papirnate karte po cijeni od 15 kuna, kojima će se građani moći voziti 90 minuta u jednoj tarifnoj zoni.

„U proteklom razdoblju porasla je prodaja karata i u vozilima, što dodatno otežava primarni vozački posao. Sve ostale vozne karte po cijenama od 4, 7 i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima, stoga preporučujemo da se unaprijed planira putovanje i obavi kupnja na više od 300 lokacija“, dodali su iz ZET-a.

Najavili su i uvođenje nove mobilne aplikacije kojom će se olakšati plaćanje prijevoza u ZET-ovim vozilima.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno