Poveži se s nama

HOTNEWS

Uče bosi, ležeći na jastucima

Objavljeno

Utjecajem tehnologija djeca se od najranije dobi suočavaju s problemom ne čitanja i ne komunikacije. Stoga, kako bi im pomogli, nakon Zagreba, osnovana je Škola lijepog čitanja i u Velikoj Gorici. Radi se o jedinstvenom projektu u ovom dijelu Europe, ističe Adrijana Škandro, voditeljica i edukator u Školi lijepog čitanja.

21.11.2016. Velika Gorica - Otvorenje Škole lijepog čitanja u Velikoj Gorici - foto:Petra Rožić/cityportal.hr

21.11.2016. Velika Gorica – Otvorenje Škole lijepog čitanja u Velikoj Gorici – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

 

„Učimo ih kako zavoljeti knjigu, kako lijepo sa emocijama čitati i da ta pročitana knjiga ostavi traga, ali i da ih maknemo od računala, olakšamo im daljnje školovanje i damo im mogućnost da jednoga dana budu dječji sinkronizatori, snimaju dječje reklame i posuđuju svoje glasove u dječjim crtićima.

 

 

Škola je za sada namijenjena djeci od 3 do 18 godina, a iza Nove godine moći će se upisati i odrasli. – Ideja nam je pripomoći tetama u vrtiću, učiteljicama i svima onima koji čitaju, naučiti ih kako da lakše čitaju, da ih djeca više slušaju i na koji način pridobiti njihovu pažnju, dodaje Škandro.

 

21.11.2016. Velika Gorica - Otvorenje Škole lijepog čitanja u Velikoj Gorici - foto:Petra Rožić/cityportal.hr

21.11.2016. Velika Gorica – Otvorenje Škole lijepog čitanja u Velikoj Gorici – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

Program traje dva puta tjedno po sat vremena, a djecu se može upisati na mjesec, tri mjeseca ili cijelu školsku godinu. Metoda rada temelji se na djeci zanimljiv i blizak način pa tako u opuštenoj atmosferi uče bosi, leže na podu i jastucima te šaraju po zidovima.

 

 

Službenom otvorenju škole, u Zagrebačkoj 13, nazočio je i pročelnik za obrazovanje, školstvo i sport Krešimir Ačkar koji je istaknuo kako je ovo jedan od sadržaja koji će društveno obogatiti intelektualno-razvojnu dimenziju naših sugrađana te dodao kako Grad podržava ovakve hvalevrijedne projekte koji će pomoći u kvaliteti odgoja i obrazovanja bilo koje dobi prema njihovim potrebama.

21.11.2016. Velika Gorica - Otvorenje Škole lijepog čitanja u Velikoj Gorici - foto:Petra Rožić/cityportal.hr

21.11.2016. Velika Gorica – Otvorenje Škole lijepog čitanja u Velikoj Gorici – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

 

Prvu radionica je večeras od 18 sati, a sve informacije o Školi lijepog čitanja može pronaći ovdje.

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno