Poveži se s nama

Vijesti

U Zagrebačkoj županiji ugostili Velimira, Mariju i Natašu

Iz Portugala donijeli dva zlata i jednu broncu

Objavljeno

Velimira Šandora, Mariju Martinović i Natašu Sobočan danas je ugostio zamjenik župana Hrvoje Frankić. Ovaj trojac ostvario je odlične rezultate na nedavno održanim 7. IWAS svjetskim igrama.

„Meni je stvarno zadovoljstvo kada ljudi cijene naš rad i trud koji ulažem u sve ovo. Ovakva primanja i nagrade još su mi veći poticaj da još više treniram i osvajam medalje“, rekao je Velimir Šandor, osvajač zlata u bacanju diska.

Njegova kolegica Nataša Sobočan na svom prvom većem natjecanju, osvojila je brončanu medalju.

„Nisam očekivala ovako dobar rezultat. Iznenadila sam samu sebe. Nadam se da ću i dalje nastaviti ostvarivati ovakve rezultate“, istaknula je Sobočan.

Na svjetskim igrama koje su održavale od 30. studenoga do 6. prosinca prošle godine u Portugalu ekipno zlato u stolnom tenisu osvojila je Marija Martinović.

„Ovo mi je postala rutina. Nastupala sam na više svjetskih natjecanja, a u Genovi sam osvojila i brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. No bez obzira na sve to, moram priznati da je ovo bilo ipak dosta jako natjecanje“, pohvalila se Martinović.

Priroda

FOTO Munje, grmljavina, vjetar i pljusak

Objavljeno

on

03.06.2020. Velika Gorica. Jaka grmljavinska oluja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

03.06.2020. Velika Gorica. Jaka grmljavinska oluja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Olujno nevrijeme s jakim vjetrom, munjama, grmljavinom i obilnom kišom spustilo se na Veliku Goricu nekoliko minuta prije 19 sati. Trajalo je nešto duže od pola sata.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Kako poslovati u doba pandemije, malim iznajmljivačima otkriva Turistička zajednica Zagrebačke županije

Za radionicu se potrebno prijaviti

Objavljeno

on

Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva male iznajmljivače sa svog područja na besplatnu online edukaciju na temu „Poslovanje malih iznajmljivača u doba pandemije“ koja će se održati u ponedjeljak 8. lipnja u 18 sati preko aplikacije Zoom. Edukaciju organiziraju Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s turističkim zajednicama gradova i općina s područja Županije te Savjetovalište za obiteljski smještaj Interligo.

Prijave su obvezne, a primaju na e-mail adresu: infotic@visitzagrebcounty.hr

Nastavi čitati

Sport

Gorica je svoje rekla: NE rasizmu jednom posebnom fotografijom!

Nogometaši Gorice priključili su se globalnom pokretu nastalom nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda i prije jutarnjeg treninga u srijedu otišli na glavno igralište Gradskog stadiona i kleknuli oko centra…

Objavljeno

on

Povedeni akcijom u koju su se uključili najveći svjetski sportaši i klubovi, i nogometaši Gorice u srijedu prijepodne su se posložili na centru stadiona i – kleknuli.

“Poruka koju želimo poslati je da smo bez obzira na nacionalnost, boju kože i religiju jedna momčad i da rasizmu nije mjesto u ni nogometu, ni bilo gdje drugdje”, objava je koja stoji na klupskoj službenoj stranici uz fotografiju.

Povod cijeloj priči je, naravno, smrt Afroamerikanca Georgea Floyda, žrtve policijske brutalnosti, u slučaju koji se odmah povezao s rasizmom. Podršku prosvjednicima, koji su dobro uplašili i predsjednika Donalda Trumpa, odmah su dali i brojni sportaši, a Floyd Mayweather platio je pogreb nesretnog Georgea.

U utorak su tako na društvenim mrežama poruke podrške poslali Ivan Rakitić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ivica Zubac… Momčadsku fotografiju u klečećem položaju objavio je i Liverpool, a slijedili su ga i mnogi drugi klubovi.
Među njima je, kao prvi od hrvatskih klubova, sad i Gorica, koja poručuje:

“Zajedno protiv rasizma. Zajedno za jednakost!”

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno