Poveži se s nama

Kultura

U tjednu braka za parove besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici

U izlozima Područne knjižnice Galženica bit će postavljena i prigodna izložba Brak je “mrak”!

Objavljeno

Gradska knjižnica Velika Gorica priključila se inicijativi obilježavanja Međunarodnog tjedna braka. U razdoblju od 7. do 14. veljače knjižnica nudi besplatno članstvo svim bračnim parovima.

– Tjedan braka je inicijativa koja promiče izgradnju čvršćih odnosa i zdravijih brakova, a knjiga i čitanje jedan su od temelja boljeg razumijevanja i međuljudskog povezivanja. Za upis je potrebno doći zajedno, u paru, a ako je jedan od supružnika već od ranije član knjižnice, može dovesti i upisati svoju bračnu družicu ili druga – kažu iz Gradske knjižnice.

Za upis je potrebno predočiti osobnu iskaznicu. Članstvo vrijedi godinu dana od dana upisa, a članska iskaznica može se koristiti za posudbu knjiga i korištenje drugih usluga knjižnice u sve tri lokacije.

U Tjednu braka u izlozima Područne knjižnice Galženica bit će postavljena i prigodna izložba Brak je “mrak”! uz prigodni postav knjiga o braku i partnerstvu.

Kultura

Kraljevstvo Moje (za početnike) dolazi nasmijati Goričane

Glume Janko Rakoš, Sven Šestak, Enes Vejzović

Objavljeno

on

Predstava Ludens teatra i Teatra EXIT “Kraljevstvo Moje (za početnike)” 2. prosinca u 20 sati gostuje u dvorani Gorica. Predstava je nastala po tekstu Davida Javerbauma ‘Čin Božji’ koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Originalno je postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće.

– Kraljevstvo Moje podsjetit će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost. Dinosauri. Ma daj molim te – stoji u najavi predstave.

Prodaja ulaznica započela je u srijedu, a cijena je 50 kuna.

Nastavi čitati

Kultura

Pučko odgodilo svoj slavljenički koncert “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”

Koncert je Učilište pripremilo povodom 60. godišnjice rada

Objavljeno

on

Slavljenički koncert Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”, koji se trebao održati u četvrtak, 26. studenog, zbog novih epidemioloških mjera odgađa se do daljnjeg.
– Nadamo se da ćemo se što prije okupiti na planiranom glazbenom druženju, podsjetniku na najvažnije događaje u razvoju grada i našeg Učilišta te glazbenom vremeplovu hitova uz koje su mnoge generacije odrastale, pjevale, plesale… – poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Nastavi čitati

Kultura

Kroz izložbu plakata prisjetite se najboljih hrvatskih filmova

Od 26. do 29. studenog

Objavljeno

on

Povodom obilježavanja 60. obljetnice rada, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica je pripremilo izložbu filmskih plakata “Plakatima kroz povijest hrvatskog filma”. U izložbenom prostoru Učilišta građani je mogu pogledati od 26. do 29. studenog, a organiziraju je Kino Gorica, Kino mreža i Hrvatski državni arhiv.

Odabirom reprinta plakata iz građe Hrvatskog državnog arhiva – Kinoteka, na izložbi će svoje mjesto pronaći najbolji hrvatski filmovi prošlog stoljeća. Svi su oni imali i svoju brojnu publiku u kino dvorani Učilišta.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno