Poveži se s nama

Moja županija

U tijeku su prijave za 10. Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske

Uz posebne mjere opreza prilikom prikupljanja uzoraka za izložbu

Objavljeno

Zagrebačka županija poziva proizvođače bučinog ulja sa svog područja da se prijave za 10. Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe-Jadran, koju zajednički organiziraju Varaždinska, Zagrebačka, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija te Grad Zagreb. Izložba bi se trebala održati 23. svibnja u Varaždinu, a izlagači se mogu prijaviti do srijede 30. ožujka.

Varaždinska županija domaćin je ove izložbe kojom se nastoji prezentirati i popularizirati bučino ulje. Također, izložbom se nastavlja sustavno i trajno podizanje svijesti kako proizvođača, tako i potrošača o važnosti zdrave prehrane i domaće proizvodnje.

Prikupljanje uzoraka planira se održati u ponedjeljak, 6. travnja od 8 do 13 sati u prostorijama Zagrebačke županije.

– Napominjemo, da radi prevencije širenja koronavirusa prilikom ulaska u prostorije Zagrebačke županije svi su dužni dezinficirati ruke, a ulazak u službene prostorije bit će organiziran postupno, kako se ne bi stvarale gužve. Također, službenici Zagrebačke županije su dužni komunicirati bez fizičkog kontakta na udaljenosti najmanje od jednog metra. U slučaju izmjena termina, svi proizvođači bit će naknadno informirani – upozorili su iz Zagrebačke županije.

 

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno