Poveži se s nama

Crna kronika

U svega dvije minute DM-u pokrale 38 parfema

Objavljeno

Na konferenciji za novinare policija je danas imala što nabrajati iz ‘rubrike’ provale i krađe. Pljačka koja ih je najviše začudila dolazi iz trgovine DM. Ona je zajedno s Kozmom u istome danu bila meta kradljivaca parfema. U Kozmu je ukradeno šest parfema u vrijednosti 1.470 kuna. Iz DM-a je pak nestalo čak 38 parfema u vrijednosti 15.450 kuna. Krađa se prema izjavama djelatnika dogodila u samo dvije minute, dok su u ulozi lopova bile dvije žene.

Iz opširnog policijskog izviješća izdvajamo i dvije provale u stanove u Ulici Slavka Kolara – u istoj zgradi i istom stubištu. Iz stana u vlasništvu 69-godišnjaka ukradeno je 100 kuna i navijački šal, dok je u stanu njegovog dvije godine mlađeg susjeda lopov pronašao znatno skuplji plijen i ukrao zlatni nakit u vrijednosti 20 tisuća kuna. Jednako toliko vrijedan zlatni nakit ukraden je i iz kuće u okolici Velike Gorice.  Krađu koja se dogodila u rujnu, 46-godišnjak je prijavio tek nedavno.

Policija je obavila i očevid u dvjema vikendicama u Gustelnici. Ukradena je motorna pila, brusilica, sjekire, produžni kablovi i ostali alat. Vrijednost ukradenih stvari je 10 tisuća kuna. Provaljeno je i u trgovinu Mlin i pekar u ulici Stjepana Fabijančića Jape. Ukradena je veća količina cigareta u vrijednosti 13 tisuća kuna.

Sinoć je između 19 i 20,30 sata provaljeno u obiteljsku kuću u Donjoj Lomnici, u kojoj je lopov pronašao 1800 kuna.

U Dubrancu na parkiralištu pored groblja, provaljeno je u automobil. Osim što ga je oštetio, provalnik je 19-godišnjem vlasniku iz auta ukrao novčanik s dokumentima te nešto novca.

Crna kronika

U dvije prometne nesreće ozlijeđene dvije osobe

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli danak

Objavljeno

on

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli su danas svoj danak. U dvije prometne nesreće ozlijeđene su dvije osobe. Prva se dogodila oko 11 sati  na raskrižju Rakarske ulice i Avenije Pape Ivana Pavla II. Sudarila su se dva osobna vozila. Jedna osoba prevezena je u KBC Zagreb kako bi joj se pružila pomoć.

Nešto kasnije, oko 11,50 sati, na raskrižju Poštanske ulice i Ulice Andrije Kačića Miošića dogodila se druga prometna nezgoda u kojoj je, također, ozlijeđena jedna osoba, koja je vozilom hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb. U sudaru su sudjelovala dva vozila.

Nastavi čitati

Crna kronika

Miris parfema i profita privukao kradljivca u Veliku Goricu

Na meti lopova našao se i kiosk u Drneku

Objavljeno

on

Parfumerija DM-a na Trgu kralja Tomislava dvaput u dva dana našla se na meti lopova. Nepoznati kradljivac tijekom ponedjeljka i utorka iz trgovine je ukrao parfeme vrijedne 7 tisuća kuna. Vješto je iskoristio nepažnju djelatnica kako bi se domogao vrijednog plijena.

U noći sa srijede na četvrtak provaljeno je u kiosk u mjestu Drnek.

– Nepoznati počinitelj prvo je onesposobio rasvjetno tijelo koje se nalazi iznad prodajnoga pulta, nakon čega je razbio staklo na pultu i ušao u unutrašnjost. Tom prilikom lopov je ukrao veću količinu cigareta, prehrambenih proizvoda kao i sredstava za čišćenje te se s njima udaljio u nepoznato – rekao nam je inspektor Nikica Ljubanović.

Šteta je procijenjena na 20-tak tisuća kuna. Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napisano sedam kazni zbog nekorištenja pojasa

Policija jučer pojačano nadzirala pojas, mobitel i dječje sjedalice

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena preventivno–represivna akcija ‘Pojas, mobitel i dječje sjedalice’. Policija je kaznila šest vozača i jednog putnika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno