Poveži se s nama

Vijesti

U subotu „Proljetni buvljak“ u Kumičiću

Posjetitelji će moći pronaći proljetnu i ljetnu odjeću, slikovnice, igračke, obuću te razne druge interesantne stvarčice

Objavljeno

U subotu od 10 do 14 sati u osnovnoj školi Eugena Kumičića održat će se „Proljetni buvljak“. Posjetitelji će na njemu moći pronaći proljetnu i ljetnu odjeću, slikovnice, igračke, obuću te razne druge interesantne stvarčice.

„Nakon što na Facebook stranici objavimo datum održavanja buvljaka, javljaju nam se izlagači. Nastojimo dovesti uvijek nove, kako bi imalo bolju ponudu i veći izbor. Prijavljeni izlagači dobit će svoje izložbeno mjesto na kojem će moći izložiti robu. Na buvljaku je uvijek vlada dobra atmosfera i ugodno se podružimo“, objasnila nam je Gordana Lazić, jedna od organizatorica buvljaka.

Subotnje događanje imat će i humanitarni karakter. Naime, prikupljat će se sredstva liječenje 12-godišnjeg Luke Stepanića koji se bori s nepoznatom bolešću. Donacijom se želi omogućiti njegov odlazak u Njemačku, gdje bi se trebala dijagnosticirati bolest od koje boluje naš mladi sugrađanin.

Vijesti

Izabran Savjet mladih Općine Orle

Oni su budućnost svoga kraja

Objavljeno

on

Mladi u Općini Orle dobili su svoje nove predstavnike. U Savjet mladih izabrano je pet članova i isto toliko njihovih zamjenika. Iduće tri godine u Savjetu će sjediti Marija Rumenčić, Maja Musa, Lejla Pokas, Ivan Davutović i Antonijo Vrban te njihovi zamjenici Ivan Ozimin, Ivan Mihordin, Ivana Ozimin, Marija Šestok i Danijel Starešinčić.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Orle. Uloga mu je aktivno uključiti mlade u javni život Općine Orle, te promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj razini.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO VIJEST Svatko nacrta svoju kravatu, stavi je oko vrata i – fotkanje!

Povodom Dana kravate, koji se već 16. godinu zaredom obilježava 18. listopada, učenici nižih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića posložili su se ispred škole za fotografiranje za milenijsku fotografiju. I tako već treću godinu u nizu…

Objavljeno

on

Svake godine obilježavamo Dan kravata, ideja je da djeca nacrtaju svatko svoju kravatu i s njima se fotografiraju za našu malu milenijsku fotografiju, kaže nam Snježana Ruklić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića.

I tako već treću godinu zaredom. Dan kravate obilježava se 18. listopada, tradicija je to koja je krenula 2003. godine, nakon što je izveden čudesan projekt “Kravata oko Arene” u Puli, a u nju su se posljednjih godina uključili i u ovoj goričkoj školi. Učiteljice iz “boravka” organiziraju i poslože djecu u oblik kravate, čovjek s fotoaparatom popne se na školski krov i djeca dobiju lijepu uspomenu…

– Vidimo se, naravno, i sljedeće godine na Dan kravate. A i z Dan škole uvijek nešto smislimo, to je u svibnju – kazala je ravnateljica.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Uređena cesta kroz Ruče

Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci

Objavljeno

on

Završeni su radovi na županijskoj cesti ŽC 3041 u naselju Ruča. Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci. Trenutno se provodi čišćenje oborinskih kanala te raslinja uz cestu.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno