Poveži se s nama

Vijesti

U Srednjoj strukovnoj školi počeo jesenski upisni rok za učenike prvih razreda

Slobodnih mjesta ima na smjerovima automehatroničar, autolimar, automehaničar, elektroničar-mehaničar, instalater kućnih instalacija, konobar, frizer i pediker

Objavljeno

Jučer je počeo jesenski upisni rok za upis učenika u prve razrede srednjih škola. U Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica ostalo je slobodnih mjesta za upis na smjerovima automehatroničar, autolimar, automehaničar, elektroničar-mehaničar, instalater kućnih instalacija, konobar, frizer i pediker. Za učenike koji su završili osnovnu školu po posebnom programu ostalo je slobodnih mjesta za upis na smjerovima pomoćni instalater grijanja i klimatizacije te pomoćni kuhar i slastičar.

„Jedan od ozbiljnijih razloga za upis naših programa su gradske stipendije za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja. Osim toga, naši učenici su tijekom obrazovanja u radnom procesu. Već u prvom, drugom i trećem razredu kroz naukovanje uspijevaju nešto zaraditi, a nakon tri godine već mogu potražiti posao na tržištu rada i živjeti od svog rada”, rekao nam je Nikica Repač, profesor na Srednjoj strukovnoj školi.

Svi zainteresirani učenici mogu se prijaviti do petka, a konačni upisni rezultati objavit će se 31. kolovoza.

U prvom upisnom krugu programe srednje strukovne škole upisalo je 130-tak učenika, a najveći interes među učenicima vladao je za zanimanja automehatroničar i kuhar.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno