Poveži se s nama

HOTNEWS

U Središnjici City radija gostovao Goran Beus Richembergh

Objavljeno

U današnjoj Središnjici ugostili smo saborskog zastupnika i gradskog vijećnika Gorana Beus Richembergha koji se dotaknuo aktivnosti HNS-a, najavio fišijadu, ali nije propustio ni kritizirati aktualnu gradsku vlast.
Nezadovoljan je poticanjem poduzetništva, realizacijom projekata financiranim iz EU fondova… „Ono što će biti financirano iz EU fondova uglavnom se ne vezuje za inicijativu Grada nego države, kao što je npr. sustav odvodnje, a to  su aplicirale Hrvatske vode“ – kaže Beus Richembergh.
„Grad je postao spavaonica,  predgrađe Zagreba“-  smatra Richemberg  „ostala je samo tradicijska kultura, grad je kao prije deset godina, ova administracija je u zadnjih šest godina imala milijardu i sedamsto milijuna kuna na raspolaganju, a mi od toga ne vidimo nikakav trag.“

Dotaknuo se  Beus Richembergh  groblja u Kušancu, i smatra da je to groblje već trebalo biti potpuno uređeno, što prema njegovim riječima još uvijek nije.
Kako su članovi HNS-a u stalnom kontaktu s građanima, povratna informacija je da se najviše žale na komunalni standard, i to pogotovo stanovnici rubnih dijelova grada, nisu tu u pitanju  samo prometnice, nego su tu i problemi s odvodnim kanalima.
„Na svakoj sjednici Gradskog vijeća upozoravamo da se proračunska sredstva ne troše dobro, da je komunalni program slab, da nema inicijative iz gradske administracije“ – rekao je Beus Richembergh dodajući da obzirom da je HNS u oporbi i nemaju previše utjecaja na donošenje odluka.
Čelni čovjek goričkog HNS-a nije samo kritizirao i upozoravao na probleme u Gradu, nego je pozvao sve zainteresirane na jedno lijepo druženje, 8. Turopoljsku  fišijadu  HNS-a koja će biti održana u nedjelju 04. listopada, a degustacija za građane počinje u 12,30 sati.
„Mi okupimo oko dvadesetak  natjecateljskih ekipa, ne samo iz Turopolja, ove godine ekipe stižu  iz Slavonskog Šamca, Sunje, Dvora,  Zagreba..to je natjecanje, što znači da će biti i ocjenjivanja, no do 14 sati ćemo sve pojesti…“
Biti će tu osim ekipa koje čine članovi HNS-a i ostale ekipe koje nisu povezane sa strankom, ali vole kuhati fiš, žele se natjecati, te prije svega dobro zabaviti. „Samo tri ekipe su prve tri, a sve ostale su četvrte“ – naglasio je Beus Richembergh.
Ako niste ljubitelji ribe, biti će tu i kotlovine za koju će pobrinuti HNS-ovci iz Samobora. Otkrio nam je naš gost tajnu dobrog fiša, a koja je to,  poslušajte na linku…

HOTNEWS

‘Djeca imaju pravo sudjelovati u donošenju odluka koje ih se tiču’

Predsjednik Dječjeg vijeća Velike Gorice održao zanimljiv govor u kojem je prozvao odrasle

Objavljeno

on

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća VG Matija Dražetić održao govor u Hrvatskom saboru na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Matija je iznio svoje iskustvo sudjelovanja u Dječjem vijeću kao i iskustvo u donošenju EU deklaracije o dječjoj participaciji. Prozvao je odrasle, posebno one koji donose odluke da slušaju, ali i čuju što djeca govore i poručuju te da ih odrasli uključe u donošenje odluka koje se tiču djece. Matija je sjajno predstavio sebe, Dječje gradsko vijeće i svoj grad.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Polet bolji od Turopoljca

Objavljeno

on

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA , 14. kolo

U turopoljskom derbiju Jedinstvene županijske lige domaći nogometaši Poleta uvjerljivom prezentacijom na Zvrniku riješili su pobjednika protiv Turopoljca iz Kuča. Kod vodećeg gola domaćih kapetanu Ivici Sučiću uveliko je pomogao Ivan Balenović od kojeg se lopta odbila u mrežu. Mladi domaći igrač Matej Robić podebljao je rezultat iz gužve u šesnaestercu krajem prve dionice dvoboja. Ipak kad je iskusni Sučić okomito proigrao Ivana Zagorca pred gol gostiju u 53. minuti, najbolji buševski strijelac loptu je majstorski poslao iza leđa vratara Turopoljca, kako se kasnije pokazalo za nedostižnih 3:0.

POLET (B) – TUROPOLJAC 3:0

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Vuković i Geller.

STRIJELCI: 1:0 – Sučić (24), 2:0 – Robić (43), 3:0 – Zagorec (53).

POLET (B): Bradić, Brajković, Tičarić, Sovina, Skrbin (od 68. Kovačević), Stuparić, Šestak (od 56. Milanović), Pejak, Zagorec (od 70. Mikulić), Sučić, Robić. TRENER: Mario Paviša.

TUROPOLJAC: I. Zagorac, Cavrić (od 46. Đuksi), Bušić, Balenović, Radilović, Matasić, Šestok, Milatović, Čaić (od 67. Filep), Lučić, Sesar (od 73. Žugaj). TRENER: Vlado Horvat.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno