Poveži se s nama

HOTNEWS

U Središnjici City radija gostovao Goran Beus Richembergh

Objavljeno

U današnjoj Središnjici ugostili smo saborskog zastupnika i gradskog vijećnika Gorana Beus Richembergha koji se dotaknuo aktivnosti HNS-a, najavio fišijadu, ali nije propustio ni kritizirati aktualnu gradsku vlast.
Nezadovoljan je poticanjem poduzetništva, realizacijom projekata financiranim iz EU fondova… „Ono što će biti financirano iz EU fondova uglavnom se ne vezuje za inicijativu Grada nego države, kao što je npr. sustav odvodnje, a to  su aplicirale Hrvatske vode“ – kaže Beus Richembergh.
„Grad je postao spavaonica,  predgrađe Zagreba“-  smatra Richemberg „ostala je samo tradicijska kultura, grad je kao prije deset godina, ova administracija je u zadnjih šest godina imala milijardu i sedamsto milijuna kuna na raspolaganju, a mi od toga ne vidimo nikakav trag.“

Dotaknuo se  Beus Richembergh  groblja u Kušancu, i smatra da je to groblje već trebalo biti potpuno uređeno, što prema njegovim riječima još uvijek nije.
Kako su članovi HNS-a u stalnom kontaktu s građanima, povratna informacija je da se najviše žale na komunalni standard, i to pogotovo stanovnici rubnih dijelova grada, nisu tu u pitanju  samo prometnice, nego su tu i problemi s odvodnim kanalima.
„Na svakoj sjednici Gradskog vijeća upozoravamo da se proračunska sredstva ne troše dobro, da je komunalni program slab, da nema inicijative iz gradske administracije“ – rekao je Beus Richembergh dodajući da obzirom da je HNS u oporbi i nemaju previše utjecaja na donošenje odluka.
Čelni čovjek goričkog HNS-a nije samo kritizirao i upozoravao na probleme u Gradu, nego je pozvao sve zainteresirane na jedno lijepo druženje, 8. Turopoljsku  fišijadu  HNS-a koja će biti održana u nedjelju 04. listopada, a degustacija za građane počinje u 12,30 sati.
„Mi okupimo oko dvadesetak  natjecateljskih ekipa, ne samo iz Turopolja, ove godine ekipe stižu  iz Slavonskog Šamca, Sunje, Dvora,  Zagreba..to je natjecanje, što znači da će biti i ocjenjivanja, no do 14 sati ćemo sve pojesti…“
Biti će tu osim ekipa koje čine članovi HNS-a i ostale ekipe koje nisu povezane sa strankom, ali vole kuhati fiš, žele se natjecati, te prije svega dobro zabaviti. „Samo tri ekipe su prve tri, a sve ostale su četvrte“ – naglasio je Beus Richembergh.
Ako niste ljubitelji ribe, biti će tu i kotlovine za koju će pobrinuti HNS-ovci iz Samobora. Otkrio nam je naš gost tajnu dobrog fiša, a koja je to,  poslušajte na linku…

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno