Poveži se s nama

Vijesti

U školske klupe u ponedjeljak će sjesti 721 prvašić

Grad i ove godine svim osnovnoškolcima osigurao besplatne udžbenike i radne bilježnice

Objavljeno

U ponedjeljak počinje nova školska godina, a školske klupe će po prvi put zasjesti 721 prvašić, odnosno njih 29 više u odnosno na prošlu godinu. Kako kaže gradonačelnik Dražen Barišić, Grad je i ove godine osigurao svim goričkim osnovnoškolcima besplatne udžbenike i radne bilježnice.

„Ove godine to smo uradili u suradnji sa Zagrebačkom županijom. Što je dobro i vrijedno spomenuti. Uspio se postići dogovor da svi školarci s područja Zagrebačke županije dobiju besplatne udžbenike i radne bilježnice. Našim roditeljima pomažemo i na taj način“, rekao je gradonačelnik.

Tijekom ljeta pokrenuti su projekti dogradnje i uređenja goričkih osnovnih škola.

„U tijeku su radovi na prilaznim putevima koji trebaju biti sigurniji i bolji, kao što je kod Osnovne škole Eugena Kumičića ovdje u centru Velike Gorice. Radi se ne samo na prilaznim prostorima, nego i na školskim dvorištima, unutarnjim prostorima, školskim dvoranama, primjerice u Područnoj školi Nikole Hribara u Donjoj Lomnici gdje smo uspjeli završiti cijeli objekt te smo jednu dvoranu preuredili u sportsku dvoranu. U drugim školama uređivali smo učionice za informatiku ili nešto drugo. U Habdeliću ćemo krenuti sa školskom kuhinjom koje nije bilo, a do te škole u unutarnjem atriju radimo novu biblioteku i tako stvaramo novi prostor za informatičke učionice“, dodao je gradonačelnik.

Kako kaže, osigurana su i sredstva za energetsku obnovu Osnovne škole Vukovina, a radovi bi trebali početi iduće godine. Projekt je vrijedan oko 9 milijuna kuna.

Kultura

FOTO Četvrti Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo

Objavljeno

on

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo organiziralo je jučer u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo 4. Dječje susrete povodom Martinja. Nastupilo je sedam KUD-ova sa svojim dječjim sekcijama ovim redoslijedom: KUD Šćitarjevo, KUD Dučec (Mraclin), KUD Čiče (Novo Čiče), KUD Stari Grad Lukavec (djeca 3-7 godina i 8-15 godina), KUD Nova Zora (Donja Lomnica), KUD Gradići (Gradići), Ogranak Seljačke sloge (Buševec) te KUD Šćitarjevo – tamburaška sekcija.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Djeca su svojim nastupima (nekima od njih to su bili prvi javni nastupi) oduševili brojnu publiku i bila su nagrađivana velikim pljeskom. Društva su predvodili njihovi čelni ljudi, kojima su na kraju priredbe uručene spomen zahvalnice. Sudionike i veliki broj posjetitelja u ime Grada Velike Gorice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Kroz program je vodila Maja Trupčević.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Veliki posao oko organizacije uradila je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Šćitarjevo, a pomagale su joj mlade članice Društva. Za odličnu organizaciju zaslužan je i ravnatelj OŠ Šćitarjevo Mario Ivić, koji je u ovakvim manifestacijama uvijek velika pomoć glavnom organizatoru.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zimska služba spremna za novu sezonu

Na zalihama 1200 tona soli i 600 tona sipine

Objavljeno

on

Velika i mala zimska služba spremne su snijeg. Na parkiralištu Komunalnog centra VG Goričanka danas je održana smotra. VG Komunalac u ovom trenutku na zalihama ima 1200 tona soli i 600 tona sipine, na teren u svakom trenutku može izaći 50-tak vozila.

Kako smo doznali, svjetlosna signalizacija koja upozorava na poledicu na nadvožnjacima je u funkciji, a posebna pažnja posvetit će se tome kako bi oni ostali sigurni za promet i tijekom niskih temperatura, kada postoji mogućnost stvaranja poledice.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno