Poveži se s nama

Vijesti

U školske klupe u ponedjeljak će sjesti 721 prvašić

Grad i ove godine svim osnovnoškolcima osigurao besplatne udžbenike i radne bilježnice

Objavljeno

U ponedjeljak počinje nova školska godina, a školske klupe će po prvi put zasjesti 721 prvašić, odnosno njih 29 više u odnosno na prošlu godinu. Kako kaže gradonačelnik Dražen Barišić, Grad je i ove godine osigurao svim goričkim osnovnoškolcima besplatne udžbenike i radne bilježnice.

„Ove godine to smo uradili u suradnji sa Zagrebačkom županijom. Što je dobro i vrijedno spomenuti. Uspio se postići dogovor da svi školarci s područja Zagrebačke županije dobiju besplatne udžbenike i radne bilježnice. Našim roditeljima pomažemo i na taj način“, rekao je gradonačelnik.

Tijekom ljeta pokrenuti su projekti dogradnje i uređenja goričkih osnovnih škola.

„U tijeku su radovi na prilaznim putevima koji trebaju biti sigurniji i bolji, kao što je kod Osnovne škole Eugena Kumičića ovdje u centru Velike Gorice. Radi se ne samo na prilaznim prostorima, nego i na školskim dvorištima, unutarnjim prostorima, školskim dvoranama, primjerice u Područnoj školi Nikole Hribara u Donjoj Lomnici gdje smo uspjeli završiti cijeli objekt te smo jednu dvoranu preuredili u sportsku dvoranu. U drugim školama uređivali smo učionice za informatiku ili nešto drugo. U Habdeliću ćemo krenuti sa školskom kuhinjom koje nije bilo, a do te škole u unutarnjem atriju radimo novu biblioteku i tako stvaramo novi prostor za informatičke učionice“, dodao je gradonačelnik.

Kako kaže, osigurana su i sredstva za energetsku obnovu Osnovne škole Vukovina, a radovi bi trebali početi iduće godine. Projekt je vrijedan oko 9 milijuna kuna.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno