Poveži se s nama

Vijesti

U školske klupe u ponedjeljak će sjesti 61 učenik, u vrtićima će biti 334 djece

Niži razredi škole u Pokupskom nastavljaju s nastavom na daljinu

Objavljeno

Popuštanjem strogih epidemioloških mjera, Stožer civilne zaštite RH dao je dozvolu da o ponedjeljka započne nastava u školama za učenike od 1. do 4. razreda te da se otvore dječji vrtići. Ovih su dana roditelji vrtićke i školske djece dobili ankete u kojima su se trebali izjasniti žele li da njihova djeca u ponedjeljak krenu u vrtić ili školu. Na goričkom području, u vrtiće će ići 334 djece, dok će u školskim klupama ponovno sjediti njih 61. I to u školama Eugena Kumičića, Eugena Kvaternika, u Vukovini, Velikoj Mlaki, u Jurja Habdelića i u OŠ Šćitarjevo. Za učenike putnike osiguran je i školski prijevoz.

– Obišli smo vrtiće i škole koje se pripremaju za početak rada u ponedjeljak kako bi radili prema svim higijenskim standardima, prema uputama Zavoda za javno zdravstvo. Roditelji čija djeca kreću u vrtić, za svibanj će platiti 50 posto cijene, dok su oni čija djeca ostaju kod kuće i dalje oslobođeni plaćanja u potpunosti – kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

No, u Pokupskom djeca ipak neće krenuti u školu u ponedjeljak, objavila je ravnateljica Osnove škole Pokupsko Štefica Facko Vrban na mrežnim stranicama škole.

– Proveli smo anketu među roditeljima o tome tko od roditelja ima potrebu dovoditi svoje dijete u školu od 11.svibnja, a prema uvjetima iz uputa. S obzirom da su svi roditelji odgovorili da neće dovoditi svoje dijete u školu, nastava će se i dalje odvijati online. Želim svima uspješan nastavak nastave na daljinu – kazala je Facko Vrban.

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

Vijesti

Policija tijekom vikenda pojačano nadzire promet

Sve zaustavljene vozače čeka alkotest

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 26. veljače do 1. ožujka, na goričkom području policija je pojačano kontrolirati promet, a najavili su i akcije Alkohol i droge te Brzina. Sva zaustavljene vozače policajci će alkotestirati, a kažnjavat će i prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

– Policijski službenici će sankcionirati i ostale prometne prekršaje, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Ugostitelji od ponedjeljka mogu otvoriti terase, a dozvoljeni su i treninzi u zatvorenim prostorima

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je popuštanje nekih mjera. Od ponedjeljka, 1. ožujka, će tako ugostitelji moći otvoriti terase, a dozvoljeni će biti i treninzi u zatvorenim prostorima, kazao je premijer.

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji… – kazao je Plenković.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno