Poveži se s nama

Najave

U potrazi za novim goričkim Robin Hoodom ili Robin Hoodicom

Najbolji vježbači na Rekreatur tražiti će svoju kartu za svjetsko prvenstvo u street workout u Rusiji

Objavljeno

Ovog vikenda svi na Tuđmanac. U najavi je lijepo vrijeme idealno da vikend provedete vani te se zabavite. Održava se treći po redu Rekreatur. Trajati će 8 i 9 svibnja. U subotu će biti prilika za razne sportove koji vraćaju u djetinjstvo poput gumi-gumija, skakanja u vreći, pikulanja ,luk i strijela i raznih drugih sportova. Te će se svi moći prijaviti za igre na licu mjesta i svaka će igra biti najavljena minimalno sat vremena prije.

U nedjelju već dobropoznate Buvljakuše organiziraju humanitarni buvljak koji organiziraju u suradnji s  Centrom za socijalnu skrb i namijenjen je djeci slabijeg imovinskog stanja koji će se ove godine po prvi puta organizirati na otvorenom.

-‘Jako smo sretne i zahvalne gradonačelniku  što nam je omogućio da imamo buvljak na otvorenom i VG Komunalcu koji nam pomaže. Super lokacija je na Tuđmancu, sada jesmo blizu, ali ovo je bio san koji je sada ostvaren. Za sada imamo oko 30- tak prodavača naravno pozivamo sve koji žele i imaju nešto da dođu, te i muškarce ako kod kuće imaju nešto od korisnih stvari da nam se pridruže. Te sam buvljak počinje u 10 sati i  trajati će do 17 sati tako da i oni koji rade imaju priliku doći prošetati i uživati s nama na Tuđmancu.’-rekla je Buvljakuša Sandra Barić

Najave

Posljednja srpanjska Martineja

Na nadolazećoj Martineji umirovljenici će pratiti ljubavne zgode i nezgode

Objavljeno

on

Zadnji petak u srpnju rezerviran je za naše umirovljenike.

Pučko otvoreno učilište pripremilo im je ljubavnu dramu ‘LJubavnik na francuski način ‘ o starom žigolu, koji nakon što ga njegova bogata osamdesetogodišnja prijateljica ostavi zbog mlađeg muškarca, uz pomoć nećaka traži novu milijunašicu.

Posljednja srpanjska martineja za umirovljenike biti će 27. srpnja u Kinu Gorica u 11 sati.

Ulaz na projekciju filma je besplatan.

 

Nastavi čitati

Kultura

Kulture, običaji i plesovi: FA Turopolju stižu gosti iz pet zemalja

Folklorne skupine iz Bugarske, Makedonije, Češke, BiH i s Kosova predstavit će se na 19. Međunarodnom festivalu folklora. Program će se odvijati u Parku Franje Tuđmana, dvorani Gorica, ali i na Trgu bana Jelačića

Objavljeno

on

U organizaciji Folklornog ansambla Turopolje, u suorganizaciji goričkog Pučkog otvorenog učilišta i pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice, od 4. do 7. srpnja održat će se 19. Međunarodni festival folklora. Stižu gosti iz pet država, a kroz cijeli program priliku za prezentaciju onoga u čemu su najbolji imati će i FA Turopolje.

U četvrtak od 20.30 do 22 sata u planu je revijalna večer i druženje građana s grupama u Parku dr. Franje Tuđmana, a u petak je raspored cjelodnevan. Počinje u 10 sati programom pod nazivom “Zagrebu pjesmom i plesom za dušu” na Trgu bana Josipa Jelačića. U tih sat i pol predstavit će se folklorne skupine iz bugarske Smolyane, češke Stražnice, Kosova Polja s Kosova i iz makedonskog Kičeva. Istoga dana navečer, u dvorani Gorica, bit će i svečano otvorenje festivala uz nastup stranih skupina, ali i domaćina, našeg FA Turopolja.

U subotu navečer, od 20.30 sati, slijede službeni nastupi folklornih grupa i podjela priznanja. Nastupit će KUD Ravnica iz BiH, kao i sve skupine koje će se dan ranije predstaviti na Jelačićevu trgu. U slobodnom dijelu programa nastupit će ponovno i FA Turopolje, organizator cijelog festivala.

Ljubitelji folklora će, dakle, imati sasvim dovoljno prilika za uživanje kroz ova četiri dana. Različite zemlje, različite kulture, različiti običaji… U dosadašnjih 18 navrata imalo se tu itekako što za vidjeti, drukčije sigurno neće biti ni ovaj, 19. put.

Nastavi čitati

Najave

Bogatstva Turopolja,Pokuplje i Vukomeričkih gorica

Sancta Barbara nosi ime prema turopoljskoj ljepotici

Objavljeno

on

Sigurno ste se pitali zašto smo objavljivali drvene kapelice našeg prekrasnog Turopolje.

Razlog tomu je jedan novi i vrlo zanimljivi festiva. Riječ je naime o Festivalu drvenih kapela Sancta Barbara nosi ime prema turopoljskoj ljepotici u kojoj će, u nedjelju 7. srpnja i započeti koncertom Ansambla Ars Longa kojeg čine Monika Cerovčec, sopran, Ana Benić, barokna flauta, Stjepan Nodilo, barokna oboa i blok flauta, Izidor Erazem Grafenauer, teorba i barokna gitara, Lea Sušanj Lujo, barokno violončelo i Linda Mravunac Fabijanić, čembalo.

Na programu su djela baroknih skladatelja Purcella, Babell, Crofta i Blowa.
Festival drvenih kapela Sancta Barbara trajati će do 14. srpnja.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno