Poveži se s nama

Vijesti

U ožujku besplatne radionice za nezaposlene

Namijenjene osobama mlađim od 29 i starijim od 50 godina

Objavljeno

Klub za zapošljavanje Zagrebačke županije i Obrtnička komora Zagreb, pokrenuli su radionice za nezaposlene do 29 godina i one preko 50 godina. Projekt RADO, simboličnog imena, cilja na spomenute ranjive skupine i dugotrajno nezaposlene uz prethodno osposobljavanje kroz nekoliko etapa radionica. Polaznici posao direktno učiti od poslodavaca.

Radionice će se održati u prostorijama Udruženja obrtnika Zagrebačke županije u i Zagrebu, Dugom Selu, Svetom Ivanu Zelini, Ivanić Gradu, Jastrebarskom, Samoboru, Velikoj Gorici, Vrbovcu i Zaprešiću.

– Svi zainteresirani se mogu obratiti matičnim udruženjima za prijave na radionice i više informacija te sudjelovati u radionicama osnaživanja, samoprocjene, predstavljanja poslodavcu, bez obzira gdje će poslije raditi. Odabranih dvadeset i četvero kandidata će po završetku radionica ostvariti mogućnost prekvalifikacije prema odabranom zanimanju – proučili su organizatori.

Kroz RADO projekt prijavljeni imaju priliku steći nova znanja za zanimanja koja će biti objavljena naknadno, ovisno o interesu kandidata i potrebi potencijalnih poslodavaca. Nakon radionica, kandidati će moći dolaziti na individualna savjetovanja u stalnim terminima jednom u dva tjedna u svakom gradu Zagrebačke županije, a na raspolaganju će im biti i informacije o mogućnostima prijave za poticaje Zagrebačke županije, HZZ-a i raznih fondova.

U Velikoj Gorici radionice će se održati 1. i 12. ožujka, a prijaviti se možete u Udruženju obrtnika Velika Gorica, Kurilovečka 5, Velika Gorica ili putem telefona 01 6222 110.

Gospodarstvo

VIDEO City puls: Počeo prosinac u Gorici! Najljepši Advent u srcu grada…

Pogledajte i kako je usvojen nikad veći Proračun grada Velike Gorice, kako je protekao Međunarodni dan osoba s invaliditetom i tko su mali čuvari folklorne baštine!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Evo što će se ovog vikenda događati na Prosincu u Gorici

Klizalište, dječje predstave, koncert, PerunBožić…

Objavljeno

on

Prosinac u Gorici gotovo svakodnoveno građanima nudi različita blagdanska događanja, no zasigurno će najviše Goričana manifestaciju posjetiti vikendom. Evo što će ih tamo čekati u subotu i nedjelju.

Prvi dan vikenda, 14. prosinca, ispred Muzeja Turopolja u 17 i 19 sati na rasporedu je interaktivna predstava za djecu “Baka Zima Klimalić”. U božićnom selu mališane će u 18 sati dočekati Djed Božićnjak s darovima. U 20 sati pak počinje koncert grupe Kings.

Nedjelja će pak biti humanitarnog karaktera, pa će nakon Sarmijade u podne, od 13 do 18 sati VG Legacy prikupljati donacije za Dječju bolnicu Srebrnjak.

“U 18 sati, palit će se treća svijeća na adventskom vijencu. U 18.30 počinje predstava za djecu “Kako je vilenjak spasio Božić”, nakon koje slijedi podjela darova na glavnoj pozornici. Večer završite u sjajnoj atmosferi Tamburaškog sastava Lajbeki u 20 sati”, kažu iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Subotom i nedjeljom u Muzeju Turopolja od 16 do 20 sati otvorena je i manifestacija PerunBožić, koja će Goričane upoznati sa zaboravljenim pričama i narodnim predajama. Radi se o ambijentalno-kostimiranom doživljaju inspiriranom adventskim pričama i predajama Turopolja, kao i bogatom hrvatskom nematerijalnom baštinom.

“Tijekom cijelog vikenda imate mogućnost uživati u klizanju u božićnom ugođaju, uz kuhano vino, čaj, kobasice i fritule”, dodaju iz Turističke zajednice.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno