Poveži se s nama

Vijesti

U Obedu i Veleševcu niknule divlje deponije

Postavljene su nadzorne kamere, a mještani su pozvani da prijavljuju nesavjesne pojedince

Objavljeno

U Općini Orle upalio se crveni alarm nakon što su na području naselja Obed i Veleševec niknula nova divlja odlagališta otpada. Tako su tone građevinskog i glomaznog otpada, umjesto za to predviđenih lokacija, završila u prirodi.

– Općina Orle je u proteklih par godina uložila velike napore i financijska sredstva za sanaciju i čišćenje divljih deponija. Unatoč tome, u zadnje se vrijeme učestalo ponavlja isto nepropisno odbacivanje otpada. Napominjemo da su za počinitelje koji nepropisno odlažu otpad propisane visoke novčane kazne, a ako je počinitelj nepoznat, obveza je jedinice lokalne samouprave sanacija takvih deponija.Sanacije deponija financiraju se iz sredstava našeg zajedničkog proračuna, a smatramo da bi tako utrošena sredstva svakako mogla imati bolju namjenu – poručili su iz Općine Orle.

Foto: Općina Orle

Kako bi se stalo na put nesavjesnim pojedincima i zaustavila praksa bacanja otpada u okoliš, na sporne lokacijama nedavno su postavljene nadzorne kamere. Iz Općine su pozvali građane da prijavljuju počinitelje, koji svojim postupcima krše zakone i uništavaju prirodno bogatstvo toga kraja.

– Apeliramo na stanovnike da čuvaju svoj okoliš, da se pridržavaju uputa o odlaganju i odvajanju korisnog otpada te da kontaktiraju ovlaštene sakupljače, ako imaju potrebu za zbrinjavanjem neke posebne vrste otpada – dodali su iz Općine.

Foto: Općina Orle

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno