Poveži se s nama

Vijesti

U Kumičiću znaju kako činiti dobra djela, pridružite im se!

Objavljeno

Osnovna škola Eugena Kumičića i ove školske godine nastavlja humanitarnu akciju prikupljanja potrepština za vukovarsku socijalnu samoposlugu. Kako je istaknula profesorica geografije Lada Rojc, ovo je već treća ovakva akcija u nizu.
 
Učenici osmih razreda 19.prosinca odlaze na terensku nastavu upravo u Vukovar, pa je to prilika da drugi puta ove godine velikogoričani pomognu najpotrebitijima u gradu heroju.
 
Prikupljanje potrepština počinje sljedeći tjedan, kaže Rojc. „Dođite od 12.-16. prosinca od 08,00-18,30. Mi se naravno i prilagođavamo, pa budemo tamo i prije 08,00  jer roditelji koji rade dođu i malo ranije. Akcija se održava u knjižnici naše škole koja će tih tjedan dana stalno biti otvorena.“

Kumičić za Vukovar (2)„Mi smo u direktnom kontaktu s voditeljicom socijalne samoposluge Irenom Rajšić, ona nam uvijek naglasi ako nešto imaju u manjku. Ove godine nedostaje im dnevne kozmetike, toga nikad dovoljno. Tu su hrana i potrepštine koje su nekvarljive, sve što se koristi u jednom domaćinstvu sve dobro dođe. Pelene, higijenske potrepštine, a budući je predbožićno vrijeme mi smo razmišljali da ove godine bude i malo više slatkiša, vjerujem da ima djece koja jedva čekaju.“
 
Naglašeno je, kaže Rojc da proizvodi budu po najpovoljinijm cijenama koje se mogu naći u trgovačkim centrima.
 
Treba reći da su se u akciju i ove godine uključile Ljekarne Zagrebačke županije donacijom kutija u koje će se donirano pakirati, a po prvi puta paketi neće u Vukovar stići autobusima s kojima putuju osmaši iz Kumičića, nego se u priču uključio i Grad Velika Gorica koji će osigurati prijevoz kako bi sve došlo na vrijeme.

Kultura

Scena Gorica traži glumce

Za predstavu ‘Sarina nit’ trebaju im dvije glumice i glumac

Objavljeno

on

Scena Gorica priprema novu predstavu za djecu i poziva sve zainteresirane glumice i glumce da se prijave na audiciju.

– Traže se dvije glumice i glumac za predstavu radnog naslova ‘Sarina nit’ autorice Marije Solarević, u režiji Ivane Peroš i našoj produkciji – poručili su iz kazališta.

Prijave su otvorene do 28. siječnja. Audicija će se održati 5. veljače u Pučkom otvorenom učilištu u 11 sati, pokusi će započeti 11. veljače, a premijera je planirana za 16. ožujaka. Prijaviti se možete putem maila scena.gorica@pouvg.hr. U prijavi je potrebno poslati ime, prezime, adresu, broj mobitela, e-mail adresu, dvije fotografije i kratku biografiju.

Nastavi čitati

Sport

Tko će biti najbolja malonogometna momčad u Hrvatskoj?

Od siječnja do svibnja snage će odmjeriti tri tisuće ekipa

Objavljeno

on

Prijave na najveći malonogometni turnir u Hrvatskoj otvorene su od početka siječnja. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu, koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih. Kvalifikacijski turniri održat će se od siječnja do svibnja u 100 gradova i mjesta diljem Hrvatske, nakon čega će uslijediti županijska finala. Ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa.

– Coca Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik, plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja – proučili su organizatori.

Ekipe se mogu prijaviti online ili na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Prijave na turnir su besplatne. Mladi nogometaši natjecat će se u dvije 2 dobne kategorije: U-15 (2004. godište i mlađi) i U-18 (2001. godište i mlađi). Svaka ekipa može sudjelovati maksimalno s 10 igrača i voditeljem.

Nastavi čitati

Vijesti

Turovci uživali na zimovanju u Bijelniku

Planinarili, plesali zumbu, učili šifriranu komunikaciju i družili se s mještanima

Objavljeno

on

Gorički skauti početkom siječnja boravili su Bijelniku, 15 kilometara udaljenom od Petrinje. S kolegama iz Petrinje i Siska proveli su zimovanje u kršćanskom kampu Riječ života. U prvoj smjeni bilo je 45 Turovaca, među kojima devetero brđana koji su brinuli o prehrani, grijanju i provedbi programa, te 16 izviđača iz Petrinje i 15 iz Siska, a u drugoj 29 izviđača i brđana iz Velike Gorice.

– Našlo se dovoljno vremena i za planinarski pohod do obližnje pećine, zabavu, društvene igre u prostoriji i igre na otvorenom, pripremu skečeva koje su poletarci i izviđači izvodili u okviru večernjeg zabavnog programa. Uživali smo i u kvizovima te staroj i uvijek jednako izazovnoj igri Država-grad-selo, koja nam je ukrala sate vremena – rekao je Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta ‘Tur’.

Foto: http://io-tur.hr

Mladi skauti imali su priliku okušati se u pripremi kolača i voćnih salata, a bile su im organizirane radionice poput zumbe i grupnih plesova, pisanja šifriranih poruka, šivanja, izrade kapica od vune te slaganja majica i košulja.

– Najzanimljivijim izazovom pokazao se zadatak upoznavanja naselja Bijelnik i stanovnika u njemu. Izviđači, podijeljeni u manje grupe, razmilili su se selom te su razgovarali sa stanovnicima, uglavnom starijim osobama, koje su ih rado primile u svoju kuću, počastile sokom, keksima i kolačima te su im ispričale svoje životne priče i sjećanja na dane mladosti. Što su doznali patrole su predstavile na večernjem druženju – dodao je Konjević.

Foto: http://io-tur.hr

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno