Poveži se s nama

Vijesti

U Kumičiću znaju kako činiti dobra djela, pridružite im se!

Objavljeno

Osnovna škola Eugena Kumičića i ove školske godine nastavlja humanitarnu akciju prikupljanja potrepština za vukovarsku socijalnu samoposlugu. Kako je istaknula profesorica geografije Lada Rojc, ovo je već treća ovakva akcija u nizu.
 
Učenici osmih razreda 19.prosinca odlaze na terensku nastavu upravo u Vukovar, pa je to prilika da drugi puta ove godine velikogoričani pomognu najpotrebitijima u gradu heroju.
 
Prikupljanje potrepština počinje sljedeći tjedan, kaže Rojc. „Dođite od 12.-16. prosinca od 08,00-18,30. Mi se naravno i prilagođavamo, pa budemo tamo i prije 08,00  jer roditelji koji rade dođu i malo ranije. Akcija se održava u knjižnici naše škole koja će tih tjedan dana stalno biti otvorena.“

Kumičić za Vukovar (2)„Mi smo u direktnom kontaktu s voditeljicom socijalne samoposluge Irenom Rajšić, ona nam uvijek naglasi ako nešto imaju u manjku. Ove godine nedostaje im dnevne kozmetike, toga nikad dovoljno. Tu su hrana i potrepštine koje su nekvarljive, sve što se koristi u jednom domaćinstvu sve dobro dođe. Pelene, higijenske potrepštine, a budući je predbožićno vrijeme mi smo razmišljali da ove godine bude i malo više slatkiša, vjerujem da ima djece koja jedva čekaju.“
 
Naglašeno je, kaže Rojc da proizvodi budu po najpovoljinijm cijenama koje se mogu naći u trgovačkim centrima.
 
Treba reći da su se u akciju i ove godine uključile Ljekarne Zagrebačke županije donacijom kutija u koje će se donirano pakirati, a po prvi puta paketi neće u Vukovar stići autobusima s kojima putuju osmaši iz Kumičića, nego se u priču uključio i Grad Velika Gorica koji će osigurati prijevoz kako bi sve došlo na vrijeme.

Vijesti

Besplatno pregledajte kožu

Redoviti pregledi olakšavaju otkrivanje zloćudnih tumora kože u ranom stadiju i omogućuju potpuno izlječenje

Objavljeno

on

Dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan 29. lipnja u prostoru Ljekarni Zagrebačke županije na Trgu kralja Petra Krešimira IV besplatno će pregledati naručene Velikogoričane. Kako bi se besplatno pregledali, potrebno je prethodno naručiti se na broj telefona 01 6221 269.

„Ovaj program Zagrebačka županija provodi petu godinu zaredom i u ovoj godini za tu svrhu osigurala je 50 tisuća kuna. Interes stanovnika je iznimno velik, a prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan u 2017. godini programom ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože bilo je obuhvaćeno 540 osoba s područja Zagrebačke županije“, poručili su iz Zagrebačke županije.
Redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Nastavi čitati

Vijesti

Velika Gorica dobiva novi rotor

Tijekom izvođenja radova za sav promet bit će zatvoreno raskrižje ulica Ljudevita Posavskog, Matice Hrvatske i Kolodvorske

Objavljeno

on

Početkom srpnja započet će izgradnja kružnog toka na raskrižju Ulice kneza Ljudevita Posavskog, Ulice Matice Hrvatske i Kolodvorske ulice. Njegova izgradnja trebala bi dovesti do nove kvalitetnije organizacije prometa u gradu, smanjenja prometnih gužvi i povećanja sigurnosti.

„U zoni novog kružnog toka bit će uređene i pješačke i biciklističke staze, a pješački prijelazi bit će prilagođeni osobama s invaliditetom. Tijekom radova na izgradnji kružnog toka na snazi će biti privremena regulacija prometa tijekom kojeg će navedeno raskrižje biti potpuno zatvoreno za promet, koji će biti preusmjeren na okolne prometnice“, poručili su iz Grada.

Nastavi čitati

Vijesti

Može li narcizam biti zdrav?

Alen Petranović o psihološkom profilu prvog čovjeka SAD-a

Objavljeno

on

Večeras od 19 sati u Goričkom klubu mladih možete poslušati predavanje Alena Petranovića pod nazivom „Trump i narcizam“.

„Izborom Donalda Trumpa za predsjednika, 27 psihijatara i zdravstvenih stručnjaka odlučilo je progovoriti, upozoriti i educirati javnost o opasnosti, između ostalog, narcizma i njegovog utjecaja na pojedinca, u ovom slučaju predsjednika svjetske velesile, osobe koja ima moć odlučivati o pitanjima života i smrti. Što psihologija kaže o narcizmu i narcističkom poremećaju ličnosti? Može li narcizam biti zdrav ili je uvijek patologija? Postoje li različiti oblici narcizma? Vlada li društvom epidemija narcizma? U predavanju ćete dobiti odgovore na ova pitanja te saznati što su to eminentni stručnjaci rekli o slučaju Trump“, stoji u najavi predavanja.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno