Poveži se s nama

Vijesti

U Kumičiću znaju kako činiti dobra djela, pridružite im se!

Objavljeno

Osnovna škola Eugena Kumičića i ove školske godine nastavlja humanitarnu akciju prikupljanja potrepština za vukovarsku socijalnu samoposlugu. Kako je istaknula profesorica geografije Lada Rojc, ovo je već treća ovakva akcija u nizu.
 
Učenici osmih razreda 19.prosinca odlaze na terensku nastavu upravo u Vukovar, pa je to prilika da drugi puta ove godine velikogoričani pomognu najpotrebitijima u gradu heroju.
 
Prikupljanje potrepština počinje sljedeći tjedan, kaže Rojc. „Dođite od 12.-16. prosinca od 08,00-18,30. Mi se naravno i prilagođavamo, pa budemo tamo i prije 08,00  jer roditelji koji rade dođu i malo ranije. Akcija se održava u knjižnici naše škole koja će tih tjedan dana stalno biti otvorena.“

Kumičić za Vukovar (2)„Mi smo u direktnom kontaktu s voditeljicom socijalne samoposluge Irenom Rajšić, ona nam uvijek naglasi ako nešto imaju u manjku. Ove godine nedostaje im dnevne kozmetike, toga nikad dovoljno. Tu su hrana i potrepštine koje su nekvarljive, sve što se koristi u jednom domaćinstvu sve dobro dođe. Pelene, higijenske potrepštine, a budući je predbožićno vrijeme mi smo razmišljali da ove godine bude i malo više slatkiša, vjerujem da ima djece koja jedva čekaju.“
 
Naglašeno je, kaže Rojc da proizvodi budu po najpovoljinijm cijenama koje se mogu naći u trgovačkim centrima.
 
Treba reći da su se u akciju i ove godine uključile Ljekarne Zagrebačke županije donacijom kutija u koje će se donirano pakirati, a po prvi puta paketi neće u Vukovar stići autobusima s kojima putuju osmaši iz Kumičića, nego se u priču uključio i Grad Velika Gorica koji će osigurati prijevoz kako bi sve došlo na vrijeme.

Crna kronika

LAK PLIJEN Kakav nemar! U službenom autu tijekom noći ostavio novčanik s 1300 kuna, kartice i sve dokumente, a auto nije zaključao

Šteta se procjenjuje na 20-ak tisuća kuna

Objavljeno

on

U noći na Veliku Gospu, 15. kolovoza, vozač je u Gradićima parkirao službeni automobil, u njemu ostavio novčanik s 1300 kuna, kartice i sve dokumente, a da auto čak nije niti zaključao. Slijedi scenarij kakav vjerojatno i očekujete. Pojavljuje se nepoznati lopov kojeg dočekuje lak plijen. Kriminalist Nikica Ljubanović na konferenciji za novinare je kazao kako se krađa dogodila između 4 i 6,30 u Ulici kralja Tomislava.

“Automobil je na korištenju kod poduzeća Hrvatski telekom, a izvršena je krađa iz suvozačevog ‘pretinca za rukavice‘. Nepoznati počinitelj otuđio je novčanik u kojem se nalazilo 1300 kuna i dokumenti, vlasništvo djelatnika oštećenog poduzeća, kao i neki dokumenti u vlasništvu tog poduzeća, kao što su kartice. Šteta se procjenjuje na 20-ak tisuća kuna“, rekao je Ljubanović.

Lak plijen bila je i otvorena garaža u Gornjem Hruševcu iz koje je lopov ukrao motornu pilu, flaksericu te mašinu za mljevenje mesa. Krađa se dogodila između 11. i 13. kolovoza, a šteta iznosi 5 tisuća kuna.

Još veću štetu, onu od 8 tisuća kuna, nepoznati je lopov počinio vlasniku kafića Feniks u Dobrilinoj ulici, s čije je terase ukrao “ljetni” namještaj – dva stola, fotelju, sofu te tri suncobrana.

Za vrijeme proslave Velike Gospe u Vukovini aktivni su bili džepari. Krađu novčanika policiji je prijavilo više ljudi.

 

 

Nastavi čitati

Sport

U nedjelju 6. memorijalni turnir limača Zoran Vrhovac

Igraju dvije skupine po 6 ekipa

Objavljeno

on

Na terenima Nogometnog kluba Dinamo Hidrel u Novom Čiču ove nedjelje igra se 6. memorijalni turnir limača Zoran Vrhovac. Prva utakmica počinje u 9 sati.

“Na turniru će sudjelovati 12 klubova, među kojima stiže i Dinamo iz Zagreba. Od domaćih klubova igrat će Gorica, Kurilovec, Mladost Obrezina, Dinamo Hidrel i Turopoljac Kuče. Turnir će se istovremeno igrati na dva terena”, kaže dopredsjednik NK Dinamo Hidrela Jadranko Lucin.

Igraju dvije skupine po 6 ekipa, od kojih će svaka ekipa odigrati 5 utakmica. Turnir će se održati pod pokroviteljstvom Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Juraj Pisačić izgubio se u šumi na velikogoričkom području, traži ga obitelj, policija i HGSS

Visok je 170 cm, prosijed, ima tamnoplave oči, a u trenutku nestanka na sebi je imao svijetlu košulju, plave traperice i tenisice

Objavljeno

on

Ako ste vidjeli muškarca sa fotografije, odmah nazovite policiju, koja je zajedno s Hrvatskom gorskom službom spašavanja od sinoć na nogama. U potrazi su za Jurajem Pisačićem (65), kome se svaki trag gubi u šumi između Peršinovca i Dubranca. Nestanak je jučer u 19 sati policiji prijavio njegov brat. Kako doznajemo, zajedno su bili u šumi i pripremali drva za orgrijev. Braća su se zatim iz nepoznatog razloga udaljila.

Juraj Pisačić je 170 cm visok, prosijed, ima tamnoplave oči, a u trenutku nestanka na sebi je imao svijetlu košulju, plave traperice i tenisice. Prebivalište mu je u Odranskoj ulici na području Novog Zagreba, dok mu je brat iz Velike Gorice.

Pisačić je dok ovo pišemo uveden i u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno