Poveži se s nama

Vijesti

U Kumičiću znaju kako činiti dobra djela, pridružite im se!

Objavljeno

Osnovna škola Eugena Kumičića i ove školske godine nastavlja humanitarnu akciju prikupljanja potrepština za vukovarsku socijalnu samoposlugu. Kako je istaknula profesorica geografije Lada Rojc, ovo je već treća ovakva akcija u nizu.
 
Učenici osmih razreda 19.prosinca odlaze na terensku nastavu upravo u Vukovar, pa je to prilika da drugi puta ove godine velikogoričani pomognu najpotrebitijima u gradu heroju.
 
Prikupljanje potrepština počinje sljedeći tjedan, kaže Rojc. „Dođite od 12.-16. prosinca od 08,00-18,30. Mi se naravno i prilagođavamo, pa budemo tamo i prije 08,00  jer roditelji koji rade dođu i malo ranije. Akcija se održava u knjižnici naše škole koja će tih tjedan dana stalno biti otvorena.“

Kumičić za Vukovar (2)„Mi smo u direktnom kontaktu s voditeljicom socijalne samoposluge Irenom Rajšić, ona nam uvijek naglasi ako nešto imaju u manjku. Ove godine nedostaje im dnevne kozmetike, toga nikad dovoljno. Tu su hrana i potrepštine koje su nekvarljive, sve što se koristi u jednom domaćinstvu sve dobro dođe. Pelene, higijenske potrepštine, a budući je predbožićno vrijeme mi smo razmišljali da ove godine bude i malo više slatkiša, vjerujem da ima djece koja jedva čekaju.“
 
Naglašeno je, kaže Rojc da proizvodi budu po najpovoljinijm cijenama koje se mogu naći u trgovačkim centrima.
 
Treba reći da su se u akciju i ove godine uključile Ljekarne Zagrebačke županije donacijom kutija u koje će se donirano pakirati, a po prvi puta paketi neće u Vukovar stići autobusima s kojima putuju osmaši iz Kumičića, nego se u priču uključio i Grad Velika Gorica koji će osigurati prijevoz kako bi sve došlo na vrijeme.

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Dani hrane: umak od buče i pekmez od chillija privukli posjetitelje

Manifestacija traje danas do 19, a sutra od 8 do 18 sati…

Objavljeno

on

Domaća zimnica, džemovi, sezonsko povrće, domaći med, vino i brojne tradicijske proizvode, imate prilike kupiti na 16. po redu Danima hrane i tradicijskih proizvoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Nakon 15 godina, manifestacija se preselila u samo srce Zagreba – u šator na Trgu bana Josipa Jelačića, što se pokazalo kao puni pogodak. Kupci nisu krili oduševljenje, a proizvođači su zadovoljno trljali ruke. Jer sve ponuđeno bilo je svježe, prirodno i domaće, baš onakvo kakvo se sve više na tržištu traži. Zadovoljni su bili i organizatori, a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić istaknula je kako je želja Zagreb pozicionirati kao grad koji vodi računa o razvoju poljoprivrede. “Poljoprivredna proizvodnja temelj je jednog prehrambenog suvereniteta i znamo da ćemo ulagajući u poljoprivrednike pridonjeti kvaliteti života i zdravlja naših sugrađana. A kupovanjem ovih proizvoda povećava se zapošljivost te na ovaj način ujendo i zadržavamo mlade poljoprivrednike da ostaju i da razvijaju poljoprivredna gospodarstva u svom kraju.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Župan Stjepan Kožić pak je istaknuo kako je ova manifestacija dio potpore i podrške poljoprivrednim proizvođačima. “Kada govorimo o tržištu i tradicijskim proizvodima Zagreb i Zagrebačka županija međusnobno su povezani jednom neraskidivom vezom. Zagrebčani svakodnevno imaju prilike kupiti svježe i domaće proizvode, a županijski proizvođači u neposrednoj blizini imaju veliko tržište, dodao je župan Kožić.

Stotinjak izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda, svoje će proizvode nuditi danas do 19 sati, i sutra od 8 do 18.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Gorički vatrogasci ispregovarali povećanje plaća

Potpisan aneks kolektivnog ugovora

Objavljeno

on

Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora za zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velike Gorice, uspješno su završeni pregovori između Sindikata javnih profesionalnih vatrogasnih postrojbi Hrvatske i Grada Velike Gorice. Grad je odlučio povećati plaće goričkim vatrogascima na osnovu težih uvjeta rada. Kako su završenim pregovorima i potpisanim aneksom zadovoljne pregovaračke strane pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno