Poveži se s nama

Crna kronika

U kućnom laboratoriju uzgajao marihuanu

Usput dilao amfetamine, heroin i hašiš

Objavljeno

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje da je uzgajao i preprodavao drogu. Tijekom jučerašnje pretrage kuće na području Velikoj Gorici pronađen je improvizirani laboratorij sa 113 komada stabljika marihuane, 1,5 grama marihuane,  20 grama hašiša, 3,2 grama heroina, 100,9 grama amfetamina, digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge i novac.

– Osumnjičeni je protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine amfetamina, heroina i smole konoplje tipa droga (hašiš), koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Velike Gorice. U cilju proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga (marihuana), uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju stvorio je uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga (marihuana) te je drogu heroin, amfetamin, smolu konoplje tipa droga (hašiš) i konoplju tipa droga (marihuana) preprodavao – izvjestili su danas iz PUZ-a.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 42-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Ukrala ženi novčanik u busu, policija ju brzo otkrila

Novčanik još nije pronađen

Objavljeno

on

Policija je jučer zaprimila prijavu o krađi novčanika u autobusu ZET-a koja se dogodila u srijedu. Vrlo brzo, policija je krađu i riješila, te su objasnili kako je žena prišla oštećenoj koja je na leđima imala ruksak te iz njega ukrala novčanik s dokumentima i novcem.

– Krađu je počinila ženska osoba s područja Velike Gorice. Novčanik za sada još nije pronađen, tako da se kriminalističko istraživanje nastavlja kako bi pronašli novčanik – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Cvjetno naselje: Alat ostavio u otključanom kombiju i ostao bez njega

Šteta je 13 tisuća kuna

Objavljeno

on

Iz parkiranog i otključanog kombija u vlasništvu tvrtke iz Zagreba, nepoznati lopov je u noći na srijedu, između 18 i 6 sati, u Cvjetnom naselju u Velikoj Gorici ukrao alat. Tvrtka je tako ostala bez motorne pile, udarne bušilice, dviju električnih kutnih brusilice te nekoliko pari građevinskih rukavica. Šteta je 13 tisuća kuna.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Iz kafića u Gradićima lopov odnio kavu, sok i žesticu

Šteta je 700 kuna

Objavljeno

on

Nepoznati lopov provalio je u subotu između 5.45 i 6.40 sati, odnosno u vremenu od odlaska čistačice do dolaska konobara, u caffe bar Centar u Gradićima.

– Popeo se do jednog PVC prozora i primjenom sile izgurao prozor iz ležišta – kažu iz policije.

Provalnik je ukrao dva kilograma kave, nekoliko vrećica Cedevite te nekoliko boca žestokih alkoholnih pića. Šteta je 700 kuna.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno