Povežite se s nama

Crna kronika

U Jarunu pronađeno tijelo muškarca, na obali maksimirskog jezera tijelo 21-godišnjaka

U razmaku od svega nekoliko dana pronađena su tijela dvojice muškaraca.

Objavljeno

na

DSC 0041

Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su da je jučer, 1. rujna oko 8 sati, u jezeru Jarun pronađen leš zasad nepoznate muške osobe. Nekoliko dana ranije, 30. kolovoza, oko 16 sati, u parku Maksimir, na obali jednog od maksimirskih jezera, pronađeno je tijelo 21-godišnjaka.

Ni na jednom od tijela dvojice muškaraca nisu uočene ozlijede koje bi upućivale na nasilnu smrt, odnosno na činjenicu da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Crna kronika

Vatrogasci opet mole i upozoravaju: ‘Ljudi, zabranjeno je paliti vatru na otvorenom!’

Kontrolirano spaljivanje vrlo lako ode u nekontrolirano, a onda na teren moraju vatrogasci, koji po tko zna koji put apeliraju na sugrađane da se drže uputa

Objavljeno

na

pozar jvp

Upozoravali su na to naši vatrogasci još tamo početkom ljeta, pa ponavljali upozorenja još nekoliko puta, ali očito nikad nije dovoljno… Opet se članovi JVP-a bore s požarima koji se itekako mogu izbjeći, uz samo malo više odgovornosti i korištenja glave, pa su poslali novo upozorenje. Točnije, sad već mole sugrađane da im ne stvaraju nepotreban posao.

“Iza nas je nekoliko dana koji su obilježeni požarima na otvorenom prostoru. Uz nepovoljne vremenske uvjete i veliku količinu gorivih tvari kao važne elemente u nastajanju požara, valja istaknuti da je UZROK nastajanja namjerno izazivanje požara ili nepažnja prilikom kontroliranog spaljivanja.

Ponavljamo, zbog zaštite ljudskih života i materijalne imovine: ZABRANJENO JE SPALJIVANJE NA OTVORENOM PROSTORU.

Istaknuti valja intervenciju gašenja šume kod naselja Kuče koju smo odradili s DVD-om Kuče, DVD-om Vukovina i DVD-om Čička Poljana. U zahtjevnoj intervenciji na preko tri hektra šume bilo je niz nepovoljnih čimbenika, no intervencija je uspješno izvršena zahvaljujući naporima i dobroj pripremljenosti za izvršavanje ovakvih zadataka”, objavili su iz JVP-a.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dvije prometne nesreće s repovima: U jednoj se krivac traži, u drugoj krivac – pobjegao!

Molimo građane da odmah prijave ako vide bijeli mali teretni auto tipa VW Caddy ili Mercedes Vito koji ima dosta oštećenu lijevu (vozačevu) stranu i zagrebačke registarske oznake, ističu iz policije

Objavljeno

na

Policija natpis

Ovih dana naš je kraj doživio dvije prometne nesreće iza kojih se vuku repovi. Prva se dogodila u četvrtak, kad je u Velikoj Gorici došlo do prometne nesreće u kojoj nije bilo moguće odrediti krivca, zbog čega iz PU Zagrebačke traže pomoć eventualnih svjedoka.

“U četvrtak, 4. kolovoza 2022. godine, oko 19.15 sati u Velikoj Gorici na raskrižju Ulica Zagrebačka, Rudolfa Fizira i Poštanska dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. U prometnoj nesreći nastala je samo materijalna šteta.

Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće, pozivamo svjedoke da se jave u Policijsku postaju Velika Gorica na broj telefona 01/6221-144 ili 192”, objavili su iz policije.

Dva dana poslije, u subotu, dogodila se još jedna nesreća, no tu se traži jedan od sudionika. U blizini Ribnice, naime, u subotu oko 15 sati došlo je do sudara u kojem je bijelo teretno vozilo naletjelo na crnu Škodu i odbacilo je pokraj ceste. Vozač koji je skrivio nesreću, istaknuto je u izvješću, pokazao je vozačici Škode srednji prst i – pobjegao?!

“Potraga za počiniteljem je u tijeku i molimo građane da odmah prijave ako vide bijeli mali teretni auto tipa VW Caddy ili Mercedes Vito koji ima dosta oštećenu lijevu (vozačevu) stranu i zagrebačke registarske oznake”, mole iz policije.

Nastavite čitati

Crna kronika

Šestero ljudi vozilo pod utjecajem alkohola, rekorder “napuhao” 2,15 promila

Tijekom vikenda je provođena redovna policijska akcija kontrole prometa

Objavljeno

na

Alkohol vožnja

Velikogorička policija i ovog je vikenda bila na cestama u gradu i okolici, gdje je provođena redovna akcija kontrole prometa. O rezultatima su u ponedjeljak ujutro izvijestili priopćenjem…

“U vremenu od 5. do 8. kolovoza, tijekom vikenda, provedena je akcija “Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda” na području policijske postaje Velika Gorica, kojom prilikom smo utvrdili 18 ciljanih prekršaja i to šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom.

Također, utvrđeno je šest ostalih prekršaja iz domene prometa, tj. ukupno je utvrđeno 24 prometna prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 7. kolovoza u 23,15 sati. Muškarac starosti 53 godine upravljao je osobnim automobilom Poštanskom ulicom u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr. 15 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,15 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,00/kg. Isti je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva i podnijet je Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Za napomenuti je da su se u vrijeme dogodile četiri prometne nesreće, sve materijalnom štetom.”

Nastavite čitati

Crna kronika

Završen očevid: Požar u Turopolju izbio zbog kvara na elektromotoru

Materijalna šteta zasad nije utvrđena, no znamo da bi ona sigurno bila kudikamo veća da nije bilo brze i kvalitetne reakcije naših vatrogasaca

Objavljeno

na

dvd turopolje 9

Požaru u mjestu Turopolje, koji je izbio u pogonu tvrtke PANA ENERGY oko 17.40 sati u četvrtak, uspješno je ugašen zahvaljujući naporima vatrogasaca iz JVP-a te DVD-ova Turopolje i Buševec, a zasad i dalje nisu poznati razmjeri štete. Znamo samo da bi vlasnici pogona prošli puno, puno lošije da reakcija vatrogasaca nije bila tako brza i kvalitetna…

Nakon što je požar stavljen pod kontrolu, a potom i ugašen, krenuo je policijski očevid, kako bi se došlo do uzroka njegova izbijanja.

“Obavljenim očevidom je utvrđeno da je požar izbio najvjerojatnije zbog tehničkog kvara na elektromotoru jednog od izmjenjivača topline”, objavili su iz PU Zagrebačke, uz dodatak:

“Materijalna šteta je zasad neutvrđena.”

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Gorio pogon firme u Turopolju: Izvanredna i brza reakcija za manju štetu

U pogonu tvrtke koja se bavi proizvodnjom električne energije izbio je požar koji je na intervenciji okupio pripadnike JVP-a, ali i DVD-ova iz Turopolja i Buševca

Objavljeno

na

Dizajn bez naslova 33

Još je jedna vrlo zahtjevna intervencija, na pogonu tvrtke PANA ENERGY u Turopolju, objavio je DVD Turopolje na svojim društvenim mrežama nakon noći koja je iz perspektive naših hrabrih vatrogasaca bila vrlo burna.

U pogonu tvrtke koja se, kako je navedeno na službenim stranicama, bavi proizvodnjom električne energije, izbio je požar koji je poprimio takve razmjere da su u akciju morali članovi dva DVD-a, ali i našeg JVP-a.

– Zajedničkim snagama uspješno riješena od strane Javne Vatrogasne postrojbe Velika Gorica, DVD Buševec i DVD Turopolje. Mi smo sudjelovali odmah sa 8 vatrogasaca, a do daljnjeg ostajemo na osiguranju požarišta. Za sada možemo samo reći da je izvanrednom i brzom reakcijom spriječena mnogo veća materijalna šteta, kao što je to bio slučaj i u ožujku ove godine na intervenciji, u tvrtki DRVOPROM. Velika pohvala svim vatrogascima koji su sudjelovali na intervenciji – objavili su iz DVD-a Turopolje.

dvd turopolje 9 dvd turopolje 1 dvd turopolje 6 dvd turopolje 4 dvd turopolje 14 dvd turopolje 2 dvd turopolje 8 dvd turopolje 3 dvd turopolje 5 dvd turopolje 10 dvd turopolje 11 dvd turopolje 7 dvd turopolje 12 dvd turopolje 13

Nastavite čitati

Reporter 417 - 28.07.2022.

Facebook

Izdvojeno