Poveži se s nama

Kultura

U Gorici prikaz glazbeno-scenskog djela ‘Bitka za Vukovar- Kako smo branili grad i Hrvatsku’

Objavljeno

Ovoga tjedna održavaju se dvije promocije knjiga o Domovinskom ratu. U Veliku Goricu dolaze Damir Markuš Kutina, dragovoljac HOS-a koji je ujedno autor knjige „58-Kako smo branili Vukovar i Bogdanovce“ te Vukovarac, hrvatski branitelj i logoraš Damir Plavšić koji će predstaviti knjigu „Ne plači, moj dobri anđele“.

 

 

U organizaciji HVIDRA-e Velika Gorica promocije knjiga održat će se u petak, 19. veljače, s početkom u 19 sati u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

 
 

Uz predstavljanje knjiga pogledajte i izložbu ratnih fotografija HOS-a te prikaz glazbeno-scenskog djela „Bitka za Vukovar- Kako smo branili grad i Hrvatsku“. U predstavi nastupaju glumci scene Gorica i članovi KUD-a Novo Čiče. Organizatori su grad Velika Gorica i velikogorička HVIDRA.

 
 

„Tu se radi o dva branitelja Vukovara koji su napisali dvije prekrasne knjige. Prikazat će je kroz glazbeno-scensku predstavu. Mislim da će to biti jedan izvanredan događaj. Moram reći kako se ta predstava održava u 40-ak gradova u Hrvatskoj i inozemstvu. Interes je jako velik što nam je jako drago“, kaže predsjednik goričke HVIDRA-E Mate Ćorić.

 
 

 „Cijeli taj dio programa prikazat će KUD Novo Čiče. Zanimljivo je to što svaki grad za vrijeme predstavljanja knjige ima svoj vlastiti program. HVIDRA je organizirala prikazivanje plesova Turopolja i Posavine u našim domaćim nošnjama, a kroz sve to još će se protezati i čitanje tekstova pjesama“, dodala je tajnica goričke HVIDRA-E Nataša Hader.

Kultura

U Pokupskom žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo

Pozivaju mještane da se uključe

Objavljeno

on

Ljubitelji tradicije iz Pokupskog žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo u svom kraju. Radi se o ponovnom pokretanju KUD-a Pokuplje koje je radilo od početka prošlog stoljeća. Inicijatori su već kontaktirali koreografa, umjetničkog suradnika te suradnike za instrumentalnu i vokalnu sekciju, a sada traže članove koji se žele baviti folklorom.

– KUD Pokuplje je imalo svoje uspone i padove, a želja nam je da ga ponovno oživimo. Općina Pokupsko također je spremna financijski pomoći, potporom iz proračuna na temelju prijavljenog programa udruge. Pozivamo sve zainteresirane za aktivno sudjelovanje u KUD-u da popune upitnik i dostave ga u Općinu Pokupsko, osobno poštom ili e-mailom – kažu iz inicijative za osnivanje KUD-a Pokuplje.

Nastavi čitati

Kultura

Zaboravljena vještina: Izradite si turopoljsku poculicu

Objavljeno

on

Etno udruga Kurilovec u subotu i nedjelju od 10 do 15 sati organizira u prostorijama udruge, u Sportskom centru Udarnik u Kurilovcu, radionicu izrade turopoljskih poculica – tradicijskog pokrivala za glavu udanih žena u Turopolju.

– Cilj radionice je prijenos znanja u izradi poculice kao dijela oglavlja ženske narodne nošnje Turopolja. Sav potreban materijal osiguravamo mi, a poculice koje će sudionici izraditi postaju njihovo vlasništvo – kažu iz Etno udruge Kurilovec.

Na radionici može sudjelovati do 15 ljudi, pa se potrebno prijaviti. Rok za prijavu je petak.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno