Poveži se s nama

Gospodarstvo

U Gorici otvorena radna mjesta za sve razine obrazovanja

Donosimo kratki pregled otvorenih natječaja na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje

Objavljeno

U podružnici  HZZ-a u Velikoj Gorici trenutno je aktivno ukupno 90 oglasa za radna mjesta. Trenutno su najviše potrebni odgajatelji u dječjim vrtićima, njegovatelji, automehaničari te taksisti. Naime, za radno mjesto odgojitelja u velikogoričkim dječjim vrtićima trenutačno je raspisano sedam natječaja – pet odgojitelja traži DV Koraci, kao i stručnog suradnika-pedagoga, a dva odgojitelja traži DV Velika Gorica.

Nadalje, u deficitu smo i s njegovateljiima u staračkim domovima. Konkretno, u Buševcu se trenutno traže tri njegovatelja, te gerontodomaćice, koje bi obavljale pripomoć starijim i potrebitima. Dva njegovatelja traže se i u domu na Ključić Brdu, kao i dvije medicinske sestre, odnosno dva medicinska tehničara!

Taxi Cammeo, za koji u posljednje vriijeme uvelike sve više čujemo, na velikogoričkom području traži 20 ljudi, dok se na širem gradskom području traži i petero automehaničara. Auto Zovak treba ih tri, a jednog Auto Teskera i Torbarina u Donjoj Lomnici. Auto Zovak raspisao je uz automehaničare rasisao i po tri natječaja za autoelektričara, autolakirera te autolimara.

Brojne statistike ne idu u prilog visokoobrazovanima, no čini se da na HZZ-u na goričkom području ipak ima oglasa u kojima se traži viša ili visoka stručna sprema. Uz radna mjesta odgajatelja (potrebna viša/prvostupanjska razina obrazovanja i/ili magisterij). Tvrtka Gradel d.o.o. iz Starog Čiča trenutno je u potražnji za projektantom, dok Banić Promet d.o.o. traži i diplomiranog agronoma s iskustvom od najmanje dvije godine. Isto tako, Udruženje obrtnika Velika Gorica u potrazi je za stručnim suradnikom za odnose s javnošću.

Pored oglasa objavljenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, pet radnih mjesta za šestero izvršitelja raspisala je i Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Traže Višeg stručnog suradnika za realizaciju investicija i održavanje građevina, Višeg stručnog suradnika za operativne poslove, Rukovoditelja Centra sistemskog inženjeringa – specijalist za sigurnost, Višeg stručnog suradnika za upravljanje sustavom kvalitete te dva Zrakoplovno-tehnička specijalista za CNS sustave.

Na velikogoričkoj burzi rada kao i uvijek, egzistira deficit za pomoćnim radnicima, kuharima, frizerima, građevinarima, dostavljačima, bravarima i mesarma, te još mnogim drugim zanimanjima. Aktualne oglase za otvorena radna mjesta diljem Zagrebačke županije možete pregledati na službenim stranicama HZZ-a.

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno