Poveži se s nama

Gospodarstvo

U Gorici otvorena radna mjesta za sve razine obrazovanja

Donosimo kratki pregled otvorenih natječaja na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje

Objavljeno

U podružnici  HZZ-a u Velikoj Gorici trenutno je aktivno ukupno 90 oglasa za radna mjesta. Trenutno su najviše potrebni odgajatelji u dječjim vrtićima, njegovatelji, automehaničari te taksisti. Naime, za radno mjesto odgojitelja u velikogoričkim dječjim vrtićima trenutačno je raspisano sedam natječaja – pet odgojitelja traži DV Koraci, kao i stručnog suradnika-pedagoga, a dva odgojitelja traži DV Velika Gorica.

Nadalje, u deficitu smo i s njegovateljiima u staračkim domovima. Konkretno, u Buševcu se trenutno traže tri njegovatelja, te gerontodomaćice, koje bi obavljale pripomoć starijim i potrebitima. Dva njegovatelja traže se i u domu na Ključić Brdu, kao i dvije medicinske sestre, odnosno dva medicinska tehničara!

Taxi Cammeo, za koji u posljednje vriijeme uvelike sve više čujemo, na velikogoričkom području traži 20 ljudi, dok se na širem gradskom području traži i petero automehaničara. Auto Zovak treba ih tri, a jednog Auto Teskera i Torbarina u Donjoj Lomnici. Auto Zovak raspisao je uz automehaničare rasisao i po tri natječaja za autoelektričara, autolakirera te autolimara.

Brojne statistike ne idu u prilog visokoobrazovanima, no čini se da na HZZ-u na goričkom području ipak ima oglasa u kojima se traži viša ili visoka stručna sprema. Uz radna mjesta odgajatelja (potrebna viša/prvostupanjska razina obrazovanja i/ili magisterij). Tvrtka Gradel d.o.o. iz Starog Čiča trenutno je u potražnji za projektantom, dok Banić Promet d.o.o. traži i diplomiranog agronoma s iskustvom od najmanje dvije godine. Isto tako, Udruženje obrtnika Velika Gorica u potrazi je za stručnim suradnikom za odnose s javnošću.

Pored oglasa objavljenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, pet radnih mjesta za šestero izvršitelja raspisala je i Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Traže Višeg stručnog suradnika za realizaciju investicija i održavanje građevina, Višeg stručnog suradnika za operativne poslove, Rukovoditelja Centra sistemskog inženjeringa – specijalist za sigurnost, Višeg stručnog suradnika za upravljanje sustavom kvalitete te dva Zrakoplovno-tehnička specijalista za CNS sustave.

Na velikogoričkoj burzi rada kao i uvijek, egzistira deficit za pomoćnim radnicima, kuharima, frizerima, građevinarima, dostavljačima, bravarima i mesarma, te još mnogim drugim zanimanjima. Aktualne oglase za otvorena radna mjesta diljem Zagrebačke županije možete pregledati na službenim stranicama HZZ-a.

Gospodarstvo

FOTO Partners meeting frizerske struke u Royal Airport hotelu

Objavljeno

on

13.-14.07.2019. Velika Gorica. Seminar za djelatnike frizerske struke. Foto: David Jolić/cityportal.hr, Foto Studio Ljubek

Dvodnevni seminar Partners meeting za djelatnike frizerske struke u organizacije tvrtke Dis-Prom održan je prošlog vikenda u prostoru Royal Airport hotela. Organizaciju je vodila direktorica prodaje i marketinga u Dis-Promu Vlatka Briševac, koja je o manifestaciji kazala:

13.-14.07.2019. Velika Gorica. Seminar za djelatnike frizerske struke. Foto: David Jolić/cityportal.hr, Foto Studio Ljubek

”Ovo je specifična edukacija za distributere naših proizvoda iz zemalja Istočne Europe, odnosno iz zemalja nastalih iz bivše Jugoslavije te naših partnera iz Bugarske i Rumunjske. Predavač i demonstrator bio je Claudio Lapenna, novi artistički i stilistički direktor u tvrtki Dikson. Pokazao je linije i proizvode koji prate nove trendove, tri suvremena modela frizura za žene i 6 modela Every Greena, nove certificirane linije, koja je, zadovoljivši visoke standarde, već prihvaćena u Japanu, Kanadi i Americi.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Kreću radovi na Zagrebačkoj ulici

Presvlačit će se dio kolnika od ulice Hrvatske bratske zajednice do ulice dr. Jurja Dobrile, a predviđeno trajanje radova je do Velike Gospe

Objavljeno

on

Od sutra počinju radovi na obnovi, odnosno presvlačenju dijela kolnika Zagrebačke ulice od ulice Hrvatske bratske zajednice do ulice dr. Jurja Dobrile. Radovi će se odvijati u dvije faze – prvo frezanje lijevog prometnog traka te uređenje i asfaltiranje, a nakon toga druga faza, također frezanje, uređenje i asfaltiranje – desnog prometnog traka. Predviđeno trajanje radova je do 15. kolovoza.

– Ukupna dužina same dionice iznosi 560 metara te 9 metara širine. Radit će se na frezanju asfaltnog kolnika te izradi izravnavajućeg i završnog sloja, podizanju poklopaca, popravku oštećenih rubnjaka te na kraju, naravno postavljanju novog sloja asfalta i izradi nove horizontalne signalizacije. Ukupna površina koja će se obnavljati iznosi 5.380 m2. Ovim putem molimo građane za strpljene i razumijevanje za vrijeme izvođenja radova – kazao nam jer Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zagrebačka županija sve zanimljivija stranim turistima

Prednjače Nijemci, a slijede ih Talijani, Amerikanci, Bugari, Bosanci i Hercegovci, Austrijanci i Nizozemci

Objavljeno

on

Zagrebačka županija je tijekom prvih šest mjeseci ove godine zabilježila 54.838 turističkih dolazaka, odnosno 14 posto više nego u istom razdoblju 2018. godine. Samo u Velikoj Gorici ostvarena su 20.534 dolaska što je 32 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

U prvom polugodištu ove godine bilježi se i rast broja turističkih noćenja od 12 posto pa se taj broj popeo na brojku od 89.465. U toj cifri Velika Gorica sudjeluje s 28.800 turističkih noćenja. Inozemni gosti ostvarili su 22.793 noćenja, a zabilježen je znatan porast gostiju iz Kine i ostalih azijskih zemalja.

21.06.2018. Velika Gorica – Otvorenje hotela Time. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Najposjećeniji gradovi bili su Velika Gorica, Jastrebarsko, Samobor i Sveta Nedelja.

Rezultatima je zadovoljan i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

– Nemamo more, ali razvijamo specifične grane turizma koje nisu sezonskog karaktera – vjerski, shopping, zdravstveni, cikloturizam…koji osim što multipliciraju turističke pokazatelje, značajno utječu i na prihode naših poduzetnika i poljoprivrednika – istaknuo je župan.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno