Poveži se s nama

HOTNEWS

U Gorici okrenuti ka Segesti

Objavljeno

Nije previše bure izazvao ipak neočekivani poraz nogometaša Gorice protiv objektivno slabije momčadi Lučkog u nastavku proljetnog dijela prvenstva. U klubu i dalje čvrsto stoje iza stručnog stožera i momčadi, a kako nam je u kratkom razgovoru predsjednik Gorice Nenad Črnko naglasio razloga za paniku nema i sve aktivnosti u klubu su podređene tome kako bi momčad već u subotu u Sisku pokazala svoje prave vrijednosti.

 

“Lako je sad pametovati, ali to su situacije koje se jednostavno događaju u životu i sportu. Lučko uopće nije bezazleno i mi smo bili itekako svjesni da će ovo biti teška utakmica. Nažalost strahovi su se obistinili, a mi nismo mogli pronaći adekvatan odgovor u situaciji u kojoj smo se našli. Mislim da ponekad previše respektiramo sami sebe i da danas imamo momčad koja svakom može pokazati tko je “gazda” u našem dvorištu!” – rekao nam je Črnko.

Na naše pitanje, hoće li biti kakvih sankcija prema momčadi za prikazano predsjednik Gorice je odgovorio: “Ne, uopće nismo ni pomišljali na to. Čak ne želim pametovati ni u svlačionici jer znam kad je to potrebno, a kad ne. Ova momčad je dovoljno odrasla i karakterna da i oni sami itekako dobro znaju gdje i što nije bilo dobro i znam koliko im je stalo da već u subotu potvrde kako je Lučko bilo tek loš dan i u tome imaju punu podršku i mene i mojih suradnika.”

Gorica - Lučko 26-02-2016 (1)

O utakmici smo porazgovarali i sa pomoćnim trenerom Gorice Damirom Grlićem: “Znali smo da nas očekuje teška utakmica protiv protivnika koji je u Gorici uvijek neugodan. Protivnik se organizirano branio i igrao na kontre, a naše zamisli koje smo postavili pred igrače jednostavno nisu prolazile. Imali smo neke izgledne prilike koje nismo znali bolje realizirati dok je protivnik uspio iskoristiti naših nekoliko vezanih grešaka da nam zabije golove za pobjedu. Svi smo svjesni, stožer i igrači, da ova naša momčad može puno bolje od prikazanog. Vjerujemo u sebe, a iz ove utakmice moramo izvući pouku i već u subotu protiv Segeste pokazati da smo momčad za gornji dio tablice.” 

Tri dana nakon poraza koji je je stigao neočekivano, dojma smo da su u Gorici već duboko okrenuti prema budućnosti i slijedećem kolu. Iako “birtija” kao i uvijek voli podmetati svoje priče, u klubu i dalje drže pravac i ne odstupaju od njega. Sisak će dati dosta odgovora, iako, ne sumnjamo da vrijeme kada će ova momčad početi govoriti i na terenu nogometnim rječnikom koji svi razumiju, tek dolazi.

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno