Poveži se s nama

HOTNEWS

U godinu dana obnovile krov i izradile kupaonicu

Održana redovna skupština Društva žena Buševec

Objavljeno

U subotu je u Vatrogasnom domu održana redovna godišnja skupština Društva žena Buševec gdje se predstavio rad Društva u 2017.godini, financijski izvještaj, no i program rada za 2018. godinu. Među najvećim pothvatima i humanitarnim aktivnostima prethodne godine istaknula se kompletna obnova krova sumještanki te izrada kupaonice.

Uz ove dvije velike akcije, tu su darivanje djece za Svetog Nikolu, razne manje akcije kroz godinu te redovite pomoći u potrepštinama i znacima pažnje osobama slabijeg imovinskog stanja iz mjesta i okolice. „Najbitnije nam je da sve članice djeluju dobrovoljno i u interesu zajednice s glavnim ciljem podizanja standarda života onima kojima je to potrebno.“, poručuje Društvo žena.

24.03.2018. Skupština Društva žena Buševec. Foto: Ivana Kovačević

Humanitarne i vrijedne akcije Buševčanki pohvalili su gosti iz drugih društava i udruga u okolici, no i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Velike Gorice Zvonko Kunić te načelnik Općine Orle Ervin Vujica. Nakon završetka skupštinske procedure predsjednica Društva žena Buševec Lidija Rožić podijelila je zahvalnice donatorima, a svi su okupljeni gosti i članovi uz večeru i grupu „Dinacordi-Luna band“ nastavili  druženje do dugo u noć.

24.03.2018. Skupština Društva žena Buševec. Foto: Ivana Kovačević

 

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno