Poveži se s nama

Vijesti

U Ekonomskoj školi još 6 praznih mjesta

Objavljeno

Upis učenika u 1. razred Ekonomske škole Velika Gorica u školskoj 2017./2018. godini započeo je danas u školskom prostoru u vremenu od 8 do 12 sati. Učenici su upisivani u dva smjera: ekonomist i prodavač. Kandidati koji su stekli pravo upisa trebaju priložiti sljedeće dokumente: 1. upisnicu (isprintanu iz sustava i potpisanu, 2. potvrdu školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti liječnika, 3. dokumente kojima su ostvarili dodatne bodove. Kandidati koji su ostvarili pravo izravnog upisa trebaju donijeti sljedeće dokumente: 1. upisnicu (isprintanu iz sustava i potpisanu), 2. rješenje Ureda državne uprave, 3. mišljenje stručnog tima o profesionalnom usmjerenju (Hrvatski zavod za zapošljavanje), 4. dokumente kojima su ostvarili dodatne bodove. Učenike su upisivale nastavnice: Snježana Starčević, Nina Burić, Anita Bilić Brdar i Iva Pešić.

O broju učenika i broju razrednih odjeljenja govorila je Vesna Brkljačić, ravnateljica Ekonomske škole: ”Mi uobičajeno upisujemo tri razreda ekonomista i jedan razred prodavača. Odzivom ekonomista smo doista zadovoljni, jer ćemo u ljetnom upisnom roku upisati planiranu kvotu od 79 učenika. To nećemo uspjeti, nažalost, s razredom prodavača, nedostaje još 6 učenika i zbog toga ćemo za ovaj smjer imati jesenski upisni rok, u kojem ćemo zasigurno riješiti i taj problem”.

Upis u 1. razred Ekonomske škole traje još dva dana: utorak (18. srpnja), od 8 do 12 sati i srijeda (19. srpnja) od 8 do 12 sati.

Vijesti

VIDEO City puls: Na biciklu do Zagreba i natrag? DA!

Pogledajte i zašto je potpisana Deklaracija dobre energije, te kako je šopingirati u novoj trgovini u gradu!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Vijesti

Dražen Barišić doveden u prostorije PNUSKOK-a na ispitivanje

Iz ureda gradonačelnika su rekli kako je Dražen Barišić sam otišao u sjedište PNUSKOK-a

Objavljeno

on

Nakon što mu je skinut imunitet, uhićen je gradonačelnik Dražen Barišić i HDZ-ov dojučerašnji saborski zastupnik.

– Moj klijent je doveden u prostorije PNUSKOK-a – kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za Mediaservis.

O uhićenju su se oglasili iz Grada Velike Gorice.

– Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a – stoji u kratkom priopćenju iz ureda gradonačelnika.

Nastavi čitati

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno