Poveži se s nama

Vijesti

U Ekonomskoj školi još 6 praznih mjesta

Objavljeno

Upis učenika u 1. razred Ekonomske škole Velika Gorica u školskoj 2017./2018. godini započeo je danas u školskom prostoru u vremenu od 8 do 12 sati. Učenici su upisivani u dva smjera: ekonomist i prodavač. Kandidati koji su stekli pravo upisa trebaju priložiti sljedeće dokumente: 1. upisnicu (isprintanu iz sustava i potpisanu, 2. potvrdu školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti liječnika, 3. dokumente kojima su ostvarili dodatne bodove. Kandidati koji su ostvarili pravo izravnog upisa trebaju donijeti sljedeće dokumente: 1. upisnicu (isprintanu iz sustava i potpisanu), 2. rješenje Ureda državne uprave, 3. mišljenje stručnog tima o profesionalnom usmjerenju (Hrvatski zavod za zapošljavanje), 4. dokumente kojima su ostvarili dodatne bodove. Učenike su upisivale nastavnice: Snježana Starčević, Nina Burić, Anita Bilić Brdar i Iva Pešić.

O broju učenika i broju razrednih odjeljenja govorila je Vesna Brkljačić, ravnateljica Ekonomske škole: ”Mi uobičajeno upisujemo tri razreda ekonomista i jedan razred prodavača. Odzivom ekonomista smo doista zadovoljni, jer ćemo u ljetnom upisnom roku upisati planiranu kvotu od 79 učenika. To nećemo uspjeti, nažalost, s razredom prodavača, nedostaje još 6 učenika i zbog toga ćemo za ovaj smjer imati jesenski upisni rok, u kojem ćemo zasigurno riješiti i taj problem”.

Upis u 1. razred Ekonomske škole traje još dva dana: utorak (18. srpnja), od 8 do 12 sati i srijeda (19. srpnja) od 8 do 12 sati.

Obrazovanje

FOTO Djeca iz vrtića revijom završila školu klizanja

Objavljeno

on

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Djeca iz Dječjeg vrtića Ciciban danas su završili dvotjednu školu klizanja na klizalištu u parku kod Muzeja Turopolja. Pred roditeljima, bakama i dedama mali klizači su pokazali koliko su svladali vještinu klizanja na ledu, a sve usvojene vještine izvodili su uz asistenciju izučenih trenera (učitelja) klizanja. Na kraju revijalne izvedbe djeci su podijeljene ‘Diplome škole klizanja’.

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditelj trenerskog tima Jan Novotny imao je samo pohvale za male klizače: ”Izuzetno sam zadovoljan kako djeca brzo usvajaju vještine klizanja, puno brže nego odrasli, ali to je i logično. Djeca nakon pada zbog nižeg težišta lakše ustaju i, što je možda važnije, brže se oslobađaju straha zbog početne nesigurnosti na ledu. Dvotjedni tečaj klizanja im je samo polazna osnova za eventualni nastavak treninga na ledu. Ovdje u Gorici tečajevi klizanja su samo za predškolsku djecu.”

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Planiran je još jedan dvotjedni tečaj klizanja u slijedeća dva tjedna, tako da će klizalište biti aktivno do 07. veljače 2020. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Na goričkom području 2,6 posto manje nezaposlenih osoba

U prosincu su na burzi bile 993 osobe

Objavljeno

on

– Krajem prosinca prošle godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 993 nezaposlene osobe, što je za 2,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i za 1,7 posto, također, manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričkog HZZ-a.

U prosincu je posao pronašlo 107 osoba, a najviše je zaposleno prodavačica i prodavača, čistača i čistačica, službenica i službenika te konobarica i konobara.
Poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 108 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja su: odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, administrativni službenik/administrativna službenica, poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica, konobar/konobarica, automehaničar/automehaničarka , elektroinstalater/elektroinstalaterka i čistač/čistačica.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Promet opet teče prolazom između Plesa i Zračne luke

Objavljeno

on

Prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog prema zračnoj luci zatvoren je prije 24 godine, a za njegovo ponovno otvaranje već pet godina se bori i građanska inicijativa ‘Pleso nije geto’.

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno