Poveži se s nama

Vijesti

U Buševcu trodnevna manifestacija povodom Ivanja

Domaćini i ove godine za pripremili bogat program prepun kulturno-umjetničkim, sportskim i zabavnim sadržajima

Objavljeno

Buševčani su povodom Ivanja i ove godine pripremili raznolik kulturno-umjetnički, sportski i zabavni trodnevni program. Manifestaciju ‘Ivanje u Buševcu’ otvara 3. Buševska štruklijada i natjecanje u starim seoskim igrama. Program počinje u 14 sati na prostoru iza Doma kulture Buševec. Štruklijadu organizira Društvo žena Buševec, a za zabavu su zaduženi “Lotos band” i “Rajzeri”.

22.06.2017. Buševec – 2. Buševska štruklijada. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Subotnji program počinje u 11 sati malonogometnim turnirom i izložbom automobila na ŠRC Zvrnik u Buševcu. Poslijepodnevni dio programa proteći će u vatrogasnom tonu. U 14 sati počinje vatrogasno natjecanje djece „8. Memorijal Josipa Robića Habe“ na polivalentnom igralištu kraj Područne škole Buševec, a u 17 sati snage će odmjeriti njihove starije kolege na 21. izdanju Kupa Turopolja. Od 19 sati u velikim šatoru iza Doma kulture počinje zabavni program ,a glavna zvijezda večeri je Amadeus band.

25.06.2017. – Buševec – Ivanje u Buševcu – foto:Tomislav Paulić/cityportal.hr

Svetom misom u crkvi Svetog Ivana Krstitelja u 11 sati počinje nedjeljni program. U 17 sati otvara se „Ivanjski semen“, kao i izložba slika Rozalije Kablarić u područnoj školi Buševec. Kulturno-umjetnički program ‘Običaji kroz godinu’ počinje u 18,30 sati na ljetnoj pozornici iz Doma kulture, a na kojem će nastupiti KUD-ovi „Dragutin Domjanić“ iz Vugrovca, „Moslavčanka“ iz Donje Gračenice i KUD Veleševec te HSPD „Dr. Antun Radić-Okić. Nakon toga kreće zabavna večer uz sastav „Zakon šutnje“, a u 21,30 iza Etno zadruge Buševec potpalit će se ivanjski krijes.

Vijesti

Na goričkom području 2,6 posto manje nezaposlenih osoba

U prosincu su na burzi bile 993 osobe

Objavljeno

on

– Krajem prosinca prošle godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 993 nezaposlene osobe, što je za 2,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i za 1,7 posto, također, manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričkog HZZ-a.

U prosincu je posao pronašlo 107 osoba, a najviše je zaposleno prodavačica i prodavača, čistača i čistačica, službenica i službenika te konobarica i konobara.
Poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 108 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja su: odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, administrativni službenik/administrativna službenica, poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica, konobar/konobarica, automehaničar/automehaničarka , elektroinstalater/elektroinstalaterka i čistač/čistačica.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Promet opet teče prolazom između Plesa i Zračne luke

Objavljeno

on

Prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog prema zračnoj luci zatvoren je prije 24 godine, a za njegovo ponovno otvaranje već pet godina se bori i građanska inicijativa ‘Pleso nije geto’.

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Crna kronika

Oprez! Džepari su među nama i samo vrebaju trenutak vaše nepažnje

Šetala trgovinom otvorene torbe pa ostala bez novčanika

Objavljeno

on

Prošle subote u Kauflandu je iz torbe 57-godišnjakinje ukraden novčanik. Naime, džeparu je bilo dovoljno 15 minuta da iskoristi nepažnju žene koja je trgovinom hodala otvorene torbice. Bila je to više nego dobra prilika za lopova. Vlasnica novčanika ostala je bez 300-tinjak kuna koje su se nalazile u novčaniku, ali što je važnije i svih dokumenata.

– Građani se moraju početi samozaštitno ponašati. Tijekom šopinga ili vožnje javnim prijevozom važno je pripaziti na torbe i držati ih ispred sebe te ih svakako treba zatvoriti, kako bi se lopovima onemogućio ili bar otežao posao – poručio je Nikica Ljubanović, inspektor iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno