Poveži se s nama

Vijesti

U Buševcu održana radionica o obnovljivim izvorima energije

Pročelnica Ureda za urbanizam i zaštitu okoliša Gordana Mikulčić-Krnjaja predstavila je novi projekt za energetski samoodrživo naselje

Objavljeno

OSS Buševec je sa svojim partnerima, agencijom Regea i Gradom Velikom Goricom, u sklopu projekta Buš Eko?!, koji financiraju EU iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge RH, održao radionicu “Obnovljivi izvori energije u mojoj zajednici”. Sudionici su tako imali prilike saznati što su obnovljivi izvori energije te kako zamijeniti stare neučinkovite sustave grijanja, novima, učinkovitijima i ekološki prihvatljivijima.

Foto: OSS Buševec

– Saznali smo što su to dizalice topline te na praktičnom primjeru iz prve ruke od našeg sumještanina Filipa Rožića, koji ju ima ugrađenu u svojoj obiteljskoj kući, dobili informacije o samim troškovima ulaganja i koliko je zadovoljan s tim načinom grijanja. Dovoljno je napomenuti da na pitanje da li bi nešto promijenio, Filipov odgovor bio ”Ne, jako sam zadovoljan i da ponovno gradim kuću ponovno bih napravio isto”. Također dobili smo informacije o mogućim izvorima sufinanciranja u RH odnosno kako se prijaviti na natječaje da bi ostvarili pravo na financijsku pomoć – objasnila je Irena Rožić, koordinatorica projekta Buš Eko?!.

U drugom djelu radionice pročelnica gradskog Ureda za urbanizam i zaštitu okoliša Gordana Mikulčić-Krnjaja predstavila je novi projekt za energetski samoodrživo naselje u kojem osim Buševca sudjeluju i naselja Rakitovec, Turopolje, Ogulinec, Novo Selo i Lazi Turopoljski. Također je zamolila sva kućanstva da ispune on-line anketu OVDJE.

Foto: OSS Buševec

HOTNEWS

Na trećoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnici će raspravljati o 30 točaka dnevnog reda

Također, na dnevnom redu nalazi se i prezentacija Studije o javnom lokalnom prijevozu, a vijećnici će doznati i status projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“..

Objavljeno

on

Gorički gradski vijećnici, sjest će po treći puta u vijećničke klupe 26.listopada, kada će raspravljati o 30 točaka dnevnog reda. Među njima će biti izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2021.godinu, ali i brojna druga izvješća o radu goričkih gradskih ustanova poput Muzeja Turopolja, Pučkog otvorenog učilišta, dječjih vrtića, Razvojne agencije VE-GO-RA, Javne vatrogasne postrojbe i drugih…

Vijećnici će odlučivati i o lokalnim porezima grada, obnovi zgrade Područne škole Dubranec, imenovanju ulice u Velikoj Mlaki, kao i odavanju suglasnosti gradonačelniku za sklapanje Ugovora o izgradnji komunalne infrastrukture s tvrtkom iz Velikog Polja.

Također, na dnevnom redu nalazi se i prezentacija Studije o javnom lokalnom prijevozu, a vijećnici će doznati i status projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“.

Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 26.listopada s početkom u 9 sati, a dnevni red možete pronaći ovdje.

Nastavi čitati

Moja županija

Postanite na tri godine član Savjeta mladih Zagrebačke županije

Kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem ili boravištem na području županije, u dobi od 15 do navršenih 30 godina života…

Objavljeno

on

Županijska skupština Zagrebačke županije objavila je javni poziv za predlaganje kandidata za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Zagrebačke županije.

– Savjet mladih Zagrebačke županije osniva se kao savjetodavno tijelo Zagrebačke županije s ciljem aktivnog sudjelovanja mladih u razvoju javne politike za mlade na području županije. Trinaest članova Savjeta mladih te trinaest zamjenskih članova, bira Županijska skupština Zagrebačke županije na mandat od tri godine – ističu iz Zagrebačke županije.

Pravo predlaganja kandidata za članove Savjeta imaju udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih od najmanje 50 mladih, a svi sa sjedištem na području županije. Prilikom isticanja kandidature za člana predlagatelji mogu predložiti samo jednog kandidata za člana te jednog kandidata za njegovog zamjenika. Kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem ili boravištem na području županije, u dobi od 15 do navršenih 30 godina života.

Prijedlozi se podnose Odboru za izbor i imenovanja Županijske skupštine Zagrebačke županije do 3. studenoga 2021. godine.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Mobitel ukrao u Velikoj Gorici, a prodao ga u Glini

Mobitel je ukraden u Ulici Ljudevita Posavskog.

Objavljeno

on

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“ na štetu 42-godišnjaka.

Sumnja se da je 34-godišnjak 11. srpnja 2021. godine oko 3.30 sati u Ulici Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici, s unaprijed stvorenom namjerom da tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem njezinog protupravnog prisvajanja, došao do 42-godišnjaka koji je sjedio na travi te mu otuđio mobilni uređaj. Odmah nakon toga osobnim je automobilom pobjegao s mjesta događaja. Ujedno, sumnja se, otuđeni je mobilni uređaj prodao trećoj osobi u Glini.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno