Poveži se s nama

Moja županija

Turska razvojna agencija pomogla opremiti Dječji vrtić Vrbovec

Objavljeno

Opremanje dječjeg igrališta, nabava didaktičke opreme, uređenje kuhinje i administrativnog prostora za računovodstvo, računala, projektori i platno. Dio je to 250.000 kuna vrijedne donacije turske razvojne agencije ‘Tika’ Dječjem vrtiću Vrbovec.

 

“U suradnji s hrvatskim vlastima pokušavamo pronaći prave projekte za pravo vrijeme. Objasnili su nam da bi bilo dobro tu donaciju dati za ovaj vrtić i danas sam jako sretan da smo uspjeli doprinijeti za buduće generacije”, rekao je Ahmet Tuta, ambasador Republike Turske u Hrvatskoj.

 

Tika je za potrebe vrbovečkog dječjeg vrtića saznala putem Hrvatske razvojne agencije, a ona pak preko Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije.

 

“Mi smo u Županiji imali spremne projekte i kad su mi se obratili iz Hrvatske razvojne agencije odmah sam pomislio na moj Vrbovec. Tu imamo vrtić koji je prekapacitiran, ima potrebe već i za drugim dječjim vrtićem te smo stupili u kontakt s gradonačelnikom i ravnateljicom dječjeg vrtića i došlo je do suradnje, i do realizacije što je najbitnije”, objasnio je Zlatko Herček, direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije.

 

turci igračke

 

“Analizirali smo ovaj projekt i prihvatili ga jer djeca pripadaju svima nama, djeca nisu samo za jednu zemlju, to su djeca svijeta i zato smo odlučili uložiti u ovaj vrtić jer su sva ova djeca bitna za budućnost Hrvatske, ali i za buduću suradnju naših zemalja”, rekao je Haşim Koç, predstavnik Tika-e za Hrvatsku.

 

No suradnja ovdje ne završava. Naime, Tika će donirati i terensko vozilo i medicinsku opremu za starije osobe koje žive u Općini Žumberak, a obje strane složile su se da je to samo početak suradnje na razvojnim projektima koji će povezati Hrvatsku i Tursku.

Nastavi čitati

Moja županija

Povodom Dana županije prisjetili se poginulih branitelja

U rijeku Kupu spušteni su vijenci i bijele ruže

Objavljeno

on

Izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

Nastavi čitati

Moja županija

Novi kosni strojevi stigli u Županijske ceste

Županijske ceste održavaju oko 2.488 kilometara javnih cesta na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

Objavljeno

on

Županijske ceste Zagrebačke županije dobile su četiri nova stroja za košnju trave uz državne, županijske i lokalne ceste. Održavanje travnatog pojasa uz prometnice od sada će teći brže i efikasnije, ali i uz manji broj potrebnih radnika budući da je mehanizacija kosnih strojeva preciznija prilikom rada. Ključeve strojeva radnicima je predao župan Stjepan Kožić, a travu će ubuduće kositi pomoću stražnjeg i prednjeg priključka koji će rotacijskom metodom košnju izvršiti što preciznije, bez naknadnih popravaka ručnim kosilicama. Vrijednost strojeva bez PDV-a iznosi 3 milijuna i 479 tisuća kuna što je značajno ulaganje u opremu kojim se povećava konkurentnost ovog poduzeća na tržištu.

Nastavi čitati

Moja županija

VIDEO: Više od 20 milijuna kuna općinama i gradovima Zagrebačke županije

Bespovratna sredstva značajan su impuls razvoju naših gradova i općina.

Objavljeno

on

Za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 9 milijuna kuna, za razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno je 5 milijuna kuna, projekti u poljoprivredi dobili su 2,4 milijuna kuna, a za projektnu dokumentaciju, WiFi točke i provedbu projekata financiranih EU sredstvima dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno