Poveži se s nama

Vijesti

Turopoljska milja okupila 330 biciklista

Sudionici iz Dubrovnika i Splita oduševljeni su šumama i zelenilom, kao i kulturno-povijesnim sadržajima Turopolja

Objavljeno

Drugo izdanje cikloturističkog maratona „Turopoljska milja“ privuklo je 330 sudionika. Svi oni prošli su 50 kilometara asfalta i makadama te visinsku razliku od 110 metara kako bi došli do cilja u Velikoj Gorici u Pleškoj 38.

„Zadovoljni smo odazivom. U odnosu na prošlu godinu utrostručili smo broj sudionika. Prezadovoljni smo svim segmentima biciklijade, a stigle su nam i brojne pohvale za organizaciju od sudionika“, rekao nam je Vladimir Bokšić, tajnik Udruge VG TUR TEAM.

Organizator, Udruga VG TUR TEAM odlučila je da se ovogodišnje izdanje „Milje“ vozi pod motom „Upoznaj bolje Turopolje“. Cilj im je bio približiti sudionicima prirodna i kulturna dobra koja se skrivaju u ravnicama, brdima i šumama Turopolja.

„Turopolje je savršeno za biciklizam, a naročito za cikloturizam. Sudionici iz Dubrovnika i Splita oduševljeni su šumama i zelenilom koje smo im ponudili, kao i kulturno-povijesnim sadržajima“, dodao je Bokšić.

Milja je pokazala kakvim resursima raspolaže Turopolje, a dobar odaziv i pohvale sudionika zasigurno su dobra preporuka za iduće izdanje biciklijade.

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Kultura

Beletristika, dječje knjige i stručna izdanja za samo pet kuna

Izaberite svoje ljetno štivo

Objavljeno

on

Iz Gradske knjižnice Velika Gorica i ove su godine pripremili prodajni sajam knjiga Sve za pet! U ponudi će se naći veliki broj naslova iz otpisa knjižnice, a sve će koštati pet kuna. Kućica s knjigama bit će postavljena u Parku Franje Tuđmana, ispred knjižnice, od 5. do 10. lipnja.

– Omiljena proljetna akcija Gradske knjižnice ove godine održava se u sklopu manifestacije Goričke večeri. U petak i subotu 5. i 6. lipnja od 10 do 19 sati, te od 8. do 10. lipnja u radno vrijeme Središnjeg odjela za odrasle (ponedjeljak i srijeda od 8 do 14 te utorak od 14 do 19) potražite zabavne naslove popularne beletristike, dječje knjige ili vrijedna stručna izdanja uz koje ćete se moći zabaviti, naučiti nešto novo ili se jednostavno opustiti. A dobro znamo da nam je nakon ovakvog proljeća to itekako potrebno. Neka se knjiga još jednom dokaže kao mogući lijek za sve vaše tegobe – poručili su iz knjižnice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno