Poveži se s nama

Crna kronika

Trodnevne akcije: Evo što je sve zatekla gorička prometna policija

Objavljeno

Od 12. do 14. veljače gorička policija provodila je akcije „Alkohol i opojne droge“ te „Brzina“. Iz prometa  su isključili 16 vozača pod utjecajem alkohola i utvrdili 51 prometni prekršaj.

„Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa. Vozači s koncentracijama alkohola od preko 1,50 g/kg, smješteni su u prostoriju do otriježnjenja, a potom su uhićeni i uz Optužni prijedlog sprovedeni dežurnom sucu za prekršaje Prekršajnog suda u Velikoj Gorica“, kaže pomoćnik načelnika za prometnu policiju Anto Brkić.

Najveću koncentraciju alkohola utvrdili su kod 24-godišnjeg vozača u Starom Čiču, koji je vozio s 1,94 promila alkohola u krvi.

Rezultati akcije:

16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (u promilima):

– 0,00 – 0,50 – 4 prekršaj

– 0,51 do 1,00 – 5 prekršaja

– 1,01 do 1,50 – 4 prekršaja

– 1,51 i više – 3 prekršaja

51 prometni prekršaj:

– 8 prekršaja nepropisnog parkiranja iz čl.82 i 12,

– 2 prekršaja isteka prometne dozvole iz čl.238.

– 8 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila iz čl. 53. st.1.

– 1 prekršaj vožnja kroz zatvoreno raskrižje (crveno svjetlo) čl.59.

– 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

– 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela

Crna kronika

Za požar kuće u kojem je poginuo 62-godišnjak kriv je neispravan dimnjak

Objavljeno

on

Policija je završila očevid i utvrdila kako je požar na kući u Barbarićima Kravarskim, u kojem je poginuo 62-godišnji vlasnik kuće, najvjerojatnije izbio uslijed prijenosa topline i plamena iz poroznog dimnjaka na stropne grede i drvene daske.

– Požar se potom proširio na ostali gorivi materijal u kući – javljaju iz policije.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija traži očevice jučerašnje prometne nesreće u Selnici

Sudarili se Polo i Passat

Objavljeno

on

– Jučer oko 7,30 sati u mjestu Selnica Ščitarjevska dogodila se prometna nesreća na raskrižju Državne ceste broj 430 (prilaznog kolnika Zračnoj luci Franjo Tuđman) i Gradske ceste broj L31154, a u kojoj su sudjelovali osobni automobil marke VW Polo i osobni automobil marke VW Passat – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke te pozvali svjedoke da se jave u Policijsku postaju Velika Gorica na broj telefona 01/6221-144 ili 192.

Nastavi čitati

Crna kronika

Zaustavili ga u Starom Čiču i izmjerili mu 1,34 promila u krvi

28-godišnjaku je privremeno oduzeta vozačka dozvola i napisana kazna

Objavljeno

on

Tijekom vikenda policija je na goričkom području pojačano nadzirala brzinu, alkohol i opojne droge. U prebrzoj vožnji uhvaćena su tri vozača, a dvojica su vozila u alkoholiziranom stanju. U subotu oko četiri sata policija je zaustavila 28-godišnjeg vozača u Starom Čiču.

– Kretao se kolnikom Velikogoričke ulice u smjeru istoka. Dolaskom do kbr. 27 isti je zaustavljen i alkotestiran. Tom prilikom utvrđeno je kako je u organizmu imao 1,34 g/kg alkohola u krvi. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i isključen je iz prometa, a na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog – poručili su iz PP Velika Gorica.

Proteklog vikenda ukupno je utvrđeno 16 prometnih prekršaja.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno