Poveži se s nama

Crna kronika

Trodnevne akcije: Evo što je sve zatekla gorička prometna policija

Objavljeno

Od 12. do 14. veljače gorička policija provodila je akcije „Alkohol i opojne droge“ te „Brzina“. Iz prometa  su isključili 16 vozača pod utjecajem alkohola i utvrdili 51 prometni prekršaj.

„Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa. Vozači s koncentracijama alkohola od preko 1,50 g/kg, smješteni su u prostoriju do otriježnjenja, a potom su uhićeni i uz Optužni prijedlog sprovedeni dežurnom sucu za prekršaje Prekršajnog suda u Velikoj Gorica“, kaže pomoćnik načelnika za prometnu policiju Anto Brkić.

Najveću koncentraciju alkohola utvrdili su kod 24-godišnjeg vozača u Starom Čiču, koji je vozio s 1,94 promila alkohola u krvi.

Rezultati akcije:

16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (u promilima):

– 0,00 – 0,50 – 4 prekršaj

– 0,51 do 1,00 – 5 prekršaja

– 1,01 do 1,50 – 4 prekršaja

– 1,51 i više – 3 prekršaja

51 prometni prekršaj:

– 8 prekršaja nepropisnog parkiranja iz čl.82 i 12,

– 2 prekršaja isteka prometne dozvole iz čl.238.

– 8 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila iz čl. 53. st.1.

– 1 prekršaj vožnja kroz zatvoreno raskrižje (crveno svjetlo) čl.59.

– 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

– 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Crna kronika

U naletu kombija teško ozlijeđena pješakinja

Policija traži svjedoke prometne nesreće u Zagrebačkoj

Objavljeno

on

Pješakinja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 11 sati, javlja policija. Naime, teretni automobil marke Renault Master zagrebačkih registarskih oznaka naletio je na pješakinju u Zagrebačkoj ulici. Liječnička pomoć pružena joj je u KBC Zagreb.

– Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće molimo svjedoke da se jave na broj telefona 01/6221-144 ili 192 – poručili su iz goričke policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija o nesreći u kojoj je ozlijeđen vozač traktora: Prebrzo je ušao u oštar zavoj

Traktor se prevrnuo i naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete

Objavljeno

on

Policija je završila očevid prometne nesreće u kojoj je u ponedjeljak teško ozlijeđen traktorist. Naime, 82-godišnjak je vozio traktor marke IMT zagrebačkih registarski oznaka, kojem je istekla prometna dozvola, a kretao se Ulicom Stara gora u mjestu Barbarić Kravarski.

– U oštrom zavoju brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste (zavoj, kolnik u padu). Zbog takvog propusta, izgubio je nadzor nad traktorom te u zanošenju sletio udesno, van kolnika, na meki teren sa zapadne strane kolnika. Tom prilikom je došlo do prevrtanja traktora pri čemu je naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete – kažu iz policije i dodaju kako je muškarac prevezen u KBC Zagreb.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno