Poveži se s nama

Vijesti

Trodnevna proslava goričke OŠ Eugena Kumičića

Objavljeno

Velikogorička osnovna škola Eugena Kumičića proslavila je svoj 40-ti rođendan! Učitelji, učenici, ali i roditelji potrudili su se da se rođendan proslavi baš onako kako i priliči, veselo i zanimljivo. Pripremljene su razne radionice u kojima su djeca pokazivala svoju maštovitost, kreativnost i znanje, te sportska događanja.

Školom su odjekivali zvuci raznih instrumenata koje su svirali nadareni učenici, a mali plesači rasplesali su roditelje i učitelje. Organizirana je i „Noć znanosti“. Tako su studenti PMF-a učenicima pokazali pokuse i praktične radove iz fizike, a bilo je tu i pokusa iz kemije i biologije. Učenici su prikazali i objašnjavali posjetiteljima kiselost namirnica, količinu šećera u pićima, stanice leđne moždine mogli su vidjeti pod mikroskopom, prisjetiti se zaboravljene botanike…

Na drugom kraju škole slavila se 10. godišnjica Filmske skupine i prikazivali su se svi nagrađeni filmovi skupine. Aktivni su bili i roditelji koji su organizirali  „Dan karijera“ na kojem su predstavljali svoja zanimanja i olakšali odabir još uvijek neodlučnim osmašima. Proslava je trajala tri dana, a osim zanimljivosti koje su se odvijale u školi, održana je i svečana priredba u Pučkom otvorenom učilištu na kojoj su nastupili bivši i sadašnji učenici škole te susret djelatnika i umirovljenika škole.

Inače, OŠ Eugena Kumičić trenutno pohađa oko 930 učenika u 40 razrednih odjela te broji oko 100 djelatnika. Posebno se ponose učenicima koji su prvaci na mnogim državnim natjecanjima te statusom Eko škole! (PR, foto: OŠ E. Kumičić)

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Četvrti Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo

Objavljeno

on

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo organiziralo je jučer u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo 4. Dječje susrete povodom Martinja. Nastupilo je sedam KUD-ova sa svojim dječjim sekcijama ovim redoslijedom: KUD Šćitarjevo, KUD Dučec (Mraclin), KUD Čiče (Novo Čiče), KUD Stari Grad Lukavec (djeca 3-7 godina i 8-15 godina), KUD Nova Zora (Donja Lomnica), KUD Gradići (Gradići), Ogranak Seljačke sloge (Buševec) te KUD Šćitarjevo – tamburaška sekcija.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Djeca su svojim nastupima (nekima od njih to su bili prvi javni nastupi) oduševili brojnu publiku i bila su nagrađivana velikim pljeskom. Društva su predvodili njihovi čelni ljudi, kojima su na kraju priredbe uručene spomen zahvalnice. Sudionike i veliki broj posjetitelja u ime Grada Velike Gorice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Kroz program je vodila Maja Trupčević.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Veliki posao oko organizacije uradila je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Šćitarjevo, a pomagale su joj mlade članice Društva. Za odličnu organizaciju zaslužan je i ravnatelj OŠ Šćitarjevo Mario Ivić, koji je u ovakvim manifestacijama uvijek velika pomoć glavnom organizatoru.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zimska služba spremna za novu sezonu

Na zalihama 1200 tona soli i 600 tona sipine

Objavljeno

on

Velika i mala zimska služba spremne su snijeg. Na parkiralištu Komunalnog centra VG Goričanka danas je održana smotra. VG Komunalac u ovom trenutku na zalihama ima 1200 tona soli i 600 tona sipine, na teren u svakom trenutku može izaći 50-tak vozila.

Kako smo doznali, svjetlosna signalizacija koja upozorava na poledicu na nadvožnjacima je u funkciji, a posebna pažnja posvetit će se tome kako bi oni ostali sigurni za promet i tijekom niskih temperatura, kada postoji mogućnost stvaranja poledice.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno