Poveži se s nama

Crna kronika

Trebala mu slavina pa iz trgovine demontirao najskuplji izložbeni primjerak, nitko ga nije vidio

Lopov se mješalicom već hladi i održava higijenu, iako je moguće da će pipa svog korisnika naći tek kada završi na štandu nekog hrvatskog sajmišta

Objavljeno

Krade se od igle do lokomotive pa nije niti čudno da je na meti i kupaonska slavina u specijaliziranoj trgovini. Jednino je čudno to da ju je “kupac”, unatoč tome što je bila dobro pričvršćena na izložbenoj polici, uspio demontirati, a da ga nitko nije vidio. Veliku slavinu – mješalicu marke Grohe vrijednu gotovo 2400 kuna pospremio je na sigurno i napustio trgovinu – velikogorički Feroterm.

Policija je sada u potrazi za nepoznatim lopovom koji se vjerojatno mješalicom već hladi i održava higijenu, iako je moguće da će pipa svog korisnika naći tek kada završi na štandu nekog hrvatskog sajmišta.

Informaciju o krađi potvrdio nam je gorički kriminalist Nikica Ljubanović, na jutrašnjoj konferenciji za novinare.

“Krađa mješalice dogodila se u utorak između 8 i 14,45 sati u poslovnici trgovine Feroterm u Velikoj Gorici. Nepoznati je počinitelj iskoristio odsutnost djelatnika trgovine te je prišao izložbenoj polici gdje je demontirao i otuđio mješalicu marke Grohe, čija je vrijednost procijenjena na 2367 kuna”, kazao je Ljubanović.

Crna kronika

Uperio pištolj prema njoj i rekao: ‘Ovo je pljačka, daj novce’

Trgovačke blagajne razbojnicima služe kao bankomati

Objavljeno

on

Val razbojništava koji je u posljednje vrijeme pogodio šire goričko područje unio je strah među ljude, a naročito među populaciju trgovkinja. Naime, one se u posljednje vrijeme često nalaze ispred nišana maskirnih razbojnika. Modus operandi uvijek isti. Maskirani muškarac ulazi pred kraj radnog vremena u trgovinu i prijeti pištoljem, a u njoj se u tom trenutku nalazi jedna ili dvije zaposlenice. Prestrašene, u strahu za vlastiti život predaju razbojnicima dnevne utrške, a onda ih ovi prisiljavaju da legnu na pod, kako bi lakše pobjegli.

Zadnji takav incident dogodio se u srijedu u Bukevju. Na meti naoružanog razbojnika opet se našla poslovnica poduzeća Mlin i pekare. Maskirani muškarac pred kraj radnog vremena ušetao je u trgovinu.

– Po ulasku odmah je uperio pištolj prema djelatnici te joj se obratio riječima: ‘Pljačka, daj novce’. Djelatnica se odmaknula od registar blagajne iz koje je razbojnik uzeo novac te se uputio u nepoznato – rekao je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Nelagoda se uvukla među trgovkinje. Neke su počele zaključavati vrata trgovina nakon što padne mrak i puštati unutra samo poznate osobe. Vrijeme je da netko napokon reagira i zaustavi praksu po kojoj trgovačke blagajne služe kao bankomati razbojnicima, a trgovkinje se traumatizira kao kolateralne žrtve besplatnog podizanja gotovine.

Nastavi čitati

Crna kronika

Opet razbojništvo u trgovini

U Orlima pištoljem prijetio trgovkinji

Objavljeno

on

U trgovinu u mjestu Orle jučer oko 19,40 sati ušao je maskirani muškarac i prijeteći pištoljem od 57-godišnje djelatnice zatražio novac iz blagajne. U strahu vlastiti život, uplašena trgovkinja predala mu je nekoliko desetaka tisuća kuna dnevnog utrška.

Nastavi čitati

Crna kronika

Evo čega se trebate pridržavati kako ne bi postali žrtve

‘Kad su u akciji glume prolaznike, vrebajući pogodan trenutak za napad’

Objavljeno

on

Posljednji incident koji se dogodio u zagrebačkoj Dubravi potaknuo je policiju na reakciju. Naime, jučer oko 18,20 sati u Ulici kneza Branimira, na parkiralištu trgovačkog centra, nepoznati je počinitelj s leđa prišao 39-godišnjakinji te joj otuđio torbicu, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna.

Policijska uprava zagrebačka pozvala građane na samozaštitno ponašanje. Evo što vam policija savjetuje:

  • Izbjegavajte osamljena, pusta i neosvijetljena mjesta
  • Nastojite se kretati u društvu
  • Veće količine novca nosite u unutarnjim džepovima
  • Hodajte odlučno i samouvjereno
  • Pokušajte zapamtiti opis počinitelja i što više pojedinosti
  • Neka vas nelagoda ili sram ne spriječe u prijavi kaznenog djela, vi ste žrtva, a počinitelj je na slobodi i čeka novu ‘priliku’

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno